0 oy
356 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (39 puan)
Kizlar bugun cati muaynesi oldum. Ewet aci oluyo ama cokta korkulacak bisey yokmus . Bu arada daha acilmam yokmus malesef

4 Cevap

0 oy
(199 puan)
Nasıl bakıyorlar aletle mi elle mi
(39 puan)
Elle bakti canim
(460 puan)
Elle ya,, :(
(39 puan)
Kendini kasmasan cok acimiyo. Ama tabi aci oluyo
-Reklam-
0 oy
(460 puan)
Ilk defa mi oldun
(39 puan)
Ewet ilk defa
0 oy
(451 puan)
Yani napıyolar tam olarak. Tam olarak çatı muanesi ne
(199 puan)
Bende çok merak ediyorum ve korkuyorum ya
(39 puan)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır, vajinal yolla yapılan bu muayeneye halk arasında alttan muayene de denir.

Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur.

Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını-genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirme yapar.

Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır.

Ancak bu her zaman mümkün olmaz. Yani çatı muayenesi her zaman doğum şeklini kesin belirlemeyebilir. Bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir.

Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu ve durumu değerlendirilebilir. Bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muayenesi daha net bilgi verir.
0 oy
(448 puan)
Çatı muayenesi açılmanın olup olmadığını anlamak için mi yapılıyo bende 35 haftalıgım da ne için alıyorlar muayeneye 
(593 puan)
Hayır normal doğum yapıp yapamayacağını belirlemek için yapılıyor, daha sonraki aşamalarda da açılma var mı rahim ağzı yumuşamış mı diye kontrol ediyor doktor
(448 puan)
Herkese yapıyolar mı peki istege göre mi
(593 puan)
Normal doğum istiyosan mecbur yapılacak çatı dar mı müsait mi diye
(448 puan)
Anladım canım tesekkur ederım
(593 puan)
Korkulacak bişey yok. Benim rahmim dar olmasına rağmen hiç acımadı yeter ki derin nefes al sakin ol :) 10 saniyelik bişey zaten

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 179 göst.
4 Mart 2021 Doğum kategorisinde Melikekock (41 puan) sordu
0 oy
4 cevap 572 göst.
0 oy
1 cevap 377 göst.
23 Aralık 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde İnci011 (831 puan) sordu

644,157 soru

3,402,225 cevap

4,229,681 yorum

182,164 üye

...