0 oy
582 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (194 puan)

Merhaba arkadaşlar, doktorunuza ne gibi sorular soruyosunuz, size tavsiyeleri neler oluyor?

özele gidiyor olmama rağmen doktor ile iletişimim sanırım zayıf. şikâyetlerimden başka konu açılmıyor. yarın da ikili test var. 

Bana neler onerirsiniz? Neler sormam gerekli ve  doktorunuzun tavsiyelerini bizimle de paylaşır mısınız? 


Gebelik haftası 12+3

8 Cevap

0 oy

Aklima takilan herseyi soruyorum canm gece gunduz farketmyor bebek hareketleri hakkında yiyecekler hakknda stres yaptysam bunu konsyorm oda bebgin hareketlerini izle der icecegm ilaci ne bilim yatacagm pozisyona kadar herseyi sorarm kadin benden sonra meslegi brakcak sanrm :)) 

Yani canm ben 36 haftalik oldm hala heyecandan uyuyamyorum bde artık dogum yakin kasilmalar falan var beklyoruz kizimizi eve gelnce doktra yazyorm bunu sorcaktm unuttm dye:)
(1,440 puan)
Yok bu haftalarda not almiyorum bende 32 haftaligim. Ama heycandan bende kipir kipirim. Hafif hafif kasilmalarim basladi benimde :)
(194 puan)
oy maşallah hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim siz bitirmisiniz:)
(194 puan)
sağlıklı doğumlar dilerim o heyacanı hemn ben de yaşamak istiyorum:))
(1,440 puan)
7. Aya kadar zaman ışık hızıyla geciyo 7. Ayda yavaslamaya basliyo sanki :D heycandan zaman gecmiyo valla
-Reklam-
0 oy
(138 puan)

güncel şeyler...kontrole yakın yaşadığım aklima takılan seyleri not alıyordum unutmamak için .... artık her hafta muayene olduğum için daha farklı ama ilk başlarda ay 1 muayene idi...

(194 puan)
evet çok mantıklı ben de not edeceğim:) sagolunn
0 oy
(1,440 puan)

Bu iletisimsizlik doktorla alakaliysa doktorunuzu degistirmenizi tavsiye ederim oncelikle.

Ben doktoruma normalden farkli oldugunu dusundugum sikayetlerimi anlatip normal olup olmadigini soruyorum. Onun disinda ultrason sirasinda doktorum bebegin olculeriyle ilgili bilgiyi veriyo. Mesela kilosunu soylemediyse unuttuysa ben soruyorum. 

Yine ultrason sirasinda bigun esim gelememisti yuzunu gorebildigimiz bi fotograf verir misiniz demistim. Bebegin pozisyonu uygunsa yardimci oluyolar zaten.

Son kontrolumde uyuyodu bebegim eli yuzunde. Doktor uyandirmak icin poposunu ittirdi bi kac kez uyandirdi ve elini cekti oglum. Bizde ilk defa yuzunu gorduk. 

Doktor guler yuzlu ilgili ve konusmayi seven bi doktor olmali sende kendini rahat hisseder sorucagin sorulari unutmazsin.

Doktorumun tavsiyeleride genelde hangi haftadaysam o haftalarda beni bekleyen seyleri anlatir ve bunun normal oldugunu onceden soyler. Mesela son kontrolumde yalanci kasilmalarin bu haftalarda olabilir panik yapma demisti

(1,440 puan)
Benim devlette gittigim doktor oyleydi. Testlerim bitene kadar dayandim sonra hemen doktor degistirdim. Suan cok mutluyum doktorumdan. Edirnede olsaniz tavsiye verirdim doktorla ilgili ama ispartada doktor bilmiyorum malesef
(194 puan)
çok teşekkür ederim yine de iyi niyetiniz için:) ben de inşallah aydınlatıcı bir doktor bulurum. devleti ilgisiz olurlar diye tercih etmedim resmen ama özelde de durum buysa...
(1,440 puan)
Internetten ispartadaki doktorlara yapilan yorumlari inceleyebilirsiniz. Benim karar vermemde cok etkili olmustu
(194 puan)
inceleyerek su an ki doktorumu buldum çünkü bu şehirde de yabancıyz.. tekrar bir araştırma yapmam lazım
(1,440 puan)
Anladim insallah icine sinen doktoru bulursun
0 oy
(331 puan)

