0 oy
470 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (78 puan)
Kızlar 17 haftalık düşük yaptım eşimle ilişkiye ne zaman gitmeliyim tekrar hamile kalmak istiyorum kanamam yok 20 gün oldu düşük yapalı 

2 Cevap

0 oy
(567 puan)
Canim gecmis olsun

17 hafta dusuk olmaz.Bebegini kaybetmissin.Basin sagolsun.Ben 6 haftalikken dusuk yaptim.Bana doktorum 3 ay beklememi onerdi.Fakat senin durumun farkli doktorun ne dedi ?
-Reklam-
0 oy
(42 puan)
Ben de 22 haftalıkken ölü doğum yapmıştım doktorum 6 ay korunmamı söyledi ve ben de öyle yaptım.Kanamalarim yaklaşık 2 ay sürdü ve kanama bitince ilişkiye de girmiştim. 6 ay sonraki ilk korunmasız ilişkide de hamile kaldım.Sizinki de 3-6 ay arası bir süre olur diye düşünüyorum.
(385 puan)
Cok gecmis olsun vardir her şeyde bir hayir,benim de ilki kalbi durdu suan yine hamileyim ama korkuyorum 18 haftalik olduk bugün  ,bebegin sikintida olduğunu anlayabildiniz mı  ilk kaybınız da yani her hangi bir belirti oluyor mu ? Sizi üzmeyecekse cevaplayabilir mısınız? Korkuyorum bunu da kaybedersem ya anlamazsam zamanında müdahale edemezsem diye. Ilk kalbi durdugun da 7 hastalıktı ilk randevuda duyulmadı kalp atışı
(42 puan)
Herşey normal gidiyordu tüm kontrollerin güzeldi kanama düşük riski vs hiç bir şey yaşamamıştım o şekilde 18 haftaya geldik. 18.haftadaki kontrolümde doktorum kalpte bir anormallik fark etti kalbin bir yarısı olması gerekenden çok büyüktü belki ben yanlış goruyorumdur cihazım iyi değil perinatoloji uzmanına git dedi.Sonra başka bir ilde bir profesöre gittik ve kalple ilgili başka başka sorunlar da görülünce doğumu herhangi bir yerde yapamazsın bebek doğar doğmaz yoğun bakıma alınmalı ve kalp ameliyatı olmalı dedi. Bunun üzerine İstanbul çapa tıpta riskli gebelerin bulunduğu kurula gittim.Bu arada bebek 20 haftalık oldu hala bir sorun yoktu kalbi dışında hareketleri filan vardı ve çok da uzatmayım simdi çoklu kalp anomalisi teşhisi kondu ve bebeği aldırmak dışında çarem yokmuş yaşamla bagdasmazmis durumu milyonda birmis vs öyle dendi.Gebeligi sonlandırmak istemezsem 2 ay sonra kontrol dediler ve ben de gebeliği sonlandırmak istemedim devam etmeye başladım ama karnında ölebilir dedikleri için sizin de dediğiniz gibi araştırmaya başladım anlar miyim diye.Bebek hareketleri azalır kanama olur vs demislerdi zaten ilk gebeliğim olduğu için öyle daha yeni yeni hissediyordum hareketleri bu süreçlerde.2 hafta sonra bir gün kasıklarımda batma şeklinde ağrılar ve kanama şikayetim oldu elimi karnıma koyduğumda hareket filan hissedemedim ( bu durumdan bir kaç saat önce hareket filan vardı hep kendimi dinliyordum nolur nolmaz diye) hemen hastaneye gittik fakat bebeğim malesef yasamiyormus. Yeni öldüğü için zehirlenme tarzı bir durum yaşamadım çok şükür.Sonrasında suni sancı ile normal doğum yaptım. Ama zor süreçler bunlar Rabbim kimseye yaşatmasın.Suan ben de 23 haftalık gebeyim başlarda yine aynı şeyleri yaşarsam diye o tedirginlikleri çok yaşadım ama artık böyle devam etmeme kararı aldim çünkü o da bebeğimi etkiliyor.  Doktorum da hep pozitif yönde düşündürdü beni sağ olsun. (İlkinden sonra zaten bir çok test yapıldı genetik bir sorunumuz olmadığı ve çevresel herhangi bir sebepten olmuş olabileceği söylendi. ) Umarım bundan sonra da hersy yolunda devam eder.Bu da bir imtihandi ve geçti gitti diye düşünüyorum.
(42 puan)
Güya kısa yazacaktım kusura bakmayın yine uzattım elimde olmadan.
(104 puan)
Çok gecms olsn inşallah bebeğinizi sağ salim kucagınıza alırsınz
(42 puan)
Teşekkür ederim amin hepimiz bebeklerimizi sağ salim alalım inşallah.
(78 puan)
Geçmiş olsun canım 2.ci gebeliğini kaç ay sonra hamile kaldım acaba
(42 puan)
Daha önce söylediğim gibi doğumdan 6 ay sonra hamile kaldım. 6 ay korunmamız gerektiği için bekledik.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 980 göst.
6 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hatice.16 (2 puan) sordu
0 oy
13 cevap 579 göst.
0 oy
7 cevap 140 göst.
9 Aralık 2023 Hamile Kalamama kategorisinde aise34 (278 puan) sordu
0 oy
6 cevap 131 göst.
4 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde merve kaya21 (37 puan) sordu

651,021 soru

3,427,242 cevap

4,259,782 yorum

184,000 üye

...