0 oy
563 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (57 puan)
1- devlet hastanesinde detaylı ultrason için doktordan randevu alıp doktor mı yönlendiriyor kaç gün sonraya verir ? Ya da başka bi yerden mi randevu almam gerek onun için.

2- detaylı ultrasonda alttan muayene yapılıyor mu ? 
Gebelik haftası 17+1

9 Cevap

+1 oy
(262 puan)
Daha bugun detaylı ultrasona girdim canım. Karından ultrasonla bakıyorlar. Detaylı özelde biraz pahalı diye devletten randevu aldık doktor muayeneden sonra detaylıya gönderdi ordan da 1 hafta sonrasına gün verdiler. 
-Reklam-
+1 oy
(258 puan)
Devlette gün veriyorlar ne zaman boş olursa artık ben orda yaptırmadım ama öyleymiş alttan bakmıyorlar 
0 oy
(375 puan)
Öncelikle canım devlette bana detaylı yapmamışlardı. Ama Edirne küçük bir belki ondan. Fakülteye yönlendirmişlerdi. Bende özelde yaptırdım. Bunda da devlete hiç gitmedim zaten. 

 Ve ayrıntılı ultrason dahil hiçbir muayenede riskli bir durumun yoksa 37 38.haftaya kadar hiçbir Dr. alttan bakmaz. Ayrıntılı da sadece bebeğin detaylı organlarına bakılıyor. 
(1,242 puan)
Ben kiloku olduğum için 18. Haftaya kadar alttan baktık hep karından gözükmüyordu çünkü bebek büyümeye başlayınca karından bakıldı. Ama detaylıda alttan bakılmıyor zaten.
0 oy
(1,030 puan)
Bana 12ci haftada verdi doktor randevuyu 22.ci haftada girdim karından bakılıyor bebeğin organ ve gelişimi kontrol ediliyor daha sonra doktor değerlendiriyor
(57 puan)
Ooo baya geçe vermiş sıradan dolayı mı o kadar erken verdi hangi şehirdesniz ?
(1,030 puan)
Hayır 21 22ci.haftada yapılıyor diye 10hafta önceden vermişti randevuyu Ankara dayım
0 oy
(1,495 puan)
Canım önce normal doktoruna gidiyorsun. Ona söylüyorsun, hatta kendi de sorabilir ayrıntılı yaptır diye. O seni yönlendiriyor. Radyolojiden randevu alıyorsun. Alttan muayene olmuyor. Hemen git doktoruna çünkü 1 aya anca veriliyor randevu.
(57 puan)
Yaa gerçekten mii 10 gün önce randevum vardı gittim ama doktor bir şey demedi o zaman :(
0 oy
(43 puan)
Özele gidiyorum canım

Devlet de yapılıyormu bilmiyorum 

Alttan bakılmaz diğer normal ultrason gibi oluyor bebeğin tüm iç organlarına bakılıyor :)
0 oy
(407 puan)
Ben özele  gidiyorum  devlette  yapiliyormu  bilmiyorum  canım  detaylı  ultrasonda  karından  bakılıyor  sadece  bebegin  bütün  iç  organlarına  30 45 dk falan  sürüyor  20 24 haftalar arası  yapılıyor  
0 oy
(1,308 puan)
Devlette kadin dogum periontolojiye sevk ediyor ordan gun aliyorsunuz.Ben ozel iyi bir periontolog bulup baktirmanizi tavsiye ederim.Devlette ustun körü bakiyorlar birde corono var.Ozelde 30 dakika ayrintili karindan bakiliyor.
0 oy
(243 puan)
Devlette ayrıntılı yok özelde de yapılıyor devlette yapılan sadece bebeğin ölçülerine bakılıyor 

Alttan muayene ile alakası yok onun 
(1,495 puan)
Bilmeden konuşmayın, devlette de yapılıyor. Tüm iç organlarına bakılıyor. Dopplerine de bakılıyor. Cinsiyetine kadar söylüyorlar.
(243 puan)
Ben ayrıntılı die gittiğim de oradaki doktor burda ayrıntılı yok sadece bebeğin ölçülerine bakıyoruz dedi hastaneden hastaneye değişiyor küçük şehir olunca böyle oluyor demek ki ayrıntılı için özel doktora da gitmedim ayrıntılı ultrason 21 24 hafta arası yapılıyor ve devlette birkaç ay sonrasına gün verdiler ve 31 haftalıkken ayrıntılı ultrason dediklerine gittim sizin orada ki hastanede nasıl bilemem

648,165 soru

3,416,465 cevap

4,246,966 yorum

183,206 üye

...