0 oy
262 göst.
Doğum kategorisinde (102 puan)
düzenledi

Merhaba, ben 40. Haftanın içinde hamileyim. 39+5, ama tahmini, geç döllenme olduğundan doktor tahmini söylemişti. Boyum 152 cm ve doktorum sezeryan noktasında 3 haftadir ısrarcı, son bir haftadır da suyun fazla olduğunu söyledi. Sezeryan istemedim şimdi de suni sancı vermek istiyor, 2 gün sonra 40 hafta doluyor. Kafam çok karıştı, yardımcı olabilir misiniz, önerileriniz var mı? Başka doktora göründüm boyla alakası yok ama suyun fazla dedi. Şekerim de yok. 

Gebelik haftası 40

2 Cevap

0 oy
(296 puan)
Kaç kilo bebeğin canım? 
(102 puan)
3300 ve 3500 arasi ölçtü, kafasi mi büyük dedim hayır dedi acaba kafa büyük o yüzden mi diye sormuştum o da normalmiş
(296 puan)
Kilosu çok değilmiş iri bebek olunca amniyo sıvısı fazla olurmuş ya ondan sordum çok ilginç bende de 23. Haftada gittiğimde amniyo sıvın fazla demişti 32. Haftada en son gittim normal görünüyor dedi o zaman benden de şeker yüklemesi istedi şeker çıkmadı bünyesel bir şey sanırım ama normal doğum uygunsa senin için normal yap bence ben sezeryan olmamak için dua ediyorum korktuğumdan değil sadece narkoz kısmı benim canımı sıkıyor bence başka bir doktora daha görün
(296 puan)
Göründüğün diğer doktor normal doğum yapmanda sakınca gördü mü ya da suni sancı ile doğurmanı teklif etti mi?
(102 puan)
Boyla alakasi yok suyun fazla diye öyle düşünmüştür dedi, su fazlalığı da ya annenin şekerinden ya çocukta bi problem olduğunda ya a normal sağlıklı gebeliklerde de olabilir dedi. Şeker yüklemesi yaptırmadım açlık tokluk bakiliyo surekli normal dedim ama tahlil istedi bugün gidip göstermem gerekiyordu artik bunaldigimdan gitmedim e nabizdan baktim normal.
(296 puan)
Neyse sıkma canını o da normal çıktıysa sıkıntı yoktur hayırlısı ile bebişini kucağına alırsın inşallah
-Reklam-
0 oy
(1,643 puan)
Benimde boyun kısa annem 1. 50 ninde altında 5 tane çocuğu normal 4 ünü evde 1 ini hastanede doğurmuş. Benimde ilk gebeliğimde suyum çok fazlaydı ama doktor um normal denedi suni sanxı yedim saatlerce açılma olmayınca sezeryana aldılar. Ayrıca suyu az diye sezeryana alınan duydum da suyu çok diye vallahi sizde duydum su çoksa çok benim şaldır şaldır geldi suyum aktı gitti normal doğuma ne Manisi varmış. Yani bu Dr lar normal doğumla uğraşmak istemiyor hastayı korkutup sezeryana ikna ediyorlar zaten anne adayı aylarca endişeyle doğum anını beklemiş bebeğini tehlikeye atabilecek ufacık bir riski bile göze almak istemiyor Dr karda bundan çok güzel istifade ediyor. Size tavsiyem öncelikle Allahtan hayırlısını isteyin ve normal doğum için direnin. Dr unuz kesip biçip kurtulacak siz uğraşacaksınuz sonra. Ben hem normal doğum yaptım hem sezeryan normalden şaşmam asla. Ni kere Allah kadını normal doğurabilecek fıtratta yaratmış haftanız çok ileri değil direnin. Allah yardımcınız olsun 
(102 puan)
Allah razı olsun çok teşekkür ederim, içimi ferahlattiniz, annem de kısa kardeşim 3800 doğmuştu. Beklemeye karar verdik ama ister istemez insan endişeleniyor.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 341 göst.
0 oy
5 cevap 174 göst.
0 oy
4 cevap 192 göst.
0 oy
6 cevap 290 göst.
30 Ekim 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nehir&Zeynep (468 puan) sordu

647,226 soru

3,413,103 cevap

4,242,931 yorum

182,943 üye

...