0 oy
394 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (123 puan)
düzenledi

Merhaba kızlar normal doğumdan çok korkuyorum :( sezeryan olmayı düşünüyorum sizce sezeryan mı daha iyi normal doğummu 

10 Cevap

+1 oy
(1,962 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canm bu normal doğum sezeryan doğum farkı eskide kaldı. Normal doğumda saatlerce sancı çekiyorsun, görümcem bir hafta önce dogm yaptı ikinirken dayanamadi bebegn başı çıktı devamında bayıldı,bebeği tekrar içeri itip sezeryan yaptılar, yani doğumdan korkuyorsan ve enerjin kalmadiysa riskli bile olablyor, ayrıca normal doğumda kesik atabiliyorlar aşağıya kadar, sonra onu dikmesi de var tabi.. benm kaynanam normal doğum yapın diyordu başka bişey demiyordu, bu olaydan sonra kızım onemli olan senin sağlığın, planlı şekilde git genel anesteziyle sezeryanini ol torunumuzu sağlıkla kucağına al diyor.. ben sezeryan olcam şahsen.
(1,962 puan)
He tabi korkmuyorum enerjim de yerinde, stres yapmam heyecanlanmam, saatlerce de olsa sancı cekebilirim, ikinirim, kötü geçse de psikolojim bozulmaz diyorsanız çoğu kadn gibi normal doğum yapablrsnz. Ama ben evde doğurmak zorunda falan kalmamissam sezeryan olurdum:)
-Reklam-
0 oy
(696 puan)
normal tabiki..
0 oy
(971 puan)
Benim arkadaşım 10 gün önce sezeryan oldu bana dediği sakin sezeryan olma, normal doğum olabiliyorsan kesinlikle normal ol sezeryan ciddi bir ameliyat kafamıza göre tercih edebileceğimiz bir şey değil bildiğim ameliyat oluyorsun evet normal doğumda kolay değil yaşamadım yaşayanlar bilir ama adı üzerinde bunun normali budur öncelik kendimizi korkmadan buna hazırlamaktır. Sen sakinleş ve şunu düşün milyarlarca canlı bunu yağmış ve yapıyor sen neden yapamayasın bu senin doğanda olan bir şey sana yüklenmiş bir şey korkma ve kendini akışa bırak..
0 oy
(545 puan)
Canım tabikide normal doğum yani sezeryanı doğum seçeneği olarak en son düşününün..mecbur kalmadıkça sağlık sorunu olmadıkça sezeryani kesinlikle seçme çünkü gerçekten ciddi bi ameliyat ben şahsen ilk 1 hafta ağrı sızıdan oğlumla ilgilenemedim ve çoğu sezeryanlilar bu durumda olur..vücudun müsait değilde normal doğuma zaten doktorun sana sezeryani sunar ama  eğer sorun yoksa normal doğum yap sancıyla doğum anın en fazla 10 dakika eğer sancini evde cekersen hastanede yarim saat sürmez kucağına almış olursun ve sonrasında hemen kendini toparlarsın..sezeryan gerçekten kolay geliyo ama sonrası gerçekten zor,tek kolay yanı doğumu hissetmiyosun sancı cekmiyosun ama sonrası gerçekten çok zor.
0 oy
(138 puan)
Eğer cesaretin varsa kendine güveniyorsan normal doğum yap derim ben üç gün önce sezeryan  doğum yaptım canım gitti resmen üç gündür ağrım geçmedi çocuğumla ilgilenemiyorum bile.ama tabi herkes aynı değil herkesn bünyesi farklıdır .normal doğumda cekecegn çok çok 5 6 saat sezeryann sonrası kötü oluyor .
0 oy
(199 puan)
Kız bende doğumdan biraz korkuyorum ilk çocuğuma hamileyim ama şunu söyliyim kız kardeşimin eltisi korktuğu için sezaryan oldu ve kız kardeşim normal doğum yaptı sürekli kız kardeşime laf sokuyomus sen çok şanslısın normal doğurdun die sebebi ne bilmiyorum ama sezaryan olduğuna pişman olmuş
0 oy
(622 puan)
Canım valla 2 normal doğum yaptım tabiki de zor ama eğer yapaliyorsan çatın müsaitse normal yap inan allaha 2. Doğumum dan sonra bir daha asla normal doğurmam dedim ama şimdi yine olsa yine normal isterim çünkü sancını saatlerce çekiyorsun evet ama doğumdan sonra hiç bişey in kalmıyor en azından benim ki öyleydi
0 oy
(109 puan)
Tabikide normal dogum daha iyi
0 oy
(1,242 puan)
Valla bende aşırı korkuyorum normal doğumun her anından. O yüzden de özele gidiyorum. Doktoeuma en baştan dedim ben normal doğum yapamam diye. En yakın tecrübem ablam 2 doğum yaptı sezeryanla 2mgün yattı  hastanede çıktı. Normal doğuranlardan pek bi farkıda yoktu. Hala der bidaha doğursam yine sezeryan isterim diye. Normal evet en sağlıklıso olabilir. Ama bizim gibi aklı çıkanlar için sezeryan çok iyi bence. 
0 oy
(39 puan)

Bi iğne batsa canim yanardi kaş bile aldirmam dayananam kücük acilara:)


Çok panik biriyim buna rağmen normal istedim normal herseyden iyidir

(83 puan)
Bende normal dogumdan yanayim cnm ilkini normal dogurdum ikinciye hamileyim sanirim sancilarim basladi yarina kadar bunuda dogurucam insallah:))
(39 puan)
Imsallah kuzum

İlgili bir soru bulunamadı

651,102 soru

3,427,589 cevap

4,260,140 yorum

184,024 üye

...