0 oy
2,845 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (334 puan)
yeniden gösterildi

Arkadaşlar doktorum Bana JODİD isimli bir ilaç vermiş daha doğrusu son kontrolümde iki tane ilaç yazıyorum dedi biri d vitaminiydi onu biliyorum diğeri de bu JODİD isimli ilaçmis reçete süresi4 gün geçince yeniden yazdırmak gerekiyormus bende yeniden  buradaki aile hekimine yazdırdım fakat reçeteden ilacı okurken çok uğraştı bumu şumu filan derken yazdı birini eczaneye gidince ben iki reçeteyi birden verdim raporlu bir ilaç bu rapor verildi mi size diye sordular hayır dedim onlarda baya uğraştı sonra ilk doktorun yazdigi reçeteye baktılar ve ellerinde yokmus yarın gel al dedi bugün aldım JODİD isimli bir ilaç fakat çok tereddütte kaldım kullanan varmi ne için bu ilaç ? 

Gebelik haftası 24+1

1 cevap

0 oy

Ben kullanıyorum. İyot takviyesidir, merak etmeyin bir sakıncası yok kullanmanın. Emzirirken dahi kullanmamız gerekiyor. Genellikle tiroid hastalarına hamilelik döneminde verilen bir takviye. 

(334 puan)
ilaç da yazarken ve verirken böyle tereddütte düştükleri için bende ister istemez tedirgin oldum acaba doğru ilacımi verdiler diye aslında garip olan birşey daha var bana hiç tiroid tahlilde yapmadılar cevabıniz için çok teşekkür ediyorum bu arada

yeniden gösterildi
En yakın zamanda aile hekimliğinde tsh kontrolü yaptırın. Çok önemli çünkü. Belirli değerin altında veya üstünde ise düşük veya bebekte zeka geriliğine yol açıyor. Jodid ise ülkemizde kadınların birçoğunda iyot eksikliği var, oysa iyot hamilelik döneminde bebeğin gelişimi için önemli. Onun için yazılmıştır. İsterseniz daha ayrıntılı bilgi için herhangi bir hastanenin endokrinoloji bölümüne başvurun.
(334 puan)
Çok teşekkür ediyorum sağolun evet biraz araştırdım şimdi ülke genelinde oldukça yaygınmış iyot eksikliği En kısa zamanda yeniden kendi doktoruma gidip danişacagim
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 82 göst.
7 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tweety (1,016 puan) sordu
0 oy
0 cevap 110 göst.
0 oy
0 cevap 102 göst.
6 Ocak 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nazar mesut (36 puan) sordu

647,044 soru

3,412,471 cevap

4,242,116 yorum

182,890 üye

...