0 oy
744 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (19 puan)
Aşırı bulantim ve kusmalarim var 7 haftalik hamileyim. Bulanti bilekliklerim kolumda takili ve bulanti ilaci aliyorum hala kusmam oluyor ne yapmam lazim ? Kansizim ondan oluyor olabilir mi ?

10 Cevap

0 oy
(17 puan)
Bende bu ilacı kullandım yaklaşık 20 22 haftalara kadar ne yapsam geçmedi bulantım ilaca rağmen hrp kustum
-Reklam-
0 oy
(5,249 puan)
Bilekliklerin  doğruluğunu  hic duymadım. Prilam dr yide aç içiyorsundur  umarım. Ben gunde 4 tane içiyordum sabah 1 öğleden sonra 1 ve gece yatarken  2 olmak üzere  cok-da iyi geliyordu. 
(19 puan)
Gece yatmadan once 2 iciyorum. Sabah 1 iciyorum ama aksama dogru 7 bucuk gibi kusuyorum. Fazla da almak istemiyorum resmen icmek icin saat 10 u bekliyorum gece rahat uyuyayim diye. Ve kansizlik var herkes o bulanti kusma yapar diyor. Insallah bu carsamba tahlil sonuclarim cikiyor.kansizlik tedavisi gorursem iyilesirmiyim sizce ?
(5,249 puan)
Kan hapı kullanmiyormusun  canım pek bilgim yok ama kansizlikla ilgili.. doktorum gunde 4 taneye kadar  alabilirsin demişti  bende kusma yoktu ama aşırı bulantı  vardı..
(19 puan)
Kan hapi kullanmiyorum cnm. Sonuclara göre baslicez dedi doktorum. Bakalim nasil bi ilca vericek. Bundan onceki hamileligimde kan ilaci ampül olanlardan direk damara veriyorlardi.
0 oy
(1,643 puan)
Bileklikler afedersiniz hiç bir halta yaramıyor. Bundan önceki gebeliğimde yine ağır bulantılarım vardı bir dünya para verdik aldık hiç işe yaramadı. Arkadaşım hamile kaldı ona verdim belki onda işe yarar diye ondada yaramadı. Prilam dr u düzenli ve olması gerektiği gibi kullanırsanız fayda görebilirsiniz fakat bulantı ilaçlarının genelinde var bu sorun çok uyku yapıyorlar 
0 oy
(113 puan)
üzgünüm siz de midesi çok bulanan anneler grubundasınız. ben kaç tane test yaptırdım neden hala bulanıyor diye çıkmadı bir şey. 4. aydayım hala prilam kullanıyorum. ama 7-13 haftalar arası çok yoğundu ve 6 kilo verdim. ilacı ben buradaki anneleri okuyarak sadece sabah bir tane aldım başlarda 6 kilo verdim doktorum kızdı. gece yatmadan iki tane alınca düzeldim kilom normale daha yeni yeni dönüyor. doktorum da bulantılarım azalınca sabah bire düşürdü ama boş yere kilo verdim ve bebeğimi tehlikeye attım. buradaki anneler dayanabildiğiniz kadar dayanın almayın bebeğe zararlı demelerine bakma ilacı al, kilo vermek daha zararlıymış. ayrıca her şeyi denedim o meşhur limon leblebi çubuklar falan yalan.
(19 puan)
Aynen cok haklısınız. Cubuk leblebi ise yaramiyor. Çok sık açlık hissediyorum oda bulanti yapiyor. Insallah gececek ilaclarimi ac almaya dikkat edicem. Bakalim..
(8 puan)
Aynen canım benim de oyle ilaca ragmen kac kere bulantı yuzunden hastanelik oldum bazılarımızda ilac maalesef işe yaramıyor
0 oy
(291 puan)
O ilaç hiç bir işe yaramıyor sadece psikolojik bence 
0 oy
(725 puan)
Gece yatarken 2 tane icmen gerekli
0 oy
(262 puan)

6 haftadan beri kullanıyorum canım gece uyumadan 2 tane alıyordum bulantı kusmam aşırıydı tam kesmiyordu ama iyi geliyordu şimdi 19 haftalık olduk 1 e düşürdüm kusmalarım azalmış etkisini yeni görüyorum o gün keseyim dedim kusma ile gözümü açtım tekrar başladım anlaşılan doğuma kadar kullanacam :angel: 

0 oy
(72 puan)
Her gün içebildiğin kadar pekmezin içine limon sık ve iç
0 oy
(567 puan)
Ben prilam iciyordum. Kusmam bulantim gecmedi. Reflü cikti, Kan gelmeye basladi bogazimdan. Kusmaktan fazla tahris olmustu. Doktor baska ilac verdi. Onzdy. Özel bir ilac. Devlet karsilamiyor. 72 lira falandi kutusu, kutuda on tablet ilac vardi. Prilami gece icip uyuyordum, Sabah da bu ilaci iciyordum. Ilaci icerken bir kez kustum sadece. Bulantim devam ediyordu ama kusmuyordum, kussam rahatlarim gibi hissediyordum olmuyordu. 

Gecmis olsun 
0 oy
(8 puan)
Canım 16+2yım bu hapı verdı buna rağmen bulantı gecmıyor sıkma canını 

İlgili sorular

650,901 soru

3,426,835 cevap

4,259,291 yorum

183,964 üye

...