0 oy
239 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (34 puan)
düzenledi
Merhaba. 1 aylik hamileyim , ilk gebeligim ve yeni ogrendik. Kadin dogumcum kan tahlili istemedi ama saglik ocagindan arayip kan tahlili yapmamiz gerek dediler. Size de kan tahlili yapildi mi, kendi doktorum neden istemedi?? Ayrica bu korona gunlerinden hastane, saglik ocagi ziyaretleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu surec beni endiselendiriyor.

5 Cevap

0 oy
(405 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Kendi doktorun keseyi ve bebeği görmüş muydu canım? 
(34 puan)
Evet gördü. Saglik ocagindaki hemsire telefonda kan tahlili isteme nedenlerinin degerlerime ve dusuk riskine bakmak oldugunu soyledi.
-Reklam-
0 oy
(116 puan)
Kendi doktorun ultrasonda gördü bebeği bir aylık ya az çok tahmin de bulunabilir ama sağlık ocağı her bilgini kaydediyor bende de hastanede öğrendim kan falan alınmadı sağlık ocağına gittiğimde kan alındı sonuçlar çıkınca tekrar çağırıyorlar çünkü değerlerine gore onlar da takibini yapıyor diye biliyorum
0 oy
(1,308 puan)
Yeni gebelik kan tahlili ile ortaya cikiyorki kese ve bebek ultrasonda gozukmuyor.Kan tahlilinden sonra 5_ 5.5 haftaliktan kese gormeye gidiliyor.
0 oy
(1,308 puan)
Siz 1 aylik dediginiz icin kan tahlili sormustur saglik ocagi keseyi bebegi gorduk diyince istememesi lazim.Ben saglik ocagina bilgi verdigimde 8 haftaliktim istemediler.Son adet tarihinizin baslangici nedir.
(34 puan)
Onlar hastanenin açtığı gebelik kaydini gorup, anında beni aradilar. Ben bir bilgi vermedim. Tiroidinize filan bakalim, dusuk riskinize bakalim dediler. Son adet tarihinin baslangicina gore 1 aylik, yoksa bize gore 18 günlük (:
(1,308 puan)
Msllh:) bir kan testi sirf gebelikle ilgilide degil tam kan tahlili istiyor dr lar.Bu kan testinde demir troit seker daha once kizamik gecirip gecirmediginize dair ucuk virusune bagisiklik var mi vs vs akliniza ne gelirse.Bir ara tahlil dr unuz yine ister artik ne zaman gidebilirsiniz.Dediginiz gibi ortalik malum dr a hastaneye zor gidiliyor.Hayirli olsun .
0 oy

Kan tahlili olmasi lazim canim degerlerine bakiliyor ozellikle tsh(troid) ve virüs testleri var. Bunlarin yapilmasi lazim. Ben gebelik icin kani saglik ocaginda vermistim pozitif cikti. Doktor ebeye yonlendirdi. 4 haftaliktim. Dediki 6 haftadan sonra doktoruna git kalp atisini duysun sonra burdan kayit acacagiz dedi. Ama gitmeden gel burda kan tahlili yapalim doktor degerlerini gormek ister bi daha gelmek zorunda kalmazsin dedi. Saolsun. Doktora gitmeden 2 gun once gittim yaptilar kan tahlili. Kadin doguma gidince muayeneden sonra kan tahlili dedi doktor. Dedim ben yaptirdim gosterdim adamda şaşirdi hatta :D ama bazilari eksik dedi saglik ocagi virus testlerini yapmiyirmus. Devlete yonlendirdi doktorum bizi 4 virüs testinide devlette yaptirdim. Tekra doktoruma goturdum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 124 göst.
23 Aralık 2022 Hamilelikte Testler kategorisinde Feyza nur01 (2 puan) sordu
0 oy
5 cevap 184 göst.
0 oy
4 cevap 148 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.

653,822 soru

3,438,326 cevap

4,271,817 yorum

184,750 üye

...