0 oy
1,892 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (152 puan)
kapalı
26 Haftalık hamileyim. Ağustos ortasında nasipse doğumun olcak. Ufak tefek hazırlıklara başladım. Bugün avent marka biberon da aldım. Almaz olaydım dedim. Her kafadan bir ses. Belki emecek niye biberon aldın. Biberonu deneme bile. Biberonu gören bebek emmez. Ne gerek vardı ki falan. Bir sürü gereksiz kişiler yorumda bulundu.

Benim biberon almamda ki düşüncem. Belki sütüm hemen gelmez, belki göğüs ucum yara olabilir, belki emmez, ne biliyim bir şekilde ihtiyaç olursa diye düşündüğümden aldım. Ben de mi var sorun? 
Gebelik haftası 26
Kapatılma nedeni: Sohbet bölümüne yazınız

64 Cevap

+4 oy
(821 puan)

Biberon tabiki lazım bakma sen etrafa herkes çok biliyor karıştırma kendine. 

İlk günden beri mama veriyorum sütüm gelmedi hemen gelende yetmedi halen az geliyor ama geliyir olanı ilaç niyetine veriyorum mama veriyorum genel olarak ne edeyim sütüm Yok diye öleyim mi... bakma sen millete.
(41 puan)
Hangi mamayi veriyorsunuz
(821 puan)
Hipp kullanıyorum. Biraz pahalı diye değişmek istedim ama ne verdiysem yaramadı. Çok gazlı bi bebekti suan 5 aylik. Aptamil conformil denedim kabiz oldu daha fazla sancı yaptı. Bebelac gold nutrikonfor denedim o da gaz için o da aynı oldu. Sma denedim kabiz oldu. Aptamil aldım ki hani her yer de var ulaşılabilir diye o iyi geldi ama su da hipp gibi erimiyor ve aşırı köpürüyor. Hipp ten cok memnunum ama heryerde bulamıyorum maalesef. Genelde ebebek ten veya internetten alıyorum 900gr kutu 165tl suan ve 1 hafta gidiyor. İnşallah sütun olur da gerek kalmazsın.
-Reklam-
+2 oy
(31 puan)
Kapa kulaklarini gereksiz yorumlara cok eleştirirler biliyor gibii bosver 
+2 oy
(830 puan)
Heveslenmiş almişsin çok ayip etmisler tepki gösterenler onlara neki istersen sütünü sağip biberona koyup verirsin kime ne!!
+1 oy
(1,544 puan)
Ben de bu nedenlerden aldım hiiiç istemesem de ama belli olmaz mecbur kalabiliriz. Ki ben işe döndüğümde annemler biberonla içirecek mecbur. Kimseyi takmayın boşverin anne olan sizsiniz. 
(152 puan)
Aynen canm doğru diyorsun.
+1 oy
(9 puan)
Ben de aldım, vermeyi düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye aldık 
(152 puan)
Aynen bende elimin altında bulunsun diye aldım. Ne olacağı hiç bir zaman belli olmaz.
+1 oy
(796 puan)
Bende aventin bibaron ve emzigini aldım iyiki almışım kızım hastanede ilk gün emmedi hemşire geldi oda yapamadı mama verdik ve halada kullanıyoruz benide emiyor
(152 puan)
Yani bende bu tür şeyler için aldım. Beni emdiği halde biberon verip emzirmeyi bırakacak değildim. İllaki lazım olur diye düşündüm.
+1 oy
(411 puan)
Aynen canimya o yuzden danisma soyleme kimseye biberon konusunda hepsi aynilar 
+1 oy
Of of o bilmişler hic bitmez canim. Sezeryan olsan niye normal dogum yapmadin bile derler. Hic kimse bebegi anneden iyi düşünemez bi anlasalar keşke!
(152 puan)
Aynen canm ya bunu diyen birde kendi arkadaşım. Kendisi de taze anne sayılır. Bir yaşında çocuğu var. Bana bilmişlik taslıyor. Sanırsın 3-4 tane çocuk büyütmüş.  Bi acayipler gerçekten
Galiba piskolojik bisey bu ya. Hani onlara bilmişlik yapanlara bisey söyleemiyorlar ya ayni piskolojik baskıyı başkalarına yaparak bastirmak istiyorlar
