0 oy
366 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (802 puan)

Kızlar bu aralar ne kadar çok soruyorsunuz bebek kilolarını bebekler doğmadan önce 10 kilo olurlar hepsi 10 kilo olur :))) yapmayın lütfen bebeğin gelişimi geri olsa Dr bilgilendirir gereksiz iri bebekse yine bilgilendirir burda gram yarışına girmeyin bazıları tombik bazıları zayıf doğar biz hepimiz aynı kiloda mıyız :)))

6 Cevap

+4 oy
Soruyorlar eğer kendi bebekleri zayıfsa bunu kendilerine dert ediyorlar niye benimki zayıf diye yazık günah allah sağlık versin bebeklerimize.daha cocuklarimizi anne karnında yarış içine sokmaya baslamisiz çok normal okullarda çocukların bu durumda olması şaşırmıyorum yani herşeyi aile yönetiyor çocuk kendinden bı haber eskiden bir amacımız olurdu çocuk olarak şimdi çocuğa sor ne olacaksın diye anasının gözünün içine bakıyor niye çünkü aile almış eline iplerini çocuğu robotlastirmis.her neyse kilolu çocuk demek sağlıklı çocuk demek değil her postun altına da bu bilgilendirmeyi genelde yapıyorum kilolu doğan çocuk hayata bir sıfır önde şeker hastası olma ihtimali ile doğuyor biz büyüklerde kilo nasıl sağlıksız sa bebekte de öyle önemli olan bebeğin anne karnında organ gelişimi dir kilosu değil 2500 doğup kuveze görmeyen bebeklerimiz var yeri geliyor 4kilo doğan kuveze giriyor bunlara takılıp kendinizi üzmeyin hamileliğinizin tadını çıkarın 
-Reklam-
+2 oy
(410 puan)
Kilolu bebek zaten şeker hastası annenin marifeti sağlıklı değil ki. Gebelik şekeri eşittir tombul bebek. Sonrasında da şeker hastası adayı bebek. 
(802 puan)
Doktora sormaya mı çekiniyorlar nedir muayeneden çıkan buraya yazıyo sizinki kaç kilo diye sağlıklı olsun da zayıf olsun diyen çok az herkes tosun doğurmak istiyo :)
(410 puan)
Tosunu ben doğurdu. İlk gebeliğim de 5200 gram doğdu oğlum gebelik şekerim olduğunu son iki ayda öğrendim 16 yaşında şimdi oğlum  normal doğurtmuşlardı bir de 40 küsür dikişim vardı iç dış doktor bana sana bildiğin kaneviçe işledim dedi tabi doğum sonrası ilk bir kaç gün bebek doymadı  şekeri düştü derken uyuyamadım haydii dikişler açıldı hep oturduğum için. Anlayacağın şimdi kızım da hiç kilosunu dert etmiyorum dediğin gibi zayıf olsun sağlıklı olsun bizim olsun yeter.
+2 oy
(69 puan)
Dün yazdım, geri sildim bu tarz bir postu, gerçekten öyle bebeler daha doğmadan kıyaslamaya başlıyor anneler. Yanlış çok yanlış bir tutum. Komik
+1 oy
(1,166 puan)
Şişman bebek sağlıklı demek değildir. Aksine anne adayının şekeri yüzünden erken doğum riski vs vardır. Yok sormak zorundalar 20+1de kaçtı, 20+2de 20+3te vs.

Sen hala linç yemedin mi, beğenmiyorsan okuma, girme diye.

Arkadaşım soruyorsun birde doktor Kötü mü dedi diye, merak ediyorum çünkü yanlış mı yönlendiriyorlar, Yoo iyi dedi sıze sorayım istedim diyor. Biri burda kötü bişe söylese doktorun diploması çöp. Bir de madem  merak ediliyor haftalık kilo listeleri var konu kalabalığı yerine onlar kontrol edilse çok çok çok iyi olur. 
0 oy
(205 puan)

Hem bebek dediğin minik zayıf bişi doğar dimi:D

(802 puan)
Yaniii :) görüyorum burda daha 20 haftalık hamile sizinki kaç gr diye soruyor
(205 puan)
Dur dur ben söyleyim 16 hafta 135 gramciiikkkk:)))))
0 oy
(5,412 puan)
2885gram dogurdum bende çok sordum burda gelişimi iyimi takip etmek için diye smdi düşünüyorum da burası gebelik platformu ya bebeğin kilosunu soracaklar ya kanama soracaklar ya ilk gebelik ya doğummu diye soracaklar tamam 20 haftalarda sormaları değişik biraz ama burda ne sormalarni bekliyorsunuzki adminler zaten rahatsız olsa direk postu bebek 10kilo doğacak diye kapatır bukadarda insanlara yuklenmeyin sorsunlar ne olacak cevap vermeyin geçin 
(1,060 puan)
Katılıyorum
(205 puan)
Ama her bebek değişiklik gösterir bişey olsa zaten çocuk zayıf filan der doktor. İllaki kgsuna bakılıyor :)))
(5,412 puan)
Her bebeğin kilosu tabikide bir olmaz hele gramken zaten kilosu önemli değil ama onlar anne tabikide böyle bı platformda bebeginin gelisimini merak Edip sorcaaklar ozaman hiç girmesinler ne gerek varki burda yemek tarifi falan sorsunlar. Nasılsa doktor iyi demiş bebeğin kilosuna oyuzden buradaki annelerden rahatsız olanlar görmezden gelir yazmaz olur biter boşu boşuna tartışma yaratılacak konu değil kmsenin hevesi kirilmasin misal ben cevap vermem senin bilgin olur sen cevap verirsin gönül kirmaya hiç gerek yok
(205 puan)
Ben çoğu tartisma konusunda insanlarà saygi duyuyorum tabiki herkesin görüşü farkli:)

İlgili bir soru bulunamadı

650,014 soru

3,423,411 cevap

4,255,316 yorum

183,710 üye

...