0 oy
523 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (115 puan)
Kızlar sezeryan ile ilgili çok soru oluyor aranızda baya korkanlar var o yüzden bu postu açıyorum. Ben 11 haziranda spinal anestezi ile doğum yaptım. Normal doğumu beklerken taşikardi gelişti diye 5 dk içinde doğuma alındım. Korktuğum için genel anestezi istememe rağmen spinal yapıldı. Daha sağlıklıymış anne ve bebek için artık spinal yapıyorlarmış. Ama korkulacak bişey yokmuş iyi ki öyle yapmışlar. Öncelikle iğneyi hissetmiyorsun uz bile normal aşıdan bile daha hafif. Rahat olun ve germeyin kendinizi. İğneden sonra ayaklara sıcaklık ve Bi uyuşma karıncalanma geliyor. Herşeyi hissediyorsunuz ama acı olmuyor hiç acı hissetmiyorsun uz rahat olun. 5 dk içinde bebeğiniz çıkıyor en fazla 15 dk dikiş sürüyor. Bu işlemlerden sonra yarım saate odaya alınıyorsun uz toplam 1 saate herşey bitmiş odanıza gelmiş oluyorsunuz. Odaya geldiğinizde 2-3 kere kanama durumuna göre hemşire gelip kalan kan çıksın iltihap olmasın kolay iyileşsin diye karnınız bastırıp kanın dışarı çıkmasını sağlıyor inanın yine çok acılı bir şey değil. Anestezi bende 2 saate geçti. 3. Saatte yemek yedim. Yemekten 1 saat sonra ayağa kalkıp yürüdüm en zorlandığım kısım buydu zaten ilk kalkış gerçekten zordu. Ama sonra bol bol yürüdüm. 3 gün hiç bişeyim yoktu normale döndüm. Anestezi den dolayı hiç baş ağrım bel ağrım olmadı. Ağrı kesici verdiler almadım bile ağrım yok diye. Bol bol su ve meyvesuyu içtim. Spinal olacaksanız kahve de öneriyolar yanınıza alırsınız. Dikişlerde Bi haftaya kadar oturup kalkarken sızlama olur ama o da normal bişey abartılacak Bi derece de değil. Ben devlet hastanesinde oldum ve böyle güzel geçirdim özelde olacaksanız sizin ki daha da güzel geçer. Korkmayın. O anı yaşamak bence daha güzel genel olup saatlerce kendinize gelememkten çok daha iyi.. Bu arada odaya geldiğimde sütüm gelmişti hemen emzirdim. Dikişim de yapıştırma yapıldı. İz felan yok belli bile değil çok. Bi de ben sondadan çok korkuyordum İnş uyuşunca takarlar diyordum ama oda da gitmeden taktılar yine acımadı korkulacak bişey yokmuş. Onu da idrarı takip edip akşama doğru çıkarıyorlar siz yürüdükten sonra. 