Mükemmel bir doktorum var. Aklimda ne varsa soruyorum. Rahat olman gerekiyor cünkü bir can yetisiyor icinde, biseylerin yanlis gitmesini istemezsin öyle değil mi ?. Rahat iletisim kuramiyorsan doktorunu degistir. Ilk doktorum benim ilgisizdi degistirdim. Kadinsal neyden rahatsizsam cok rahat paylasiyorum doktorumla

(194 puan)
doktoruma alternatif olmadığı için bir de 2 kez gittim sadece. Yarından sonra doktor değiştirme meselesini tekrar düşüneceğim. çok şanslısınız o zaman :)
0 oy
(9,888 puan)

14+4um suan bebegim iyi  ise ne sorayım kizlar

0 oy
(296 puan)
Sindirim problemim olmus tu onu sordum. Kabız oldum onu sordum. Sağ kalcamda ağrı oldu onu sordum. İlaçları nasıl alacağımı soruyorum. Yapılacak testleri soruyorum. Kilomu ve tansiyonum ölçeyi unutmayın dıyorum hep:) bunun gibi suan :) 
(194 puan)
ben hiç kilo tansiyon sormadım bile yaa ama yarın kesin ogrencem:)
(296 puan)
Bazı soruları da kendım araştırıyorum. Aksam hangi tarafa uyumalıyım.  Neler yemeliyim vs gibi. İnternette hepsi yazıyor :) sor canım kılı ve tansiyonu. Bnm ki erken diye ölçmüyor daha ama her gidişimde hatırlatıyorum ben yine de :)
0 oy
valla canım inanır mısın aklımda o kadar çok soru oluyor ki inan ki bebeğimi görüp kalp atışını duyunca bi bakmışım odadan çıkmışım bile bütün sorular gitmiş aklımdan:) sana tavsiyem gitmeden önce bi rahatsızlığın olursa bunları sor sebepleri ile öyle bizim onerebilecegimiz bisey yok  bence bi problemin varsa bunları sor hiç değilse acaba diyip aklında kalmaz  
(194 puan)
evet haklisiniz işte bende istiyorum ki doktor beni bilgilendirsn resmen kendim öğreniyorum kitaplardan.. neyse inşallah değiştircem diğer arkadaşların doktorunu duyduktan sonra :)
0 oy

Bende ozele gidiyoeum valla benim sormama kalmadan  bulundugum ayla alakali bilgiler veriyo olusa bilicek agri yada ani pozisyon degisikligine bagli sancida ne yapmam gerektigini anlatiyo bebegi inceliyoruz ultrasonda tek tek gosteriyo elini ayaklarini yuzunu :) 

Valla ben cok memnunum 37 haftalik olduk suanki konumuz dogum  rahat gecmesi icin yapabilicagim hareketleri ve vucudumun kendini kasmamasi icin guzel fikirlerini hatta tecrubeleri anlatiyo  suna hanimdan hepinize lazim gercekten 

Ilk dogumum olucak ama cok rahatim valla

(194 puan)
ne kadar guzel maşallah inşallah hayırla kucağınıza alırsınız bebeğiinizi
Amin canim istanbulda isen gelebilirsin benim doktoruma ersoy hastanesinde
(194 puan)
Burdur'da yaşıyorum canım çok sağ ol yine de :) işte burda doktor yok küçücük yer tek hastane var oda sıkıntısı var. bende ispartaya gidiyorum. araştırarak karar vermiştim ama cidden rahat değilim. sikayetlerimi anlatıyorum normal diye gülümseyerek gecistirdi. ben yine de bir şans verdim yarın kontrolden sonra büyük ihtimal başka doktor bulacağım
Yeni bir soru sor bulundugun yerde doktoru olup mrmmun olan varmi diye yardimci olurlar
(194 puan)
tamam iyi fikir :))

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 985 göst.
0 oy
35 cevap 2,384 göst.
9 Ağustos 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
2 cevap 441 göst.

647,233 soru

3,413,128 cevap

4,242,968 yorum

182,944 üye

...