0 oy
1,839 göst.
Doğum kategorisinde (114 puan)

Kızlar doktorum normal doğum için şimdilik bi engel olmadığı söyledi özele gidiyorum ve doğumun da olabilecek endoğal şekilde olmasını istediğim için doğum planı hazırladım kendimi zaten internette de birsürü örnek var siz de bu şekilde isteklerinizi yazdınızmıacaba yada uyuldumu bu isteklerinize 


Doğum Tercihlerim – Sümeyya 

Doktorum .......... ,........ Hastanesi Doğum Servisi ve Doğum Destekçilerim

Desteklerinizle mümkün olduğu kadar doğal bir doğum yapmayı arzuluyorum. Doktorum Hatice hanım tarafından belirlenecek tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece aşağıda belirttiğim doğum tercihlerimin göz önünde bulundurulmasını rica ediyorum. Aynı zamanda doğal doğumun bir plana göre yürümediğini biliyor; tercihlerim dışında gelişmeler olabileceğini anlıyorum.

Doğum eylemi öncesinde

  • Tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece rutin olarak damar yolumun açılmasını istemiyorum.
  • Bu süre boyunca serbest hareket edebilmek istiyorum. Dolayısıyla NST ile takip edilmem gerekirse bunun aralıklarla yapılmasını tercih ediyor, monitöre sürekli bağlı kalmak istemiyorum.
  • Vajinal muayenelerin minimumda tutulmasını tercih ediyor, mümkünse kendi doktorum dışında bir sağlık personeli tarafından muayene edilmek istemiyorum.
  • Epidural veya başka ağrı kesicilerin ancak ben proaktif olarak istersem uygulanmasını; ben istemeden teklif edilmemesini rica ediyorum.
  • Tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece doğumu hızlandırmak üzere suni sancı verilmesini tercih etmiyorum.
  • Sağlık personelinin gerekmedikçe odaya girmemelerini ve ışıkları yakmamalarını rica ediyorum.
  • Serbestçe yiyip içebilmek istiyorum; sıvı ihtiyacımın serumla karşılanmasını tercih etmiyorum.
  • Doğum eylemi sonrasında:

    • Bebeğimin doğumdan hemen sonra temizlenmeden kucağıma verilmesini istiyorum.
    • Eğer her şey yolunda ise bebeğimin ilk muayenesinin kucağımda yapılmasını istiyorum.
    • Mümkün olursa hemen emzirmek istiyorum
    • Eğer herşey yolunda ise doğumhaneden bebeğimle çıkmak istiyorum; bebeğimin rutin işlemler için bebek odasına gitmesi gerekiyorsa bunun doğumdan hemen sonra değil, birkaç saat sonra yapılmasını tercih ediyorum. 
    • Hepinize anlayışınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Gebelik haftası 33

27 Cevap

0 oy
(758 puan)
Dogumhaneden bebekle mi cikmak istiyorsunuz?Siz heralde daha once hic dogumhane ya da ameliyathaneye girmediniz.Muayene gelirsek de sizin kucaginizd akimse gelip isitme testi yapmaz,topuk kanida almaz.Bu istekleriniz sadece yazi olarak kalir.Maalesef tek siz dogurmuyorsunuz hemsirelerin de isi gucu var bunlarla ugrasamaz sizden baska doguranda var
(78 puan)
Ben doğumhaneden kucağımda bebeğimle beraber çıktım hem de devlette, çok da olağan bişey bu
(758 puan)
Bunu her hastane yapmaz hemsireyim neyinne oldugunu biliyorum dogumlara da girdim.Bebekte sorun olursa ya da olmazsa farketemez bebegi vermezler anneye oyle kolay kolay.Bazi dogumhaneneler de soguk oldugu icin bebegi bekletemezler yasak
-Reklam-
0 oy
(385 puan)
Yapılıyor bu uygulama tüm olumsuz yazanlar bilmemezliklerinden,ve kendi kafana göre yapılmıyor bunlar zaten doktorun hastanede uygulama varsa seni yönlendiriyor. 
0 oy
(1,246 puan)
Anladigim kadariyla ne hastanene ne de doktoruna guvenmiyorsun guvensen boyle birsey hazirlamazdin. Doktoruma ve hastaneme sonsuz guveniyorum yapilan her islemin gerekli olacagina inanarak sorgulamiyorum bile ve ayni hastane ayni doktor 2. Dogumum olacak. Bir salin kendinizi bir rahat birakin dogum bu can getircen dunyaya bir kaliba sokamazsin bu durumu.

