0 oy
243 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (215 puan)
Merhaba arkadaşlar ben 5 aylık hamileyim. Daha önce 1 doğum yaptım. Kızım hiç emmedi memeyi reddetti sürekli, biboronla verdiğim sütü de kustu sürekli. Çok bilinçsizdim. Şuan bir oğlum olacak emmesinden çok korkuyorum. Başına gelen Varmı? 

2 Cevap

0 oy
(15 puan)
Canım ben de aynı şeyleri yaşadım senin gibi. Kızım emmedi üstelik sütüm de gelmedi. Ne kadar uğraştım. Biberonla mama verdim. Şimdi senin gibi 2.oğlan benim de 34 haftalık olduk. O zamanlar ben de o kadar cahildim ki, şimdi bişeylerin bilincindeyiz artık. Emzirme danışmanları varmış, doğumda gelip yardımcı oluyorlarmış belli bir ücret karşılığında. Ben gücüm yeter mi bilmiyorum. Devlette doğum yapacağım ve orada ebeler yardımcı olur mu onu da bilmiyorum. 
(215 puan)
Ya ebeler gelip nasıl emzireceiğini söylüyor emmiyorsa mama veriyor. Aslında bebek emdikçe süt gelir ama memeyi ağzına bile almayan bebeğe ne yapılır bilmiyorum.
(15 puan)
Canım emzirme den önce parmağınla bebeğin damağını kaşıyacakmışsın yani parmağını damağına sürterek emme refleksini tetikliyormuşsun. Benim göğüs ucum yok maalesef senin nasıl bilmiyorum ama göğsü üst dudağına dokundurup ağzını açınca da göğüs ucu direk damağa gelecek şekilde veriliyormuş tamamını kavranması için ama bunu biz nasıl becericez, allahım sen kolaylık ver.
(215 puan)
Doktor yapmıştı onu bişey yok demişti benimde ucu yok maalesef. Ama memeyi tutsa çekse emecekti yani. İlk çocuğu emmeyen diğer çocuklarda emmez dediler bana. Sütüm geri giderken çok sancı çektim ateş bastı zor bir durum ve ben emzirmeyi çok istiyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah
-Reklam-
0 oy
(1,033 puan)
Bende oğluma doğum yaptığımda meme ucuda yoktu bir türlü beceremedim emzirmeyi tutamıyordu ucunu. Sonra ateşi çıktı 5 günlükken açlıktan rahatsizlandi acile gittik orda bir bebek hemşiresi bu çocuk aç emzir hemen dedi ememiyor dedim çocuğa memeyi bir tutturdu saatlerce bırakmadı emdi beni. Bizi odaya aldılar 10 gün kaldık hastanede ben yine beceremedim emzirmeyi o hemsireyide bulamadım tekrar 

668,154 soru

3,497,800 cevap

4,350,680 yorum

188,429 üye

...