(152 puan)
Doğru diyorsun aslında.
+1 oy
(336 puan)
Ağzımı bozmak istemiyorum ama ipleme kimseyi yaa açıklama da yapmak zorunda değilsin ben set şeklinde aldım valla emziremedim kullandım mesela su verirken ufak olanı kullandım şuanda da normal süt içiyor büyük uzun biberon kullanıyor iyikide ilk başta almışım eşimle 
(336 puan)
Hem sütün çok geldiğinde de sağıp onda saklayabilir onla da besleyebilirsin
(152 puan)
İllaki canım. Kullanıyım ya da kullanıyım farketmez. Lazım olduğu zaman elimin altında olsun istedim. Hem birde araştırıp aldım. Avent'in Anne göğsüne benzer geniş yumuşak uçlu, doğal emme hissi veren türden. Biberon ile meme arasında farklılık yaşamasın diye buna bile dikkat ettim. Ama ne yaparsan yap ağzı olan konuşuyor
(336 puan)
Aynı biberınu kullandım canım boşver sen herkesi dediğin gibi kullan ya da kullanma bozulacak bişey değil dursun biraz büyüyünce emmeui bırakınca ya da katı gıdaya geçişte meyve suyu verirsin gece yatarken süt verirsin sanki bi akıllı onlar hee
+1 oy
(349 puan)
Belki emmeyecek diyeydin sende kimene . Birde sadece süt için mi biberon altı aydan sona hayat kurtarıyor ne zararı varmış
(152 puan)
Evet yani 6 ay sonra suluk olarak kullanırım. Kendim meyve suyu sıkar koyarım. İçer sonuçta, cam bardak tutmayı ne bilsin küçük çocuk. İllaki bir işe yarar.
(349 puan)
Aynen öyle sen bakma onlara el kafar bebek bardaklami beslenecek
+1 oy
Düşünceniz çok güzel ama eğer emzirmeyi düşünüyorsanız sütünüz ilk zamanlar gelmezse uzmanlar mamayı biberonla degilde şırınga ile vermeyi tavsiye ediyorlar bebk birebona alıştığı zaman memeyi tutmuyormuş. 
(152 puan)
Evet duymuştum. O nedenle zaten biberon alırken araştırıp aldım. Ucu anne göğsüne benzer, doğal emme hissi olan avent in kaliteli biberonunu aldım. Emzirmeyle birlikte de rahatça kullanılabilirmiş.
+1 oy
(621 puan)
Ailen haric kimseyi takma.
+1 oy
(75 puan)
Kuzenim hem emziriyor hemde sagip sütünü biberonla veriyor. Biberon emerken illa memeyi bırakacak diye birsey yok. Ayrıca canım yaptığın alisverisi kimseye haberdar etme . 
(152 puan)
Aldığım şeyleri heves edip instagramda story atmıştım. Arkadaşım yazdı. Bir daha story falan töbe atmam zaten :) Kendisi de taze anne sayılır. Bir yaşında çocuğu var. Bana bilmişlik taslıyor. Sanırsın 3-4 tane çocuk büyütmüş.  Bi acayipler gerçekten
(111 puan)
Ben ailenden biri zannettim kuzum bence takma benim annem hep emzirmemi istedi iki dogumumdada sutum geldi ama bazi kisilerde bana biberon konusunda baski yapti bjzdede tam tersi oldu yani oglum dogdu kuvezde kaldi felan  bu insanları anlamıyorum  gerçekten
+1 oy
(645 puan)
əiyi yaptin canm nasil olacagini komse bilemez  zaten hastahanede istiyolar belki sut gec gelir diye cocuk ac kalmayacakki    ben almamistim. gogsum yara kapladi falan  3 ayinda kesmek zorunda kaldim allah sana yasatmasin am7n ancak lazim  
(152 puan)
Aynen ilk gebelik sonuçta, şakır şakır göğsümden süt akacak değil ya. Kim bilir kaç saat sonra sütüm gelecek. Açmı kalsın bebeğim. Gel işte bir de bunu geri kafalı insanlara anlat
(645 puan)
