0 oy
351 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (2 puan)

34 günlük hamileyim. Daha çok yeni olmasına rağmen 3 akşamdır çalar saat gibi gece 4 tek uyanıp şiddetli karın ağrıları yaşıyorum. Baktım biraz rahim büyüyormuş filan. Gazı çıkaramıyorum ne yapmam lazım?, bide beni yönlendirebilcek kimse yok. Bikaç şey duydum maydanoz tarçın filan zarar veriyomuş bebeğe doğrumu ne tüketmek lazım bitki çayı anason rezene içsem sorun olur mu?? 

Gebelik haftası 4+6

7 Cevap

0 oy
(613 puan)
Bitki çayları iyi değil.diye biliyorum kuru incir kayısı daha yardımcı olur hemde faydali
(2 puan)
Ama benim bide diyabetim var incir kayısı şekerimi yükseltir diye düşündüm
(613 puan)
Aa evet diyabette olmaz o zaman doktor a sor canm
-Reklam-
0 oy
(205 puan)
Razene adacayida yasak canım hurmada yeme ıhlamur icebirlirsin 
(2 puan)
Diyabette var işte bende napıcam bilmiyorum  canım ya
0 oy
(557 puan)
İlk haftalardaki gaz illetine hiç bişey iyi gelmiyo boşuna demeyip şekerini yükseltme canım benim. Bende de çok gaz oluyordu ağlıyodum artık sanki bütün hamilelik öyle geçecek gibi gelmişti. Ama öyle kalmicak merak etme. 

Öncelikle yediklerini değiştirmen lazım asıl gazı yapan onlar yeme içmeye dikkat et malesef süt sut ürünleri şu an çok gaz yapar meyve yeme asidi gaz yapar karnı bahar mercimek fasulye gibi gaz yapan sebzeleri de şöyle bi kenara çıkar biliyorum yiyecek hiç bişey kalmadı ama bunları yediğin sürece çok zor. Hani kola falan demiyorum bile. 3 5 yemek kalıyo geriye dönüp dönüp onları ye bir süre Bi de evde de olsa yürü dolan daha rahat çıkarırsın. 
(2 puan)
Ayy çok saol canım ya süt çok içiyodum o zaman kesim sütü filan bir süre.
(205 puan)
Hayır sütü kesme süt bebeğin kemik gelişimi için şart günde 3 tane süt ürünü icmen lazım 2 ayran 1 süt yada 2sut 1 ayran 1kase yoğurt 1sut 1ayran gibi ayrıca meyvelerden armut Cook fazla faydalı özellikle ilk 3 ay bol bol yenmesi gerekiyor Folikasit içeriyor. Ve doktoruna danış ama ilk 3 ayf Folikasit kullanman lazım ezzaneden alabilirsin
(557 puan)
Evet canım bir süre ara verebilirsin ben de öyle yapmıştım
0 oy
(180 puan)
Kimyon çayı canım. Beni mucize gibi kurtarıyor 
0 oy
(2,731 puan)
Cenin pozisyonunda ayaklarını karnına çek hafif düz zemine yat 15 20 dk rahatlarsın ama tabi hamilesin canım kayısı falan ye bu şekilde yatamazsan
0 oy
(23 puan)
Bende de hala devam ediyo gaz sıkıntısı. Sütü laktozsuz içiyorum ben sancım azaldı. Maydonoz düşüğe neden olabilir bitki çayları da yasak. Gaz yapan yiyecekleri azalt bide yürüyüş iyi gelir canım.
0 oy
(190 puan)
Doktorum bana maden suyu önerdi hem magnezyum için gün de bir tane icmeliymisiz hem de gazını alır dedi çok fayda gördüm dene istersen canım.

647,009 soru

3,412,309 cevap

4,241,871 yorum

182,881 üye

...