0 oy
962 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (3 puan)
Merhaba ben 27 haftalık gebeyim. Bebegimin gelişimi 18. Haftadan beri geriden geliyor. Başta 1 hafta geriydi şu anda fark 3 haftaya cıktı. Kilosu 600 gram. Amniyon sıvısında dopplerde ve plesentada bi sıkıntı görünmüyor. Tansiyonum en fazla 12/8 o açıdan da bir problemim yok. Yani sebebi belirlenemiyor fakat gelişimi geri. Böyle bi durum yasayan oldu mu ? Kaçıncı haftada ne şekilde doğum yaptınız tecrübesi olan aydınlatabilirse sevinirim.
Gebelik haftası 27

12 Cevap

0 oy
(696 puan)
bir baska hekime daha gorunmenizde fayda var
(3 puan)
Öğrendiğimden beri 2si perinataolog 5 ayri doktora göründüm
(696 puan)
ne dediler peki 3 hafta gerilik ciddi gibi gorunuyor cnku:(
(3 puan)
Hiç bir sebebe bağlayamıyorlar ne yazık ki takip edilecek erken doğum diyorlar ve yenidoğan yoğun bakımda kalabilir gibi şeyler söylendi hep.
(696 puan)
minik yaa:((saglik sihhatle kucaginiza alirsiniz umarim..
(3 puan)
Inşallah çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(161 puan)
Bebeğinizin gelişimi bedensel olarak mı yoksa organlar ile ilgili de bir bilgilendirme yapıldı mı?