Ama supheniz varsa hemen degistirin hastanenizi ve doktorunuzu 
0 oy
(2,074 puan)
Canım uygulamada bişey ararken bu konu çıktı karşıma. Öncelikle hastane yatışı lapıldığında ne olur ne olmaz diye her zaman damar yolu açılır ve tarihi dosyaya eklenir, dalar yolun rutin olarak sıvı bağlanmasada kontrol edilir kapanmış mı diye genelde 3 veye 4 gün aynı damar yolu kullanılır tekrar açılmaz. Yeme içme konusunda seni doğumunu zorlaştıracek şekilde beslenemezsin ve yedikyerinin kohtrollü olması gerekir. Hastane yemeği belirli bir kalori aralığında tutulur her zaman ben şeker takibi ve tiroide uygun beslenlek istiyorum demiştim bunu dikkate almışlardı. Nst ye zaten sürekli bağlı kalmazsın hareket etmene olanak sağlarlar hatta istersen duş almana bile yardğlcı olurlar. Odandanda olası bişey oyursa diye  kohtrol ederler seni bu yüzdeh girdiklerinde ışığı açarlar sonra istersen çıkarken kapatırlar. Vajinal muane minimum tutuluyor zaten. Epidural deriğin anestezi bunu yepmaları için sezeryan gerekiyorsa yapılır veya ağrı kesici de ihtiyaç durumuna göre yapıyır. Ancak senin isteledin kabul etmedeğin herhangi bir tedavi aracını sana uygulamazlar. Ben özelde doğum yahtım ve hastanede de çamışmış birisi olarak söylüyorum. Gideceğin merkezde sana cici davranışlar beklemenin yanı sıra en önemlisi tam donanımlı mı buna bak.

Örneğin yetişkin ve yehidoğan yoğun bakımı ayrıca çoçuk  cerrahi var mı bunun abgibi olası acil durumda müdahele edecek yeterliliğe zahip mi buna dikkat et. Bebek doğduktan sonra anneyle temasndan pemen sonra boy kilo ölçümü içinden ayınır. Bu sayede bebeğin doğum raporu hazırlanır anında. Bu işlemi geciktirmezler.  Özelde acıbadem gibi tam donanımlı hastaneleri tercih edebilirsiniz devyete gidersenizde birihci basamak hastaneleri tercih edin.
0 oy
(1,643 puan)
Bebeğimin kordonunun  tam kan akışı sağlandıktan sonra kesilmesini istiyorum bunuda eklemelisniz bu çok önemli 
(1,643 puan)
Bu arada yorum yapmak için yapan ve doğal doğumdan bi haber körü körüne doğum yapan bir çoğuda zaten sezeryan kafalı olanlar gibi dalga geçmiyorum çok ciddiyim kordonun geç klemplenmesiide ekle listene.
0 oy
(520 puan)
İlkkez gördüm böyle birşey ve mantıklı gelmedi ilk doğumumda bebişimi doğar doğmaz kucagımada verdiler resimde çektiler sonra bakımı için tabiki önce onu çıkardılar doktoruma ve çalışanlara güvendigim için hiç sorun yaşamadım ordakiler yüzlerce binlerce doğum görmüş insanlar gereksiz işlem yapıp kendileride uğraşmazlar zaten tek tek bunlara uyan olursa sabır işidir diyorum 
0 oy
(34 puan)
İyi fikir oldu teşekkürler 

İlgili sorular

650,976 soru

3,427,105 cevap

4,259,615 yorum

183,985 üye

...