0 oy
402 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (41 puan)

10+4 haftalık hamileyim oruç tutuyorum çocuğun gelişinde sorun olurmu bilen varmi

5 Cevap

+1 oy
(72 puan)

Canim bu soruya bugun cok cevap verdik ☺️☺️canlarim benim beni yanliw anlamayin ama oruc tutmak hamile kadinlara olmazz zararli bebiş icin sende bebek 10 haflaliğina gelmiş tytmasan daha iyi♥️♥️♥️♥️☺️☺️

(2 puan)
5 haftalik hamileyim grip oldum hapsiriyorum bi sakincasi varmi
-Reklam-
+1 oy

Bence gelişiminde bir sıkıntı olmaz olacaksa da oruç tutmasanızda olur. Doktorunuza muayene olun size en doğru bilgiyi verir. Ben oruç tutuyorum. Çorba içiyorum ara verip ana yemek yiyorum. Sonra vitaminlerimi alıp biraz dinlenip maden suyu içiyorum. Sahura kadar bol bol su içiyorum ve genelde iftardan sonra yürüyüşe çıkıyoruz eşimle yarım saat kadar. Eve gelip biraz meyve yiyorum. Sahurda da yiyip sabah atmam gereken vitaminleri kullanıyorum su içip yatıyorum. 


Sahurda da güzel beslenmek önemli 1 tane haşlanmış yumurta ısıtılmış süt içiyorum. Süt yoksa yogurt. Yani oruç tutarken sadce bir öğle öğünü atlıyoruz ama güzel ve herşeyden beslenince gayet güzel idare edebiliyoruz. Bu arada yürüyüş esnasında mutlaka küçük bir kapta yanıma kuruyemiş alıyorum. 


Oruç tutuyorum ama gereken her besini gün içinde alıyorum. Iftardan sahura 4.5 5 litre kadar su içiyorum. Ve pişman değilim gün içinde bebeğim kıpır kıpır demek ki allah yardımcım oluyor. 

0 oy
(833 puan)

ilk. 3 ay son 3 ay sikinti olur. tutmak istoyorsanz ara ara tutun kendizede bebege yazk etmeyin

Ben 25haftaligim 3gun tu7p 1gun ara vereceğim bi sıkıntı olmaz ins
(41 puan)
Bebek gelismiyormus doğru mu bilmiyorum
(41 puan)
Inşallah olmaz
ins olmaz uzuluyorm ama bende tutmak istiyorm ama iki cocukla zor. tutamiyorm zaten tutamamada 35 haftaligiz tam gelisme caginda.  zaten. biz gebelere farz deil.  ins tutatrz kazalarimizi sizde tutmayin bence orucun sevabi ramazanda. daha iyidir ama yapacak bise yokk olmuyor iste
0 oy
(45 puan)

İyi geceler.bende 7+2 hamileyim cok mutsuz geçiyor gunlerim oruç tutamadigim icin doktor tutmamalisin dedi ilk dört ay ve son iki ay sakincali dedi ben cok aseriyorum iki kilo verdim 15 günde sadece tuzlu çubuk tuketiyorum bence tutma gercekten arastirinca sakıncalı oldugugunu anladım yiyecek degilde su kaybı olmamali

0 oy
(3 puan)

Ben 26 haftalik hamileyim. Çok şükür tutuyorum . Sen allahin ibadetini yaparken o bebise zarar gelmez.. Adet ken oruç yasaklanmış dinimizde e peki hamilelikte yasak mı hayır .  Allahın izni ile hiç bişey olmaz. 

doktor gözetimindeyseniz sorun olmaz cok endise ediyorsaniz bi doktora gorunup öyle tutun oruc tutmak isteyenler ben de 22 haftalik hamileyim tutuyorum günü dinlenerek geciriyorum havalarda.serin zaten fazla su istegi olmuyor siz tutmak isteyin yeterki Allah c.c yardim eder..

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 448 göst.
0 oy
1 cevap 98 göst.
11 Ocak Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde gulbin.4 (434 puan) sordu
0 oy
1 cevap 182 göst.
7 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gamzeli bahar (2,307 puan) sordu
+1 oy
3 cevap 364 göst.

648,064 soru

3,416,075 cevap

4,246,522 yorum

183,173 üye

...