0 oy
649 göst.
Doğum kategorisinde (451 puan)
Dikişlerim yüzünden başvuru daha yapamadım. Ama belgem var. İstedğm zmn gidp alabilrmym? 

5 Cevap

0 oy
(435 puan)
Basvuruyu nerrye yapioz canmm
(468 puan)
Erkek Çalışanlar (Babalar) için :
Eşinizin doğum yapması gereklidir.
SSK'li olmanız gereklidir.
Doğumdan önceki bir yıl içinde toplam 120 gün sigorta priminizin yatması gereklidir. Örneğin: Çocuğunuz 1 Şubat taraihinde doğdu. Dolayısı ile sizin 1 şubattan geriye dönük SSK'ya yatmış olan primlerinizin toplamı 120 gün olmalıdır.
Eşinizin çalışmıyor olması gereklidir.
(468 puan)
Doğum yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, T.C vatandaşı olan ya da mavi kart sahibi tüm kadınlara tek seferlik olarak ödenen bir yardımdır. Doğum parası ise yalnızca SSK (4A)’ya bağlı olarak çalışan ve gerekli şartlara uygunluk sağlayan kadınlara verilmektedir.


Diğer anneler de faydalansın
(435 puan)
Dogum parasini degil sut parasi icin kendmz basvurup alablioz mu
(468 puan)
En başta yazdığım süt parası
(435 puan)
Tesekkur edern bilgilendirdgin icin :))
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
Sigortalı iseniz size değilseniz eşinize yatar süt parası doğum parası başvurunuzu 5 yıl içinde yapabiliyorsunuz ama süt parasını bi zaman sonra geri çekiyorlar diye biliyorum 
0 oy
(17 puan)
Sut parası başvurduktan 2 ay sonra geri çekiliyor. 
0 oy
(468 puan)
Canm esin gidip başvuruyu yapabilir bizde doğumdan birkaç gün Sonra bebek kimliği için gitti o arada başvurdu bebek geçici kimlik belgesi doğum raporu falan istemişlerdi.bir ay sonrada yatmıştı hesaba.
0 oy
(468 puan)

Doğum Parası:

Bu yardım yalnızca SSK (4A) ya da Emekli Sandığı (4C) kapsamında çalışan kadınlara verilmektedir. Bu yardım SGK tarafından ödenmekte olup başvurularda SGK’ya yapılmalıdır.

Doğum Yardımı:

Bu yardım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ya da mavi kart sahibi olan tüm kadınlara verilmektedir. Tek sefer mahsus olarak birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk ve sonrası için 600 TL olarak ödenmektedir. Bu yardım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenmekte olup başvurular bu kuruma yapılmaktadır.

Süt Parası:

Emzirme ödeneği olarak da bilinen bu yardım için yine SSK ya da Emekli Sandığı’na bağlı olarak verilmektedir. Doğum parasından tek farkı ise annenin sigortalı olarak çalışması gerektiği koşulu bulunmamasıdır. Bu yardım için babanın SGK’ya bağlı olarak çalışması yeterlidir. Süt parası tek sefere mahsus olarak 149 TL olarak ödenmektedir. 2019 yılında
zamlanarak 149 TL olan süt yardımı 2019 yılında da şuan için aynı miktardadır.

650,041 soru

3,423,526 cevap

4,255,439 yorum

183,719 üye

...