sen onlar a ne bakiyon zaten onlar biberonada emziyede mamayada zehir rmiş gibi bakan insanlar ya bendede var oyleleri)))
+1 oy
(885 puan)
Aventin hem biberon setini hem emziğini aldım bana da alma emzik verme sakın diyenlere inat :) benim çocuğum neyi nasıl yapacağıma ben karar veririm diğerleri sadece fikrini söyleyebilir hepsi o kadar :)
(868 puan)
Emzik 2.gun verdim.Cok mutluyuz.Emzik sakıncali degildir 2 yasina kadar.Cocuk uykuya cabuk dalar strese girmez canm.Ver.Vermeyenler cok pisman.
(885 puan)
Dişleri cıkmadan keserim dis yapisini bozmasin diye sonucta aglayacak edecek o evde ben olcam onlar degil
(868 puan)
Kesinlikle
+1 oy
(1,308 puan)
Bende 27 haftaligim aldim 1 tane hatta mama ve sut sagma pompasida aldim.Sezeryan olucam hastanede lazim olur diye takilmayin kimsenin lafina herkes konusuyor iste.Iyi yapmissiniz.
(152 puan)
Aynen mama ve süt pompası da almayı düşünüyorum. Göğüs ucu çatlakları çok can yakıcı oluyormuş. Lazım olabilir diye düşünüyorum. Tedbirli olmak lazım.
(1,308 puan)
Gumus gogus kapagida alin.Ben aldim dogumdan once kullanmaya baslamak lazimmis.Denedim yumusatiyor krem surmus gibi oluyor.
(152 puan)
Uygun fiyatlı indirimli bulursam ondan da alcam. Herşey bebeğim için sonuçta
+1 oy
(1,055 puan)
6 ay sonra su icer .saklayin
(152 puan)
İllaki su içer, meyve suyu sıkarım onu içer. Büyüyene kadar kullanırım. Küçük bebek cam bardak tutup su içmeyi nasıl bilsin. İşime yarar diye düşünüp aldım.
+1 oy
(1,055 puan)
Ay burda puan dagitiyorlar kosunnnnn :) bi oy daha alabilirmiyim. 
(1,055 puan)
Tesekkur ederim yasasinnnnnn :) bitanedaha lutfen :))))
(152 puan)
1 saat içinde çok kişiye oylama yaptığım için artık uyarı çıkıyor :) puan zaten pek bişeye yaramıyor gibi.
(1,055 puan)
Olurmu cok puani olana hediye paketi geliyormuş:) tabiki saka yapiyorum.dikkate alip mesaj yazmaniz puandan daha guzel .ilginize tesekkur ederim
(152 puan)
Rica ederim canım.
+1 oy
(257 puan)
Tatlım hiç kulak asma neden aldın diyenlere , insallah tabi ki sütün gelirde, gelmeye de bilir gelmezsede mecbur mama yedireceksin bende aldım biberon, bizleree isteriz bebegimizi sütümüzle doyuralım ama elimizde olan bir şey degil gelmezse yapabilecegimiz birşey yok 
+1 oy
(868 puan)

Canım ne bakiosun millete:)Bende avent aldım ilk 2 gun sutum gelmedi sadece su seklinde geldi.Doktorum mama ver dedi.Allah razi olsunki dinledim oglum sarilik falan olmadi.Simdi bakiorm herkesin bebegi sarilik oluyor cunku illaki mama verme verme diye diretiolar.Bugun 50 gunluk olduk.Oglum toplasan ilk 2 gun cok azcik ve sonra arada 4 5 kere mama yedi.Emmek isteyen cocuk cok guzel emio canm.Benim oglum emzikte emio biberonda kullandi ama memeden asla vazgecmedi.

(152 puan)
Elbette canım sütüm gelmeyince açlıktan sarılık da olur, hasta da olur. Bebeğimi düşündüğüm için aldım bende. Bir sürü ihtimal var sonuçta. Süt gelmeyebilir, kendisi emmeyebilir, küvezde yatması gerekebilir. Lazım olunca el altında olması gayet mantıklı geldi. Ama işte bazı geri kafalı insanlara bunu anlatamıyorsun.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 366 göst.
0 oy
7 cevap 412 göst.
0 oy
23 cevap 543 göst.

647,921 soru

3,415,623 cevap

4,246,096 yorum

183,138 üye

...