0 oy
1,063 göst.
Doğum kategorisinde (417 puan)
kapalı
Kizlar hamileligimi ozleyecegim aklima gelmezdi, ama kucagimda dünyalara bedel bir can var. Lafi uzatmadan size birkac oneride bulunacagim, bu platforma minnet duyuyorum cunku:) 

Sezaryen olacak arkadaslar gaz problemi yasamamaniz icin hastane cantaniza sakız koyun mutlaka, anestezinin vucuttan kolaylikla atilabilmesi icinde mutlaka sade nescafe de koyun. Bunu doktorum onerdi. 

Dpgum sonrasi kabiz olmak kacinilmaz, mutlaka 4 kutu lavman elinizin altinda olsun. 

Sezaryen sonrasi sutunuzun gelecegine inanin. Benim aninda dolu dolu geldi sukurler olsun. 

Dogumdan 1 ay once goguslerinize krem surmeyi unutmayin, sonrasi cok zor oluyor. Goguslerimden cok cektim. Meger onceden krem.kullanmam ve ozellikle DOGRU POZİSYONDA EMZIRMEM gerekiyormus. 

E bebekten 17 tl lik penye emzirme sutyenlerinden bol bol alin, asiri kolaylik. 

Gogus pompasi alin, göğüsleriniz dolacak agri yapacak, sagip rahatlayin. Sagdiginiz fazla sutu bebisinizin banyo suyuna karistirabilir ya da kendi cilt bakiminizda kullanabilirsiniz. Ben buz kaliplarina koyup dondurdum. Cildime sürüyorum cok iyi geliyor.

Eviniz icin derece bulundurun,  e bebekte satiliyor. Evinizin sicakliginin 22 ve 24 derece arasında olmasi gerekiyor. 

Bebeginiz dogdugunda sarilik olma olasiligi var, panik yapmayin. Ben bilirubin degeri artarsa hastanede yatacagi korkusu ile cok panik yaptim. Fakat ozellikle su covid doneminde bebeginin kuvezde kalmasini istemeyen anneler evde fototerapi hizmetinden gunluk 300 400 tl gibi ucret ile faydalanabilecegini hatırlatmak istedim. 

Pişik problemi ile karsilasmamak icin herseyi bir kenara birakin ve dogal zeytinyagini ocakta kizartma yagi kivaminda kizdirip sogutup bir sprey sisesi ya da pamuk batırabileceğiniz kaseye koyun ve her alt acmanizda bunu surun. Mucize gibi. 

Ameliyat izlerinizden ve catlaklarinizdan kurtulmak icin CONTRAKTUBEX jeli alin fiyati 150 tl civari ama dogum.yapali 37 gun oldu izlerim cok cok iyilesti. 

Simdiden bol bol uyuyun. Bebeginizin uyku problemi olmasa bile 2 saatte bir doyurmak zorunda oldugunuz icin uykusuz kalacaksiniz. Karnini doyurdum, gazini alayim, simdide altini alayim rahat uyusun diyorsunuz bir bakmissiniz kuzunuz gozlerini fal taşı gibi açmıs. Sonra uyku falan kalmiyor sizde. :) 

Eşinizden yardim istemek yerine ona baba oldugunu hatirlatirsaniz uzerine duseni yapacaktir. 

Tahin pekmez, tahin helvasi, semiz otu asiri sut yapiyor. Ve lactamil in 8 bitkili cayı. 

Kimyon tohumu alin ve cayini icin. Bebeginizin gaz problemlerinin onune az da olsa gececektir. 

Ve bu son soyleyecegimi unutmayin; 

DOGUM ESNASINDA BEBEGINIZI SIZE YAKLASTIRACAKLAR YA DA KUCAGINIZA VERECEKLER. O AN DUYACAGINIZ BÜYÜLÜ KOKUYU BIRDAHA HICBIR YERDE DUYAMAYACAKSINIZ.  O KOKU SADECE SIZIN HAFIZANIZDA KALACAK. O ANIN TADINI ÇIKARIN. BENI BU KONUDA UYARAN OLMADIGI ICIN PAT DIYE KARSILASTIM O AN ILE. BILINCINDE OLSAYDIM VE BIRDAHA O KOKUYU BEBEGIM.NE KADAR GUZEL KOKARSA KOKSUN DUYAMAYACAGIMI BILSEYDIM DOLU DOLU KOKLARDIM. BU DEDIGIMI AKLINIZDAN CIKARMAYIN. 

hepinize kolay dogumlar diliyorum. Rabbim evlatlarimizi bize bagislasin. Instagram hesabim @icimdebirdoga 

Takip ederek destek olursaniz cok sevinirim. SEVGILER :) 

 
Kapatılma nedeni: Konu dışı

1 cevap

+1 oy
(286 puan)
Zor bir hamilelik geçiriyorum ve yazdıklarınızı masal gibi okudum en kisa surede yaşamak istiyorum allah herkesin evladını bağışlasın 
(417 puan)
Rabbim bağışlasın size, guzel dusunun pozitifi çağırın. Bir bakmissiniz kuzunuz kocaman olmus bile. :)
(6,116 puan)
Ayy galiba bebek bakımı bölümündeki kişiyi buldum :D orda okumuştum zeytinyağını ısıtıp asitini alın sprey şişesine koyun hem kabızlık için hem pişik için kullanın diye yazmıştı biri o senmisin gumbhill :D hemen zeytinyağı siparişi verdim :D
-Reklam-

647,040 soru

3,412,442 cevap

4,242,109 yorum

182,888 üye

...