0 oy
896 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,495 puan)
Öğretmen arkadaşlarım, seminerler yapılacakmış. 24 ve 32 hafta arasi idari izinli sayilacagiz biz. Ama kafama takilan bir soru. Ben 26 ya yeni girdim. Gidip hastaneden nasıl bir rapor alacagim? Ne zaman almam lazim bunu? Simdi zaten okullar tatil, seminerden hemen önce mi alacagim?
Gebelik haftası 25+6

4 Cevap

0 oy
(5,600 puan)
Canim artik kamuda calisanlara 24 haftada izin cikiyormus ne guzel
(1,495 puan)
Aynen canim.
(1,242 puan)
Bence ayrımcılık kamudakiler can taşıyoda biz özeldekiler taşmı taşıyoruz neden sadece kamu yani
(1,495 puan)
Aynen canim cok haklisin.
(5,600 puan)
Ben arkadas ogretmen diye soyledim. Bende sinir oldum zaten ozeldekilere neden yoksa hala ayrimcilik var bu sistem zor duzelir vala
-Reklam-
0 oy
(155 puan)
Okul idaresiyle alakalı bir durum olabilir bu. Benim yaşadığım yerde daha önce kar ve buzlanma sebebiyle hamilelere idari izin verilmişti. Daha önceden okulda hamilelik bildiren belgem olduğu için yenisini istememişti idare. Ama şimdi istenirse de seminer başlamadan hemen önce doktora gidip gebelik haftasını bildiren iş yerine verilmek üzere belge istiyorum dersiniz. Doktor yazıyor işte gebelik haftası su diye.
(87 puan)
Hocalarim simdi izni baslatmamak icin seminere katilsak 24 haftada olsak bile semiere katilsak ne olur? Kim bilcek hangi haftada oldgumuzu? Yani zaten yaz tatili var izin almasak 34e kdr almasam ne olur okul acilana kdr yani
(1,495 puan)
Hocam fark eden ne olacak ki? Dogum kacinci haftada olursa olursa, dogumdan itibaren 8 hafta izniniz var. Yani 34 haftada kimse size 32 haftalik diye rapor vermez.
(155 puan)
Hocam zaten bu idari izin. Sizin doğum izninizi etkilemez ki. Doğum izni için belirlenen haftalar geçerli olur. Ayrıca yaz tatiline denk gelen kısımlar doğum sonrasına da aktarilamiyor onun için düşünüyorsanız eğer.
(87 puan)
Hocalarim okullar acilinca ben 34 haftalik oluyorum. O 2 hafta yaniyor mu yani yaz tatilinde olduum icin?
(155 puan)
Ben sorduğumda yaz tatiline denk gelen izinler sonraya aktarilamiyor demişlerdi milli eğitimden hocam. Yani öncesindeki 8 haftanın maksimum 5 haftası aktarılır zaten. O da benim yaza denk geliyor. Siz doktor raporuyla son üç haftaya kadar çalışırsanız okul açıldığı tarihten itibaren son üç hafta kalana kadar geçen kısım aktarılır sadece.
0 oy
(1,242 puan)
Rapor değilki zaten idari izinli sayılacaksın 8 hafta çalıştığın yer verecek izni 
(1,495 puan)
Benim de calistigim okula hamileligimi belirten bir belge vermem lazim iste. Okullar tatil oldugunda 14 haftaya girmistim.
(1,242 puan)
Hastaneden kaçıncı haftada olduğuna dair bi yazı alırsın en fazla onu iş yerine verirsin onlarda izni yazar. Keşke bizede verselerdi o izni. Çalıştığkm yerde 28 pozitif vaka çıktı bugün bi pozitif daha çıktı 29 oldu. Her gğn tedirgin gidiyorum işe. Devlet sadece kamuyu değilde bütün gebeleri düşünseymiş keşke
(1,495 puan)
Gercekten cok haklisin canim. Devlet ozeller icin de boyle bir karar cikarsaydi keske.
0 oy
(442 puan)
bende haf5aya 24 oluyorum kafamda deli sorular var öğretmenim bende hamielyim diye belge vermedim çalışabilir raporu alabiliyor muyuz diye merak ediyorum yoksa direk bizi izinli mi sayacaklar idare farkı iset söylüyor ilçe mem başka birşey 
(442 puan)
cidden aydınlandım tekrardan çok çok teşekkür ediyorum
(20 puan)
Evet öğretmenim. Doktor da zaten izindesiniz gerek var mi dedi evet dedim sinav görevim var seminer olma ihtimali var ayrica iznimi dogumdan sonraya aktarmak istiyorum dedim o yüzden verdi bana calisabilir raporu. Benim doğumum 17 temmuzda olacak temmuz başında zaten iznim başlıyor. Izin konusunu müdürümle daha önce konuşmuştum yaz tatiline denk gelen doğumda iznim aktarilir mi diye o da şu anki yönetmelik 657 bütün memurlari kapsiyor öğretmenler de dahil orda da toplam 16 hafta dedigi icin aktarirsin sıkıntı olmaz dedi.
(155 puan)
Bence araştırın derim. Çünkü arkadaşım Şubat tatiline denk gelen kısmı bile aktaramadi sonrasına. Keşke olsa benim için de çok güzel olurdu ama mantıklı gelmiyor yapılabilir olması.
(155 puan)
Bide diğer kamu görevlileri ile kıyaslamamak lazım onlar fiilen çalışıyor sonuçta öncesinde de. Biz yaz tatili ve Şubat tatilinde fiili olarak çalışmıyoruz. Müdürünüz de belki tam bilmiyor olabilir. Ben il milli eğitime sormuştum ama internette resmi yazılar da okumuştum. Boşuna raporla uğraşmış olmayın diye söylüyorum yani. İsterseniz bakanlığa sorun en garantisi o olur bence.
(442 puan)
bana da vermezler gibi geliyor ama en kötü bakanlığa yazayım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 322 göst.
28 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 3mhnads (1,528 puan) sordu
0 oy
2 cevap 373 göst.
11 Haziran 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eylulist (30 puan) sordu
0 oy
1 cevap 273 göst.
11 Haziran 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eylulist (30 puan) sordu

647,724 soru

3,414,893 cevap

4,245,333 yorum

183,074 üye

...