0 oy
635 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (8 puan)
düzenledi
Benim adet tarihime göre ve doktorun söylediğine göre bebegim 13 haftalık ama ben 11 haftalık evliyim. Hangi tarihe göre hesap yapmalıyım? 

12 Cevap

+1 oy
(156 puan)
Canım bende aynı durumdayım 7 haftalık evli 8+4 haftalik hamileyim doktorla konuştum bunu hani imkansız diye sonra kendi anlattı sen adet olduğunda yumurta bekler rahimde dedi eğer döllenme olursa hamile kalırsın döllenme olmazsa kendini dışarı atar dedi bi sonraki adet döneminde biz o yüzden bunu karıştırıyoruz baz alınan tarihte son adet tarihimiz çünkü o adet tarihimizin yumurtası bu
(8 puan)
Anladım rabbim sağlıkla elimize almayı nasip etsin
(156 puan)
Amin canim
-Reklam-
0 oy
(693 puan)
Son adet tarihine göre canım zaten geç döllenme ise doktorum tarihi değiştirir bir süre sonra
(8 puan)
Geç döllenme nasıl oluyor anlamadim?
(693 puan)
Yumurtlama tarihinin beklenen  tarihten daha geç olması demek canim.. mesela adet bitiminin 14. Güne değilde 20. Günü olması gibi
0 oy
(344 puan)
Adet tarihine gore hesaplanıyor diye biliyorum canım 
(8 puan)
İşte kafamı karıştıran durum bu? Adet tarihine göre 13 ama ben 11 haftalık evliyim 13 olması imkansız değil mi?
Canım ona bakarsan şöyle bişeyde var. 1 haftada adet goruyoruz hemen hemen 1 hafta geç hesaplamamiz lazim. Ama doktorlar ne zaman oldugunu tabiki bilmedigi icin son adetrle gore hesapliyorlar.
0 oy
(2,015 puan)
son adet tarihinin ilk günün baz aldıkları için o şekilde oluyor sen gene son adet tarihinden baz alıcaksın 
(8 puan)
Peki bi sorum daha var ben 2 haftalık evliyken yani adet tarihine göre bebegim 4 haftalık oluyordu. Karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gittim kadın hastalıklarına yolladılar. Doktor tahlillerde hamile olmadığımı söylemişti. Korunmayı bile düşünmüştüm ama hamileymisim. Çok karışık bir konu yaa?
(2,015 puan)
Canım zaten normalde de adetin ilk günü baz aldıkları için o dönemde kanama görüyorsun en az 1 hafta sürüyor afedersin ilişki dahi olmuyor yumurtlama yaklaşık adetten 15 gün sonra oluyor ama yumurtalamanın tam olarak ne zaman olduğunu anlayamadıkları için ilk günün yumurtlama olarak baz alınıp bu tarih üzerinden 40 haftaya yaymış oluyorlar ve genellikle bebeğin gelişimi de bu adet tarihine uygun ilerliyor bazen geç döllenme olabilir bazen de gelişimi önde oluyor iri bebek oluyor haftası önde çıkıyor senin tahlillerinde karışıklık çıkmış olabilir doktoruna sorup en iyi cevabı alabilirsiniz
0 oy
(96 puan)
Canım doktor ultrasonda bakıp kaç haftalık diyorsa onu baz al çünkü hepsi adet tarihine uymuyor bana doktor öyle dedi
(8 puan)
Hesapta ki tarihten daha geç doğum olacak gibi hayırlısı :)
0 oy
(600 puan)
bi soruyu yine sornustun
(8 puan)
Nasıl niye sormuştum?
0 oy
Kız maşallah evlenir evlenmezmin

