0 oy
305 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (30 puan)
düzenledi
Kızlar 24 haftalık hamileyim doktorum bir dahaki ay şeker yüklemesi var dedi. Sizler yaptırdınız mı? Şart mı yaptırmak? Nedir niçin yapılır hiç bir fikrim yok. Yardım eder misiniz ? 
Gebelik haftası 24

7 Cevap

0 oy
(152 puan)
Ilk gebeligimde yaptirdim ikincide dr istemedi ve saglikli olmadigini duymustum ben
-Reklam-
0 oy
(41 puan)
Ben yaptırdım Allah'a şükür iyi çıktı sonuç. Hiçbir zararı yok olsa doktorlar yaptırın demezdi zaten canm:)) yapılmasının nedeni gizli şekerin var mı yok mu diye Allah korusun olsa gebelik zehirlenmesine kadar gider onun için doktorlar öneriyor önlem almak için..
0 oy
(155 puan)
Bence yaptır canım yüksek çıkarsa en azından önlem alırsın. O içtiğimiz seydeki şeker bi bardak kola yada bi dilim pastadaki şeker kadarmış çocuğa zararı yok benim ilkinde sorun çıkmadı ikinci gebelikte şeker çıktı aşırı değil ama önlem alalım yükselmesin dedi diyet yapıyorum su an
0 oy
(140 puan)
Yaptırdım birdahada yaptırmam hastanede bile yattım bu yüzden. dogumda ysptımhiçte bişi yok şükür aclık vevtokluk sekerini ölç parmaktan bak bakalım yüksekmi. Yedigine dikkatbet tatlı yüklenme hamurnişi vs abartma yani dikkatvedersen kndine bişinolmaz yğrüyüş yap. Bn insilün bile kullandım  rabbim saglıkla nadip etsin bevegını cabım
0 oy
(65 puan)
Birdahaki ay neden ? Seker yuklemesi 24/28 haftalar arasinda yapiliyor...
0 oy
(1,402 puan)
Zorunlu değil canım ben açlık tokluk vermiştim kusuyordum hep içemezdim onu şu bile görünce kusuyordum
0 oy
(312 puan)
24+5 deyim. Benden henüz istemedi doktorum ama en başından beri yaptırmayacağız diye karar aldık eşimle. Bazı doktorlar gerekli buluyor bazıları bulmuyor. Net bişey değil bu. Zararlı olduğunu düşünen doktorlarda var. Şeker yüklemsinden sonra 1 hafta kendine gelemeyen kadınlar da oluyormuş. İkili üçlü test gibi kesin her doktorun katılıp istediği bişey olsa böyle düşünmezdim. Yada sorunlu bir gebeliğim olsa. Çok şükür yok, yaptırmayacağım. 

647,132 soru

3,412,741 cevap

4,242,458 yorum

182,913 üye

...