0 oy
301 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Merhaba kızlar. Bu yazıyı bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Çünkü başıma gelen bi hastalık ve hiçbir şekilde anlatanım anlayanım olmadı. Neyse..

6 ay önce evlendim, kışa doğruydu 1.ayda hamile kaldım, 1 ay sonrası özel bölgemde garip bi ağrı oluştu. Elimle tutmadan geçmiyordu, bazen küçük tuvalete gidince geçiyordu, doktoruma söyledim mantar sandı ve krem verdi anlayıp dinlemeden, (ağrım geçmedi ve bu yüzden doktorumu değiştirdim  diğer doktor da anlamadı ama neyse.)

3 buçuk aylık hamileyken özel bölge sol dudakta bi şişlik oluştu, çok korktum doktora gittim bana iltihap kisti BARTHOLİN oluştuğunu söyledi, hamileyken ameliyat olup da alınmazmış  şiştikçe içi boşaltılırmış. Kağıda BARTHOLİN Kister yazdı verdi evde araştırırsın diye... ilaç felan da vermedi...

Eve geldim bebeğime zararı olmayacağını duyduğum için içim rahattı.. Bundan 1 hafta sonra üzüntü ve sıkıntıdan kistim şişti karnım taş gibi oldu gece uyuyamadım. Gece saat 2 gibi yoğun koyu kıvamlı bir kanamam oldu, çok korktum aklıma kist felan gelmedi. Ağlaya ağlaya ambulans aradım hastaneye gittik kalp atışları çok şükür ki vardı. Progestan iğnesi ve serumu yaptılar.. Ben de özel bölgemdeki apseyi kist olarak biliyorum, hemşirelere o şekilde söylediğim için rahimde sanmışlar o ara hiçbir şey düşünemedim. Daha sonra başka bi hastaneye geçtik 2 gün de orda yattım serum, ilaç yedim bir sürü. Doktor alttan baktığında bebeğin eşi rahim ağzına yakın yere tutunmuş, riskin var demişti.. Evime geldim artık. 2 hafta sonra doktoruma gittim mecburen o biliyor, o gördü diye.. anlattım fakat yine ilgi göremedim doktor konusunda çok şanssızım. Progesteron hapı kullanıyordum onu kullanma kanamam olursa ben sana yazarım dedi gönderdi tekrar. Bu kist tekrarlıyormuş. Bundan 1 buçuk hafta önce tekrar şişti 1 gün geçmeden acımaya daha çok şişmeye başladı. Geceydi diye bi şey yapamadık gidemedik doktora. İntten araştırma yaptım kendi kendine de boşalabiliyormuş. Oturdum bekledim 2 saat geçmedi kendiliğinden inceldiği yerden patladı. Aynı şekilde kanama geldi içinden ben gördüm. Şu an düşünüyorum boşu boşuna stres sıkıntı yapmışım hastanelerde.. Boşu boşuna hormon hapı içmişim. Allah'ım iyi insanlara rast getirsin. Bana kendiliğinden boşalabileceği söylenseydi belki de böyle olmazdı.. ama tabi bunda da vardır bir hayr... Bu kist hakkında bildiğim kadarıyla bilinçlendirmek istedim. En başta özel bölge ağrısıyla başlıyor.. (Allah uğratmasın da)
Gebelik haftası 22

5 Cevap

0 oy
(6,097 puan)
Sağol canım yazın için herşey insanlar için bugün yok ama yarın olabilir kim bilir 

Çok geçmiş olsun sanada 
(1 puan)
Öyle tabi Allah vermesin başa.. iyi, bilgili insanlar çıkarsın karşımıza
-Reklam-
0 oy
(137 puan)
Bilgilendirdigin icin tesekkur ederim. Benim bir sorum olacak ,vagjina üstü  ,göbek  alti olan yer şişti.  Pütür  pütür oldu dışı.  Sonra o şişlik  sağ  dudağa  indi.Yalniz bende agri sanci hicbirsey yok. Sizinki de ustten baslayip asagimi indi acaba . 
(1 puan)
Hayır öyle değil bu kist sadece dudaklarda oluşuyor diye biliyorum. Doktora söylemelisiniz, Allah korusun uçuk veya farklı enfeksiyon da olabilir..
0 oy
(3,742 puan)
Bartholin kisti hamile iken de boşaltılabilir lokal anestezi ile iyice temizlenip dikilmesi lazım yoksa sürekli tekrar bu da enfeksiyon riskini artırır gene içinde enfeksiyon zararlıdır neden müdahale etmiyor doktor doktorunuzu değiştirin bence 
(1 puan)
Aslında doktorum demişti gittiğimde lokal anestezi ile boşaltılabilir diye. Ama şiştiğinde gidemedim doktorum Malatya daydı, ben Antep teydim ilk zaman.
0 oy
(5,600 puan)
Gecmis olsun cnm. Ins tez zamanda gecer
0 oy
(59 puan)
Canım o sorun bende de var sag tarafım da hafif bi şişlik oluyo sonra geri iniyo ama patlama falan hiç olmadı 38+4 günlüğüz bizde 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 245 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.

650,729 soru

3,426,145 cevap

4,258,532 yorum

183,899 üye

...