 kaldın :)
(8 puan)
Öyle olmuş doktorda aynısını söyledi ama şu adet tarihi kafa karıştırıyor sonuçta ona göre doğum tarihi hesaplanıyor
Canım doktorlar ilk baştan dollenmenin yani bebegin rahme dususunun ne zaman oldugunu bilemedikleri icin sat tarihini baz aliyorlar. Ama zamanla o ultrasonda degisiyor. Hafta artabiliyor yani. Mesela sen 2 hafta sonra evlendim diyorsun ama. Benimde adetim 7 gun suruyor. Ve en gec 20 gun sonra adet goruyorum. Yani ona bakarak benimde 2 haftalik hamile olmam gerekiyordu ki.ben biliyorum zaten oyle. Ama sata gore hesaplayip 4 haftalik dediler. Şimdi mesela sata göre 15 haftaligim ama ultrasonda 16 haftalik cikiyor bebek onu ultrasondan zamanla gorebilirsin. Meraklanicak bisey yok.
0 oy
(513 puan)
Bı kaç kontrole daha gittiginde adet yada ultrasona bakarsın cnm kac haftalık gıttıgıne. Bır iki hafta önde yada geride görülebılir bebek cnm.. 
(8 puan)
Anladım öğreneceğiz bunları teşekkür ederim:)
(513 puan)
Rıcaederim cnm
0 oy
(286 puan)
Merhaba bende oyleyim sizi anlıyorum adet gördüm uzerine evlendim evlendikten 3 gun sonra temizlendim daha sonra ilişki oldu 10 gunlik evliyken çok kotu grip oldum ve doktor testte yaptı ancak kanda gebelik çıkmadi bunun üzerine daha antibiyotik kullanırken hamile olduğumu ogrendim doktorlar yumurtlama tarihinden baz alıyor gebeligi 40 haftaya yayıyor ama zaten sen ne zaman hamile kaldigini biliyorsundur ilişkiye gore doktor kendi hesabini yapsin sen kendi hesabini yap sahsen ben oyle yapıyorum:)
(8 puan)
Değil mi doktor ne dese 2 hafta eksiği:)
(286 puan)
Yani sonuçta doktor farkli şeyleri baz aliyor hesaplarken biz farkli seyleri sen kendi hesabini ayrı biliyorsundur zaten ;)
0 oy
(567 puan)
Bizim yumurtaliklarini var ya. Iste her adet oldugumuzda ordan bir yumurta gelismeye basliyor, bir sonraki adet icin. Sen 13 hafta önce adet oldun. En sonki adetinin ilk günü gelisen yumurtalik ile sen iki hafta sonra evlendim, be iki hafta önce gelisen yumurtan döllendi. Demekki bebeginin gelisimi sen evlendikten önce basladi. Yani herkeste böyledir. Bir tanesi dökülür bir tanesi gelisir.

Bu normaldir.
(8 puan)
Bu da mantıklı bir açıklama :) tasekkurler
(567 puan)
Daha fazlasini anlatayim mi :)
(8 puan)
Endişe değil aslında şimdi ben 38 haftalık evliyken 40 haftalık gebe görüneceğim ve doğum haftansı olacak ama 38 haftalık gebelik daha mantıklı geliyor tek sıkıntı burda:)
(8 puan)
Teşekkür ederim bu kadarı kafi:))
(567 puan)
38 haftalik evli be 40 hafta gebelik olacak. Tabi evlenmeden önceki iki hafta da hamileydin demek degil ki bu. Yumurtanin gelisimi o zaman basladi demek. Ama biraz saçma geliyor gibi. Yani bilmeyen birine anlatirsan seni yanlis bile anlayabilir. Ama bu gercek.
0 oy
(503 puan)
Bence adet tarihine Göre deil ultrasyon göre 13 haftalik demistir doktor yani belki de bebegin gelisimi 2 hafta önde hani bazilarin bi hafta Ende oluyor gelisimi bazilarin 1 hafta gec 11 haftalik evliyim diyorsun nasil 13 haftalik olsun kii
(8 puan)
Aslında bebeğimin meydana geldiği yumurta 13 haftalık anladığım kadarıyla yani 2 hafta sonrasında hamile kalmışım ama yumurta 2 hafta önce adetimin ilk günü meydana geldiği için bebekte 13 haftalık sayılıyor yani 11 haftalık evliyim ama evliliğimin 2 hafta öncesinde yumurta meydana geldiği için 13 haftalık hamileyim böyle anladım
0 oy
(856 puan)
Canım şöyle anlatayım 40 hftlik hamilelik sürecinin zaten ilk iki hftsi dollenmeye hazırlık haftası olarak geçer bilimsel açıklamalara göre. Adet olursun rahim temizlenir dollenmeye hazırlanır. İlk adet gününden ortalama 2 hafta sonra rahmin dollenmeye en müsait olduğu dönem gelir. Muhtemelen sen tam o gün evlenmişsin ve hemen döllenme olmuş. Yani biz normalde bekar olsak bile adet dönemimiz aslında dollenmeye hazırlık olarak ilk iki haftayı her ay oluşturur. Umarım anlatabilmisimdir. Sen çevreme hafta olarak ifade etme istersen yanlış anlaşılma olmasin. Yani bebeğin 11 haftalık ancak hamilelik tıbbi olarak 13 haftalık. Aslında 40 haftasını doldurmuş her bebek 38 haftalık doğar.
(856 puan)
Rica ederim canım bende evlenir evlenmez hamile kalanlardanim bu yüzden araştırmıştım bayağı:)
(8 puan)
Ya ilk mi sizinde
(856 puan)
Benim ikinci doğdu canım:)
(8 puan)
Rabbim dinine vatanına ve sizlere hayırlı evlat etsin inşallah cumlemizinkini
(856 puan)
Hepimizin çocuklarını inşallah İslam üzere yetiştirebilmek nasip etsin Rabbim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 278 göst.
0 oy
7 cevap 178 göst.
16 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Irmk036 (3 puan) sordu
0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy
3 cevap 93 göst.
1 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cicek123 (405 puan) sordu

654,068 soru

3,439,241 cevap

4,272,769 yorum

184,812 üye

...