0 oy
3,718 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (24 puan)

Merhaba. 7 haftalık hamileyim. Tum degerlerim normal fakat. Anti rubella igg 500 cok yuksek. Bu degerin ne oldugunu açıklayabilir misiniz? 

2 Cevap

0 oy
(591 puan)

GEBELİKTE KIZAMIKÇIK (RUBELLA) ENFEKSİYONU. Kızamıkçık (Rubella, German measles) ateş ve döküntüler ile seyreden bir virüs enfeksiyonudur.Rubella virüsü togavirüs ailesinden bir RNA virüsüdür. ... Kanda yapılan Rubella IgG tahlili pozitif ise kişi hastalığa karşı bağışıklık kazanmıştırKızamıkçık (Rubella, German measles) ateş ve döküntüler ile seyreden bir virüs enfeksiyonudur. Rubella virüsü togavirüs ailesinden bir RNA virüsüdür. Yüzden başlayıp vücuda yayılan tipik döküntü, hafif ateş, lenf bezlerinde şişme, iştahsızlık, baş ağrısı ve eklem ağrısı gibi belirtileri vardır. Bu şikayetlerin hepsi her zaman olmaz, örneğin %5 oranında döküntüler görülmeden geçirilir.

Kızamıkçık hasta kişinin öksürük ve hapşırması ile havaya yayılan virüsler ile bulaşır.

Hasta olan kişi döküntü orataya çıkmadan 1 hafta öncesi ile döküntüyü takip eden 4 günlük süre içinde bulaştırıcılığa sahiptir. Kızamıkçığın kuluçka süresi 14-21 gün arasında değişir. Enfeksiyonu geçiren kişiler ya da aşı olan kişiler hayat boyu sürecek bağışıklık kazanırlar ve bir daha bu hastalığı geçirmezler. Kanda yapılan Rubella IgG tahlili pozitif ise kişi hastalığa karşı bağışıklık kazanmıştır. Bağışıklık kazanmamış ve aşı olmamış çok az sayıda erişkin hastalığı geçirebilmektedir.
(591 puan)
Gebeliğe etkileri nelerdir?
Gebelikte geçirilen enfeksiyon bebekte çeşitli sakatlıklara (anomalilere) hatta ölüme ya da düşüğe sebep olabilir.
Gebeliğin ilk 12 haftasında geçirilen enfeksiyon en az %50 gibi yüksek bir oranda bebeği etkiler. Bunların bir kısmı düşükle sonuçlanırken bir kısmında anomalilere sebep olur. Bu yüzden özellikle ilk 12 haftada geçirilen enfeksiyonlarda gebeliğin sonlandırılması gerekir. Gebeliğin sonlandırılmasını istemeyenlerde immun globulin verilebilir, immunglobulin annedeki enfeksiyonu hafifletebilir fakat bebeği koruyucu etkisi yoktur.
13-16 haftalar arasında geçirilen enfeksiyonların %50'sinde bebekte işitme problemine rastlanır.
17. gebelik haftası ve sonrasında görülen enfeksiyonun ise fetusa zarar verme riski daha düşüktür.
(25 puan)
Cnm kizamik geçirmişsin onu gösteriyor igg ler den korkma igm ler su anı gösterir.
-Reklam-
0 oy
(159 puan)

Canım orada anti yazması vücudunun bu hastalığa bağışık olduğu yani antikor ürettiği anlamına geliyor. Gebelikten önce geçirmişsin sanırım. Bende de çıkmıştı ilk tahlilimde hastalık var sanıp ağlamıştım:) Ailemde bir laborant var ona sormuştum yaniltmak istemem ama bana bu sekilde açıklandı doktorun daha ayrıntılı bilgi verecektir.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 423 göst.
0 oy
1 cevap 95 göst.

648,883 soru

3,419,208 cevap

4,250,316 yorum

183,413 üye

...