0 oy
554 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (308 puan)
Arkadaşlar ben filtre kahve nescafe mocha potu çok severim. Kahveyi hep sade ve günde en az 3bardak içerdim hamile kalmadan önce. Çay çok içmezdim.

Ama şimdi kahve de çay da kötü diyorlar. Çaya bile ağzım sulanıyor artık

Sıcak zararlı olmayan neler içebiliyoruz hamilelikte doktoruma da sorucam ama daha 2hafta var gitmeme 

11 Cevap

+2 oy
(806 puan)
sahlep içebilirsin 

ballı süt içebilirsin   

günlük bir bardak nane limon icebilirsin 

bir fincan çay 

bir fincan türk kahvesi içebilirsin 

sütlü sıcak çikolata falan içebilirsin 

oralet içebilirsin 
(806 puan)
hayir dogal oraletler oluyor onlarda yok kuşburnu falan vs gibi
(100 puan)
Dogal oraletleri nerelerden temin edebiliriz
(806 puan)
aktarlarda satılıyor toz şeklinde büyük marketlerdede bulabilirsin üzerinde katkı madde bulundurmadigi yazanlar var ben aliyordum bi ara
(308 puan)
Teşekkür ederim içim kurudu artık valla:))
(100 puan)
Tamam canım sağol
-Reklam-
+1 oy
(1,166 puan)
Kahve içebilirsin arat bak internette gebelikte alınacak kafein miktarı diye
(1,166 puan)
Bir de ben decaf içiyorum daha decaf espresso shot Americano, zararı yok onun. Yaptıracaklarımı da decaf espresso shottan yaptırıyorum.
(308 puan)
Doktorum günde 1 bardak filtre kahveye izin verdi onu içiyorum nerdeyse hergün ama işte alışık Olunca kesmiyor habire sıcak bişeyler arıyorım:) baya alternatif öğrendim ama iyi ki sormuşum:)
+1 oy
(234 puan)
Süt içiyorum açık 1 yada 2 bardak çay içiyorum birde sıcak suya bal ve limon suyu sıkıp içiyorum
+1 oy
(781 puan)
Süt

Ballı süt

Nane limon 

 1 fincan türk kahvesi 
+1 oy
(293 puan)
Kahveyi belli bi miligrama kadar içebiliyoruz. Ama ben sadece hergün 1 tane türk kahvesi içiyorum bebeğe fayfası olduğunu duydum. O da izin verilen miligramdan çok düşük kalıyo
+1 oy
(6,116 puan)
Ben içiyorum Türk kahvesi de çayda zararlı diyen sanki kendi içmiyor. Herşeyi çok abartıyoruz bence hamilelikte biraz akışına bırakmak lazım hasta değiliz sonuçta :) bu benim fikrim tabi ki
(308 puan)
Haklısınız aslında eskiden çay kahve sigara hep içilirmiş benim annem günde 7sigara içmiş bana hamileyken çay da içiyormuş sürekli ve tiryakidir. Şimdi bizler çok pimpirikliyiz gibi. Aslında bu birazda bilgiden kaynaklanıyor. Zararlı olan şeyler öğrenildikçe insanın bile bile içesi gelmiyor. Ama birçok şeyin öyle aman aman büyük zararlar verdiğini sanmıyorum ben
+1 oy
(1,272 puan)
Cnm bu kadar pimpiriklenmeye gerek yok aznonce 2 barda cay ictim ve canim iateyincede iciyorum 2 bardak kadar nefcafede iciyorum 1 fincan sutlu yeri geliyo sosis salam yiyiyorum dondurma cikolata tatli yiyiyorum hatta kolada içiyorum hamburger de yiyiyorum abartmadan tabi ayda 2 kere falan yani kendimi hicbirseyden kısmadim annelerimizin zamaninda boyle seylermi vardi cok sukur bebegimin gelisimide cok iyi cokta akilli benim oğlum 35+0 ız ;)
(308 puan)
Oy maşallah valla içim rahatladı. Herşey yasak çünkü ya yasak olunca da normalde yemediğim şeyleri bile canım istiyor:) hemen gidip bi parça çikolatayicem şimdi:)))
(1,272 puan)
Yok cnm niye yasak olsun şekerin falan yoksa tatli yiyebilirsin ama cok yeme kilo yapiyo ben bi tek beyaz ekmegi kestim tqm bugday yiyiyorum oda kilo almim diye :) ama arada dayanamiyorum aman veririm aonra diyip gömülüyorum :) abartmadigin surece bence tüketebilirsin saglik probleminde yoksa tabi
(308 puan)
Bildiğim bi problemim yok daha da 7haftalık olduğu için şeker ölçümü filan yapmadılar. Abartmadan ara ara yerim artık:)
0 oy
(802 puan)

Abartmadan içebilirsin bence benim doktorum günde 2 fincan kahve ye izin verdi çay içiyorum valla çaysız olur mu yaa:D

(308 puan)
Benimki günde 1filtre kahve dedi içiyorum hatta bazen içmemeye çalışıyorum ama kesmiyor ki beni habire sıcak bişeyler içesim geliyor alışkanlık. İyi oldu amabaya alternatif öğrendim:)
0 oy
(238 puan)
Sıcak ve zararsız ıhlamur içebilirsin çay kahve kansızlık yapar çarpıntı yapar,ihlamura devam :))))
(238 puan)
Yook ıhlamur kokusu candır hele ilkbaharda bir çiçek acar ki o kokuyu anlatamam sana mis miss,taze hasat olursa çok iyi olur canım bayat ıhlamurun kokusu kalmamış oluyor,aktara bu yılın hasadı mı diye mutlaka sor,tabi nerden alacağını bilmiyorum :))
(308 puan)
Valla okurken canım istedi:) mahallemizde bi aktar var yarın gidip sorıyım sağolun :)
(238 puan)
Şifa olsun inşaAllah :)
(64 puan)
Ihlamuru demlerken 1 kabuk tarçın 1 elmanın veya ayvanın kabuğunu da atmanı tavsiye ederim. Birde bir fincanın içerisine bir cay kaşığı bal..
(308 puan)
Tamam sağolasın:)
0 oy
(100 puan)
Ben de bu aralar şalgam suyu iciyorum 3-4 bardak.  Herhangi bir zarari olur mu acaba?
(238 puan)
Şalgam suyunda çok tuz var tansiyonun yükselmesin dikkat et gebelikte tansiyon çok tehlikeli,günde 3-4 bardak fazla bence canım dikkat et.
(100 puan)
Tamam canım sağol
0 oy
(167 puan)
Kahvenin içinde kafein oldu için çocuğa aktarılıyor doktor Bebek gelişmes dedi kafein sız kahveler var onları tercih et hiç birakamiyorsan

651,114 soru

3,427,672 cevap

4,260,226 yorum

184,032 üye

...