0 oy
435 göst.
Doğum kategorisinde (238 puan)
Yukarda

7 Cevap

0 oy
(25 puan)
Bende bekliyrm keşke her aşamasını anlatan biri olsa
(1,165 puan)
Her asamasi anlatilamaz
Herkesin hamileligi ve dogumu farkli
-Reklam-
0 oy
(137 puan)
Hastaneye giristen cikana kadar olan her asamayi anlatcak biri olsa keske bende 37+4 um cok korkuyorun
0 oy
(555 puan)
Doğumun hangi durumundan korkuyorsun? 3. Gebeliğim. Yardımcı olayım.
(238 puan)
Herseyinden hic yasamadqim icin cok korkuyorum
(555 puan)
Hamile kalmayı istediysen doğum korkutmasın. Ne kadar çok korkarsan o kadar korku artar
(238 puan)
Yeni evliyim ilk ay hamile kaldim bilincli deqildi yani
(555 puan)
36 haftakken sancım vardı nst de çıktı. Sonra alttan baktı çatı da uygun idi. 2 cm açıklık vardı. 38 haftalıkken nişan geldi. Ama yalancı sancılar hep vardı çok canım acımıyordu. 39+3 de azar azar suyum geldi. Akşam sancım çoğaldı ama şiddetli değildi. Akşam 6da yatışım yapıldı. Doğuramazsın dediler boşuna bekleme dediler. Ben inat ettim bekledim. 7de nstye bağlandım sancı var ama açılmam yoktu. Acı pek yoktu. Nst bittiğinde birden suyum boşaldı.  Devlet olduğu için ilgilenmediler.  1 yarım saat sonra sancım şiddetlendi tabi duramıyorum ağrıdan sırtımdan bıçak sağlanıyor gibi 50 saniye sürüyor sonra hiç bir şey olmuyor gibi rahatım.  Doğumhaneye aldılar açılma olmuyor tabi ne serum ne suni sancı hiçbir şey takılmadı 2 saat sonra 4cm. Oldu suni sancı verildikten sonra 1 saat sonra 10 cm oldu. Sancı yol oldu vücut direk ıkınma hissi veriyor. En rahat o zamandı benim için. Ebe sakın ıkınma dedi. Yatağa aldıklarında 2. ıkınma da kızım doğdu. Doğum benim için en rahat olanı. Ama uyuşturdukları halde dikişler çok canımı acıttı. 4 saatte yürüyebiliyordum. Böyle bir kaba bir anlatım oldu. Ama şunu bil sancı geldiğinde sakın bağırma derin nefes al ver emin ol ağrı daha rahat geçiyor. 2 dakika ya düştüğünde çok ağrıyor. Sonrası bebek yolu kendi belirliyor. 4 saatte doğum oldu.
0 oy
(312 puan)
Bende bekliyorum bakalım kim yazıcak korkuyorum benimde ilk :(
(238 puan)
Hepimiz ayniyiz ama kimse bse demiyo:)
0 oy
(604 puan)
Normal dogum mu sezeryan dogum mu 
0 oy
(318 puan)
38 de yani dün dogum yaptım ilk di hiç bir fikrim yok tu herşeyim normaldi normal dogum olavaktı ve çok istiyordum 1 hafta boyunca bebeğimin kalp atışları ya 130 yada 180 oluyordu doktor solunum problemi olabilir daha fazla beklemeyelim diye yatışımı yalmak istedi kabuö ettim bide bebek kafasını dogum kanalına sokmuştu herhalükarda erken gelmeye niyeti vardı zaten sabah 8 de sancım olmadıgı için suni sancı verildi öğlen 2 buçuga kadar 7 kez altan muayene oldum gelen elini soktu ve beni çok kötü yaptılar yeri geldi agladım çok zorlandım 8 saat suni sancıya ragmen sadece 2 cm açılma oldu ve suni aancı beni hiç etkilemedi gayet rahattım doktor ve ebeler şaşırıyordu o sancıya ragmen bu kadar rahat olmama doktor artık kalp atışlarından dolayı bebeği riske atmak istemedi ve sezaryana aldı bn aklımda normal dogum oldugu için hiç istemedim hatta agladım sezaryana girmemk için ama eşimin zoruyla kabul ettim korkum da hiç ameliyat olmamamdan dolayı ve sezaryan sonrası kötü diye ama ameliyat hane de ne ara uyudugumu bile hatırlamıyorum kormudan komple bayıltmalarını istedim uyandıgımda odamdaydım bebek benden önce gelmişti ben o an sadece uyumak istiyordum gözüm açılmıyordu bebeği görmüyordum bile ama sonra kendşme geldim hala sadece uyku hissediyprdum ınun dışında çok iyiydim hiç bişeyim yok du şaka gibiydi bi anda bebeğim gelmişti inanmıyordum bebek 3.20 de gelmişti ben 4 de odamdydım akşam 10 gibi ayaga kaldırmaya geldiler ilk kalkınca çok kötü diye bşliyordum o yzüden korktum ama hiç agrım olmadı ve direk yürüdüm ama ondan önce hemşire altan muayene yaptı gene bşşey kalmışmı diye Allahtan yokdu olsaydı karnıma basacaklarmış meger ayaga kalkana kadar kum torbası vardı kucagımda sonrası baya rahat geçti sadece şuan gaz problemim var gazım çıkarsa çok iyiyim iyi ki sezaryen olmuşum normal dogum daha zodmuş o altan muayene felaket şuan hastanedeyim yarın öıkıcam inşAşlah şimdide emzirmeyle uğraşıyoruz :) bebeğim de 3 kilo 260 gram 50 cm şükür iyi bi problemim yok :)
0 oy
(426 puan)
Canım herkesin doğumu farklı olur ben çocuklarıma normal doğum yaptım büyük oğlumda yirmi yaşındaydım çok kolay oldu. İkinci oğlumda 8 saat suni sancı çektim sonunda oldu ama zor oldu. Şimdi 3. Hamileliğin ben bile korkuyorum ikinci gibi olurmuş diye sana tek tavsiyem eyer normal doğum yapacaksan sancılarının sık olmasını ve açılmanın 6,7 cm olmasını bekle yoksa suni sancı veriyorlar ve kendi doğum sancının iki katıkadar acı veriyor. Rabbim sana hayırlı bir doğum nasip etsin inşallah ve bütün hamilelere
(238 puan)
Amin saqolasin canm
(426 puan)
Rica ederim pek yardımcı olamadım ama sakin ol korkma
(238 puan)
Insallah ben ve butun hamileler bu mubarek gunun yuzu suyu hurmetine saq saqlim kurtuluruzz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 486 göst.
0 oy
9 cevap 679 göst.

652,271 soru

3,432,339 cevap

4,265,211 yorum

184,357 üye

...