0 oy
422 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (51 puan)

Arkadaşlar (ornitop) antibiyotiği bilgilerini okudum hamilelikte gerekli olmadıkça kullanılmaz diyor. Doktorum dedi ki normalde çok fazla vermezler hamilelere bu ilacı ama Bn sana veriyorum. 2 gün sabah akşam kullan dedi. 

Çok tedirginim kullansam mı kullanmasa mı:(

5 Cevap

0 oy
(656 puan)
Endişen var kullan diyemem lakin inatçı bir grip falansa geçmiyorsa her şeyide denediysen yapacak bir şey kalmamış olabilir.
-Reklam-
0 oy
(6,116 puan)
Gerekmedikçe hiçbir ilaç kullanılmaz zaten canım gerekmiş ki vermiş :) 
0 oy
(1,304 puan)
Rahatsızlığın nedir 
(51 puan)
Vajinal enfeksiyon
(1,304 puan)
O bebeğine daha zararlı ama
(51 puan)
Zararlı canım.
Ama doktor dedik bunu normalde hamilelere verilmez dedi.
Bnim aklımı karıştıran bu laf oldu.
(1,304 puan)
Vajinal enfeksiyon olduğunu anlamak için alttan mi baktı
(51 puan)
Evt canım. Normalde hep idrar tahlili yapılıyordu az Bi enfeksiyon çıkıyordu. Ama bnim ağrılarım aşırı şiddetliydi. Sonra bu doktora gittim alttan da muayene etti dedik senin asıl enfeksiyonun Vajinal ve bu enfeksiyon idrar yoluna bulaşıyor dedi.
Yeşil akıntım var.
0 oy
Ay benmde vajinal enfeksiyin yeşil akintim var fitil kullandim gecmedi tekrar dr gidecem büyük ihtimal antibiyotik verecem
(51 puan)
Canım tabi antibiyotik verirse kullan ihmal etme bende kullandım bir kutu içtim bitirdim. Ama bu verdiği ilaç farklı Bi ilaçmış normalde hamilelere verilmez dedi benim kafamı karıştıran bu oldu.
Valla canm ne diyeyim bilemiyirm ama ben her ilac alisimda diyormki allahım hayirlisiysa iceyim degilse nasip etme bebgime zarar vereckse nasip etme sende dualarla ic icmesen enfeksiyon cok zararli artik ne yapacagimizi şaşırdık
(51 puan)
Haklısın.
Da işte hem ilaç veriyor hemde eşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyorlar :)
0 oy
(180 puan)
Bana da enfeksiyon icin su da eritneli bir ilac vermisti bir sefer kullanimlik. Prospektuste senin soyledigine benzer seyler yaziyordu biraz araştırdım. Hamilelikte genel olarak ilac kullanımı onerilmedigi icin hu ilaclari verirken doktor kar zarari tartmaliymis. Yani enfeksiyon mu bebege daha zararlı yoksa ilac mı diye eger enfeksiyon yani hastaligin daha zararli olacagi kanisina varirsa ilaci verirmis oyle okumustum canim. Verdiyse korkma sonuc olarak :)

656,350 soru

3,447,968 cevap

4,283,319 yorum

185,412 üye

...