Çok bikgi sahibi değilim yanlış bilgilendirmek istemem ama geriden gelmesi veya önde gitmesinin sadece bebeğin boyu ve kilosu için şuanda belirlenebildiğini doktorum bekirtmişti.Umarım organlar ilgili değildir sizinde sorununuz.içinizi ferah tutun belki birazcık kilosu sdexe az olabilir sağlıklı olsunda çabuk toparlar:)
(3 puan)
Organları ile ilgili bir sorun yok çok şükür 4 defa girdik detayli ultrasona birşey çıkmadı o konuda. Boy ve kilo olarak geri. Inşallah öyle olur teşekkür ederim :)
(161 puan)
Çok şükür o zamaan sorun okmayacaktır inşallah zayıf bebek daha çabuk toparlar sağlıkla alın kucağınıza :)
0 oy
(254 puan)
son adetiniz ne
(3 puan)
17 kasim
0 oy
(254 puan)
kilo su az benim de son adet 18 kasim 
(3 puan)
Az olduğu için bu soruyu sordum zaten ? Sorunun kendisi bu
(254 puan)
ya kendini korkutma insalah son haftalarda alicak brnim arkadasimin ki de oyleydi
0 oy
(2,012 puan)
Canım. Benimde 2 hafta gerilik vardı gelişiminde ve plasenta da yaşlanma vardı Allah'a şükür 39. Haftada doğum yaptım şuan 3 aylık oldu bir sknti yok şükürler olsun
(3 puan)
Maşallah Allah bağışlasın korusun inşallah:) kaçıncı haftada öğrendiniz peki geri olduğunu
(2,012 puan)
Sağol canım amin inşallah seninkinide 35 . Haftada başladı geriliği hep geri dedi doktor Allah'a şükür 3 kiloya yakın doğdu
0 oy
(1,191 puan)
Benim de hemen hemen 2.5 3 haftaya yakın gerilik vardı 24 hafta da kan sulandırıcı iğne başladık doktorumla çok şükür 1 ayda topladı kendini ama doğuma kadar hep göbek çevresi geriden geldi şükür doğumun 39 hafta da oldu gerilik ileri olması doğuma etkisi olmuyor 
(3 puan)
Allah bağışlasın :) bana corasprin verildi sadece 1 aydır kullanıyorum ama pek bi etkisi olmadı. Son kontrollerde hep gebelik erken sonlanacak gibi deniyor inşallah sizinki gibi olur.
(1,191 puan)
Ben oksapar kullandım doğuma kadar her gün göbekten vurdum şükür bir sorun olmadı bana bebek ufak olur dediler 3 kilo olur yada olmaz dedi 3200 oldu kızım şükür simdi 6 aylık:) fazla ultrason takılma yakılma payı çok yüksek bana doğuma girmeden ölçtü 3565 dedi
0 oy
(333 puan)
sən başqa doktora görün bu kadar geri olması ilginc bəlkə yanlişdiq var
0 oy
(153 puan)
Canım çok bilgim yok ama sadece fikir olarak söylüyorum yediklerinle belki kilosu ve boyu uzar yediklerine dikkat etsen biraz mesela kaşar falan kilo aldirirmis bebeğe 
(3 puan)
En başta önermişlerdi canım muz kaşar ceviz badem süt vs diye tuketiyorum sürekli
0 oy
(601 puan)
Cnm bnm de bacaklar kollar 20 haftada kalmis omurga kemiği kısa dedi doktor diğer hiç birseyde sorun yok şükür canını sıkma dua et öyle diyip nice sağlıklı doğan çocuklar var biz duamızı edelim umudumuzu kaybetmeyelim RABBIM kerim 
(3 puan)
Maşallah Allah bağışlasın. Öyle doğru diyorsun herşey Rabbimden banada dua edin inşallah iyi olur
(601 puan)
Tabikide dua ederim güzel canını sıkma duam seninle
0 oy
(229 puan)
Korkma canim sadece zayif cocuk olacak yani kilolu olmiyicek o kadar enişe etme 
0 oy
(3 puan)
Merhabalar, ben de şuan aynı durumdayım sizle 28. Haftadayim 20. Haftadan başlayan bir haftalık gerilik şuan 3-4 hafta oldu nerdeyse. Nts ye girdim dun normal çıktı. Kol bacak boy kısa, kafa da kucuk ama en azindan normal değerler  arasındaymis.su an durumunuz nedir bir çözüm bulabildiniz mi acaba merak ettim.
(0 puan)
Nasil dogdu acaba bebeginiz benimde ayni sekilde
0 oy
(3 puan)
Merhabalar, ben de şuan aynı durumdayım sizle 28. Haftadayim 780 800 Gr arası. 20. Haftadan başlayan bir haftalık gerilik şuan 3-4 hafta oldu nerdeyse. Nts ye girdim dun normal çıktı. Kol bacak boy kısa, kafa da kucuk ama en azindan normal değerler  arasındaymis.su an durumunuz nedir bir çözüm bulabildiniz mi acaba merak ettim.
(3 puan)
Haftada 1 kez kontrole gidiyorum perinatalojiye doppler ve ntsye bakılıyor hala fark aynı ne Yazık ki bi çözüm bulamadık. 30 haftalik oldu 850 gram. Sıkı takip dedi doktor.
(3 puan)
Peki size plesanta ile ilgili mi diyorlar kan akımı az vs diye, yoksa bebekte kromozomal olduğunu mu söylüyorlar, nts de plesentada bişey yok denildi ama kan akımında kesilmeler var dedi. bana erken doğum bile onerdi Dr 32-34. Haftada ciğer geliştirici iğne ile 1 kg a getirip dogurtalim dediler ne derece mantıklı bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun güzel haberlerinizi bekliyorum.
(3 puan)
Plesentada bi sorun yok dendi. Kromozomal olarakta 2 li test normaldi ve detayli ultrasonda da bişey görülmedi oda normal dendi. Fakat 24 yada 25. Haftada uterin arterde direnç olduğu farkedildi düşük bi seviyede onun için corasprin kullanmaya başladım. Geçen haftada takip için 3 gün hastaneye yatırdılar doppler ve nts ile takip ettiler o sırada ciğer gelişimi için iğne yapıldı 2 doz birer gün ara ile. Banada olabildiğince içerde tutmalıyız 33 34. Haftaya kadar en erken fakat bi sıkıntı görürsek hemen alırız sezeryan ile dendi. Zaten normal doğum çok zor bu durumda dedi. Amin inşallah Allahım sağlıkla en güzel şekilde kucağımiza almayı nasip etsin.
(3 puan)
Amin inşallah rabbim büyük.
(0 puan)
Bebeginiz nasil dogdu acaba sagliklisinizdir insallah

648,904 soru

3,419,286 cevap

4,250,426 yorum

183,421 üye

...