0 oy
463 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (84 puan)
düzenledi
Slm güzel anneler 8+2hamileyim canım yemek lerin yanında kuru soğan çekiyor soğan yemenin bi sakıncası olur mu yemedim ama önce bi araştırmak istedim 
Gebelik haftası 8 hafta 2 gün

3 Cevap

0 oy
(1,003 puan)
Ben yiyorum biraz mideni rahatsız edebilir ama kuru fasulye, bulgur pilavı onsuzda yenmiyor yaaa:) tabi sonradan kokusu rahatsız da edebilir ;))
(84 puan)
Ay çok sağolun aynen bi canım çekiyor ki  :)
(1,003 puan)
Ne demek çok iyi anlıyorum o kadar çok pastırma çiğ sucuk çekiyor ki benim canım seninki yine iyi:))
-Reklam-
0 oy
Canım aksine saglikli hicbir zarari yok ama. Sadece şuna dikkat et bi kere ye. Mesela bende taze sogan surekli.mideden geri geliyor. Eger rahatsiz ederse seni bi daha yemezsin
(84 puan)
Ya hani böyle soğan suyu maydonoz falan düşük yaptırıyor diye duymuştum o yüzden soğan konusunda tereddütte kaldım
Suyu cok farkli canım. Bak oku

Soğan, Allium ot ve sebzelerin ailesinin popüler sebzelerindendir. Soğan yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra şifalı bitkilerden biridir. Soğan, C vitamini, biyotin, manganez, bakır, fosfor, potasyum, Vitamin B6, folik asit, vb vitamin ve mineraller  açısından zengin bir sebzedir. Kısaca, soğan gebeliğinizi sağlıklı bir şekilde geçirmek için size çok yardımcı olur.

Soğanın hamilelere faydaları
Soğan insülin direncini önlemeye ve kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı krom içerir. Gestasyonel diyabetle (hamilelikte ortaya çıkabilen diyabetle) mücadele eden süper bir yiyecektir.
Soğan HDL kolesterol düzeylerinin artırılması yeteneğine sahip bir sebzedir, ve böylece hamile kadınlarda uygun bir lipid profilini korumaya yardımcı olur.
Soğan B6, B1, K ve C gibi vitaminleri ve fetusun genel optimum gelişmine yardımcı krom ve biotin gibi mineraller içerir.
Folik içeriği yüksek bir sebze olması nedeniyle, bebeklerde doğum kusurlarını ve nöral tüp defektleri önlemede yardımcı olur.
Kabızlık, hamilelikte sık rastlanılan bir sağlık sorunudur. Soğan lif açısından zengin bir kaynaktır ve bu özelliği sayesinde bağırsak hareketini düzenlemeye yardımcı olabilir. Siz de gebelikte kabızlıktan muzdaripseniz, salatalarınızda çiğ soğana yer vererek bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Soğan bolca C vitamini içeren bir yiyecektir. Bu hayati besin antioksidan özellikleri ile annenin bağışıklığını güçlendirir ve bebeğin gelişimini kontrol altına alır.
Vücutta ağır metal içeriğinin bulunması hem anne hem de doğmamış bebek için zararlıdır. Soğadan bulunan sistein ve meionin gibi amino asitler vücuda detoks uygulamaya toksinlerden arındırmaya yardımcı olur.
Çiğ soğan, kan basıncını düzenlemeye yardımcı bitkisel besinlerin deposudur. Sofranızda soğana yer açmak yüksek tansiyona bağlı preeklampsi, gestasyonel hipertansiyon ve erken doğum gibi hamilelik komplikasyonlarını önler.
Kadınların en büyük korkularından biri de hamilelikte çok kilo almaktır. Soğan düşük kalori ve yağ oranı ile kilo yapmayan ender sağlıklı yiyeceklerdendir.
Gebelikte görülen hormonal değişiklikler plak birikmesi, iltihap ve kanama sorunları ile vücut daha savunmasız hale getirir. Soğan, antibakteriyel özellikleri sayesinde hamilelikte ağız sağlığınızı korumaya yardımcı olacaktır.
0 oy
(235 puan)
Yiyebiliyosan ye canım ne zararı olacak

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 608 göst.
0 oy
19 cevap 756 göst.

648,944 soru

3,419,410 cevap

4,250,602 yorum

183,428 üye

...