0 oy
747 göst.
Doğum kategorisinde (12 puan)
19 Mayıs salı gecesi 40+3 iken gece yatmak için uzandım. Telefonla oynarken bi anda az bi şey istem dışı su geldiğini hissettim. Hemen eşimi çağırdım. Telaştan ikimizinde bacakları titremeye başladık. Su geldiği için evde sancıyı beklemek gibi bir durum söz konusu değildi. Hemen duşa girdim. Sonra eşim ve kayınvalidem eşyaları arabaya yerleştirdiler ve bursa şehir Hastanesi'ne yola koyulduk. Acildeki hemşireler yoğunluktan bunalmış durumdaydı. Muayene etti ve yatış verdi. Hemen bi personel beni tekerlekli sandalye ile yukarıya doğum katına götürdü. Odamı söylediler ve odaya geçtim. Ardımda kayınvalidemi de odaya yönlendirdiler. Gece 1de yatış yaptım Zeliha Atak doktor nöbetçiydi. Geldi muayene etti. Ben en az 3 santim açılma hayali kurarken sıfır açılma olduğunu söyledi. Şaşırdım ve üzüldüm. Sabaha kadar sadece 1 santim açılma oldu. Sabah doktor nöbet değişimi oldu. ebeler değişti falan harika bir ebe denk geldi. Adı Ayşe soyadı Ç ile başlıyor ama ne olduğunu bilmiyorum. Allah ondan bin kere razı olsun. Süreçten ve ne yapacağından haberder etti. İç rahatlatıcı bir sesi vardı. Suni sancı vereceklerini söylediler. Kabul etmekten başka çarem yoktu. Azdan çoka doğru suni sancı verdiler ikindiye doğru ancak 4 5 santim açıklık oluştu. Sonrasında extra rahim yumşatıcı ilaç verdi. Bir anda 7 santimlere çıktı. Bi doz daha verdi. Tam açılma oldu.  Bir süre sonra doğumu başlattılar. Hemen iki üç tane ebe ve Ayşe ebe odaya geldi. Yattığım yatağın alt kısmını bi anda ikiye ayırdılar Yatak bir anda doğum yatağı oldu. Beni doğum pozisyonuna getirdiler. Doğum öylece oldu ve bitti. Oda harikaydı. Gerçekten bayıldım geniş ferah. Temizlik hat safhada. Her yer hijyenik sürekli temizlenip çöpler atılıyor. Maske takımına özen gösteriliyor. Doğum esnasında oda dışına çıkmak yok ama odanın içi geniş olduğu için oradaki gezinti bile yetiyor. Bi dah doğum yapsam yine oraya giderim. 

4 Cevap

0 oy
(179 puan)
Teşekkurler canim icim rahatladi okuyunca
(12 puan)
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
(42 puan)
Eli kulağında dogum yapacak annelerin icini rahatlattiniz ben gibi : )Sagolun .

Gözünüz aydın, Allah anali babali büyütsün. 

Ama sürecin zorluğu ve kolaylığı olan seylerinden biraz daha bahsetseydiniz daha iyi olurdu .Dogum ve suni sanci gibi surecleri yani.
(12 puan)
Ben 20 saat sancı çektim. Sekiz saat kendi sancım 12 saat suni sancı. Ama Rabbim öyle bir kolaylık veriyor ki 1 dk sancı geliyorsa 2 sancı yok. Ben o sancının olmadığı süreçlerde hep uyudum gözlerimi kapattım. Güçümü toplamaya çalıştım. Sancı geldiğimde de bol bol diyafram nefesi aldım başka şeyler düşünmeye çalışıp sancıyı düşünmemeye çalıştım. Tam açılma olunca ıkınma süreci başladığında kuvvetli ve doğru ıkınmaya çalıştım YouTube dan videolar izlemiştim doğru ıkınma ile ilgili. Ebem doğumu başlatıyoruz dediğide yaklaşık 10 dk da doğum gerçekleşti. Ama tabi ben aynı zamanda o anda ebelere de güç vermek ve birlikte bir iş başaracağımız için ebelere şu kelimeyi kullandım. "Siz sadece benim ne yapmam gerektiğini söyleyin ben elimden gelenin en iyisini yapcağım dedim" bu onlarında hoşuna gitti ve işbirliği içinde olduğumuzu hissettiler. Ama şuan bebeğim anne karnında su yuttuğu için enfeksiyon kapmış. O yüzden küveze aldılar. Ben evdeyim süt yolluyorum ona. Bebeğime dua bekliyorum. Duanızı eksik etmeyin
(14 puan)
Ya bu şehir Hastanesi'nde dogum yapanlarin bebeklerini dogum sonrası enfeksiyondan yatırdiklarını burda çok okudum hatta biraz önce sizin gibi yeni doğum yapmış biriside yazmış onunda kanında varmış gözüm korktu tevafuk mu anlamadım sizin kaldiginiz zaman başka annelerdede var miydi
(12 puan)
Hastaneyle alakası olduğunu pek sanmıyorum çünkü inanılmaz hijyen ve temizlik yapılıyor. Yani ben o şekilde gördüm. Benim doğum sğrecim çok uzun geçti o sebepten olduğunu zannediyorum. Ama tabi bilemem asıl sebebi nedir.
0 oy
(27 puan)
Ücretlimi peki hastane
(12 puan)
Tamamen ücretsiz ve pek çok özel hastaneye taş çıkartır. Bütün her şey A kalite. Benim eşim özele gidelim diye tutturmuştu. Bende bi şekilde şehir hastanesi için ikna etmiştim iyiki de oraya gitmişim.
0 oy
(46 puan)
Refakatçi olarak eşim kalabiliyor mu 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 310 göst.
0 oy
1 cevap 151 göst.
0 oy
1 cevap 62 göst.

648,182 soru

3,416,517 cevap

4,247,065 yorum

183,207 üye

...