0 oy
700 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (75 puan)
düzenledi
Merhaba hanımlar, ben İlk hamileliğimin heyecanini ve stresini yaşiyorum. Tesettürlüyüm, eski kıyafetlerim iç çamaşirlarim pardesüm hiç bir şey olmuyor. Sürekli evde olduğum için hep eşimin pijamalariyla dolandım durdum. Şu salgın yüzünden de hiç dışarı çikmadim, alışverişi de son zamana biraktim. Şuan doğuma 1 ay kaldı, bana alışveriş hakkinda fikir verebilir misiniz? Hamilelikten önce 64 kiloydum ve 42 ( m-l) beden giyiyordum şimdi 75 kilo oldum, kıyafet iç çamaşiri pijama pardesü gibi ihtiyaçlarim var internetten sipariş vermeyi düşünüyorum ama beden konusunda kararsizim sizce nasil tercih etmem gerekiyor? Ve en önemlisi bebeğin ihtiyaçları. Hastanede benim ve bebeğimin ihtiyaçları neler olacak yardımcı olur musunuz? 
Gebelik haftası 33

5 Cevap

0 oy
(168 puan)
42 beden kiyafetlerin karindan mi sıkıyor... eger oyleyse ayni bedenden derim... pardesuyu sonraya birak bence kilo verme durumuna gore... esofman takimi al hastaneden cikinca giyersin pijama takimi sabahlik icinde olursa hastanede rahat gezersin... bende tesetturluyum bone takmayi dusunuyorum ameliyata girince hazir boneler varya ondan... rezene cayini unutma sivi al dediklerinde icersin dogumdan sonra sutte yapiyor... bebegin kiyafetlerine gelince cok ayrintili yaz dersen yazarim onlarida aklima gelenleri 
(75 puan)
Kiyafetlerimi giyemiyorum bile, eteklerin fermuarlari kapanmiyor üstler göğüsten sıkıyor göbek hiç olmuyor. Pardesüyü doğuma gideceğim vakit için düşündüm, üzerimde ne olursa olsun kiyafet degistirmeye gerek kalmadan hemen üstüme alip çikmak için. Rezene çayi iyi fikir teşekkür ederim :) bebeğin kiyafetlerinde detaya gerek yok onlar bilindik şeyler. Cevap için teşekkürler :)
-Reklam-
0 oy
(971 puan)
Canim hastahane için kendine pijama al önden düğmeli olanlardan birde sabahlık edinmen iyi olur çünkü tesettürlüsün koridorda dolaşmak gerekirse erkek vs olacağı için hemen üzerine geçirirsin çok rahat olur. Hastahane için başka gerekli olacak şeyler uygulamanın hastahane çantası hazırlığı kısmında yazıyor ben oraya baktım ordan yardım aldım ama bence çok fazla eşya götürme fazlası da zarar olur kendine 3 takım bebeğe 3 takım alman yeterli olur, onun dışında bende kendime evde giymeye pek bir şey almadım eşimin tişörtler işimi gördü bilerekte almadım çünkü bir daha giyemeyeceğim şeyler ne gerek var diye düşündüm dışarısı için tabi mecburen aldım ama pardüse kullanmıyorum o yüzden bir sayfa öneremem. İç çamaşırına gelince lcwden xl aldıklarım dar geldi ama herhangi bir iç çamaşırcıda böyle baya anane işi duran lastikli normal çamaşırlar daha iyi rahat oldu onlardan çok memnunum ben. Emzirme atleti ve sütyeni de ben almadım bebek doğduktan sonra eğer ihtiyaç hissedersem alcam canim çünkü bana çok rahat gelmediler açıkçası o yüzden onlara doğumdan sonra karar verebilirsin bence, başka sormak istediğin bir şey olursa seve seve bildiklerimi yazarım canim:)
(75 puan)
Cevap için teşekkürler, hasta bezi mi kullanilmali yoksa ped mi. Birde tek kullanimlik lohusa külotlari varmış hangisini tercih etmeliyim?
(971 puan)
Canim ben hasta bezi almadım depend tek kullanımlık emici külot duydum herkes aşırı memnun kullanan ondan aldım onun dışında birde kanamam çok olmazsa pede geçerim diye uzun gece pedi aldım.
0 oy
(63 puan)
Valla canım bende aynı senin gibiyim ben az kaldı diye kendime öyle pardesü giyilecek hiç bsy almadım doğum için kendime sadce pijama takımı iç çamaşırı felan onları aldım inşallah kiloyu verirsem :) doğumdan sonra alcam herşeyi bende 52 kiloyla hamile kaldım ve şuan 70 kiloyum hep l beden aldım iç çamaşırlarını felan yani 1 2 beden üstünü aldım hastanede sana iç çamaşırı pijama takımı ben kendime geniş elbisemden felan koydum hasta bezi 1 gece kalicamiz için inşallah pek bsy almadım kendime yani bol bol iç çamaşırı yani ne olur ne olmaz diye bebegede hastane çıkışıni battaniye zıbın bez ıslak mendil normal yine takımlardan koydum 2 3 tane kendime bide terlik ne bilim çorap tülbent bide emzirme sütyeni normal sutyen 
(75 puan)
Cevap için teşekkürler, çok faydalı oldu :)
0 oy
(93 puan)
Canım trandyol dan bebeğe ve kendine dair çoğu şeyi bulabilirsin tavsiye ederim 

Parduse hususunda ise bilindik markaların sitelerine girebilirsin 

Bende yeni aldım bebegime 3 tane hastane çıkışı aldım 

İki tane normal 0/3 ay takım 

Müslin battaniye ve ağız mendili 

Philips avent emzik

Aldım şimdilik 

En asgari bunlar sanırım 
(93 puan)
Evet canım Kahramanmaraş liyim
(273 puan)
Yaa hemseriyiz neresindensin canim ordami yasiyorsun
(93 puan)
Öyle mi merkezdeyim canım
Memnun oldum
(273 puan)
Bende memnun oldum pinarbasi cocukbahcesinde buyudum ben
(75 puan)
Evet trendyola baktim bir çok seçenek var, pardesü içinde tüm bilinen bilinmeyen sitelere baktım fakat özel olarak hamileler için bulamadım. Acaba normal kalıplarin kendi bedenimden 1 veya 2 büyüklerinden tercih etsem olur mu bilmiyorum?
0 oy
(310 puan)
Ah canim benimm bende 63 le hamile kaldim suan 80 kiloyum sen yine iyisinn banada hic biseyim olmuyor annem allahtan kiloluda onunkilerle idare ettim hep gercekten zor bi durumm bebeginkileri netten alabilirsin ama kendine gorup alman dah iyi olur bence :) 
(75 puan)
Annemde memlekette benim :(

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,142 göst.
0 oy
1 cevap 69 göst.
0 oy
8 cevap 187 göst.
0 oy
6 cevap 385 göst.

648,058 soru

3,416,063 cevap

4,246,517 yorum

183,173 üye

...