7 Cevap

+1 oy
(3,565 puan)
Ne güzel ya inşallah bizim de kolay geçer çok rahatlatıcı bir yazı olmuş ben de sonda dan çok korkuyorum 
(115 puan)
İnşallah canım Allah yardımcın olsun sağlıcakla al kucağına sende. İğneden daha acı sızdı hemen takıyorlar zaten tak diye. Sadece acı değilde varlığı Bi rahatsız ediyor o kadar.
-Reklam-
0 oy
(84 puan)
Herkes ilk kalkış zor diyor acaba neden zor dikiş yüzünden mi yoksa içsel bir acı mı. Nasıl bir ağrı acaba? Birde Allah size bağışlasın inşallah 
(115 puan)
Dikişten dolayı bir baskı oluyor canım o da yürüdükçe geçiyor zaten. Bol bol yürümek lazım. Yoksa başka bir ağrı acıdan değil. Bünyede bünyeye değişir acı tarif etmek zor =)
(84 puan)
Bende spinal sezeryan olacağım 4 Eylül de korkuyorum ilk gebeliğim en çok Sonda ve karına bastırma olayı beni ürkütüyor :)
(115 puan)
Benim de ilkti ama korkma. Bence ikisi de çok büyük acı değil dayanırsın. Anlık şeyler zaten o an olup bitiyor. İlk yürüyüşü de yaparsan zaten olay bitiyor. İlk kalkış daha zor. Onları düşünme inşallah kolay olur Allah yardımcın olsun.
0 oy
(385 puan)
Maşallah Allah analı babalı büyütsün. Hangi hastane acaba ? 
(115 puan)
Sağol hepimizinkini inşallah. İstanbul Ümraniye devlet hastanesi
0 oy
(6,116 puan)
Maşallah benimde böyle güzel geçmişti herkes cok abartıyor bence elbet acı olucak içinden can cıkıyo acısız dogum mu var sanki
(190 puan)
Senin yazilarin sayesinde bende spinale ikna olup spinal anesteziyle dogum yaptim yoksa aklimda bile yoktu :))) Allah razi olsun senden :))
(115 puan)
Aynen sıfır acı kimse beklemesin zaten :) olumsuz örneklerde olabilir elbet ama bence onları okuyup hiç kafalarında kurmasınlar herkesin hikayesi başka ama genel olarak kötü geçen çok az bir kesim zaten.
(6,116 puan)
Çok sevindim canım maşallah sana senden de Allah razı olsun ❤️ ❤️ ❤️
0 oy
(101 puan)
Öncelikle Allah bı ömür ağız tadıyla sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi Öncelikle böyle olumlu yazmaniz çok güzel olmuş herkesin sürekli dehşet verici şeyler anlatması acımasızca oluyor. Bende bebeğinizi hastanede ve sonraki bir haftalik süreçte rahatça kucağınıza alabildinizmi onu merak ediyorum. İlk doğduğunda hep benim kucağımda olsun istiyorum, sırf herkes sezeryanla mümkün değil ilk senin kucağına alman bakman  dediği için sezeryandan çekiniyorum. Siz bebeğinizi kucağınıza hemen alabildiniz mi?
(115 puan)
Sağol canım hepimizin ki sağlıkla büyüsün inşallah. ilk emzirme de sen yatıyorsun zaten Bi kişi yardım ediyo Bi kolunlada bebeğini sen kavrayacaksın öyle emzireceksin. Sonrakilerde ayağa kalkıp yürüyeceğin için oturabileceksinde arkana Bi yastıkla destek ver kucağına al ve emzir bebeğin altına da Bi yastık koyarsınız hiç zorlanmasın biz öyle yaptık öyle dikişten emzirememe kucağa alamama diye bişey yok zaten sana bir sürü serum takıyorlar kim bilir ne ağrı kesiciler vardır içinde o yüzden rahat ol herşeyi de yapabiliyorsun.
(190 puan)
Evet banada sabah aksam bi agri kesici yaptilar. Ayaga kalktiktan sonra bende koltugu tercih ettim kalkip oturmasi daha kolay di. Kucagima alip emzirdim hep. Esimde benim yatagimda yatti fırsattan istifade :)
(115 puan)
Bende hep koltuktaydım. Daha kolay oluyor. Annem vardı o yattı yatağımda :) ilk bebek olduğu için uyku tutmuyor zaten sürekli onu izledim nefes alıyor mu napıyo diye. :)
(190 puan)
Evet bende oyleydim Allah bizlere bagislasin yavrularimizi :)
(101 puan)
Çok sevindim gerçekten böyle olmasına, teşekkür ederim cevap için
0 oy
(164 puan)
allah analı bablı büyütsün allah razı olsun yazin için  bende 14 yıl önce tam anestezi aldım dogurdum gercekten uyandıktan sonraki o acı tarifsiz ama yarım anestesi beni tedirgin ediyordu iyiki yazmışsin galiba bu gebelikte senin gibi doğuracam bende rabbim nasip ederse rabbim sağlıcakla büyüttürsün yavrunuzu
(115 puan)
Sağol canım amin hepimizinki inşallah. İnanki ben çok korkuyordum hiç istemedim. Hatta Ameliyathane ye girene kadar bana kimse sormadı bişey demedi orada spinal yapacağız dediler. Yalvardım resmen beni bayıltın ben çok korkuyorum ayık olmak istemiyorum heycanlanırım diye. Ama pandemi yüzünden genel yapılıyormuş iyiki de yapmamışlar gerçekten büyük rahatlık. İnşallah bu sefer daha az acılı güzel bir doğumun olur.
(164 puan)
amin cnm inşallah
0 oy
(171 puan)
Bnde cok korkuyordum rahatladım sayenizde☺️
(115 puan)
İnşallah güzel geçer seninki de canım Allah yardımcın olsun sağlıkla al kucağına minnoşu :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 112 göst.
24 Nisan Doğum kategorisinde Mero.39 (80 puan) sordu
0 oy
1 cevap 57 göst.
20 Nisan Doğum kategorisinde Mero.39 (80 puan) sordu
0 oy
2 cevap 117 göst.

651,669 soru

3,429,939 cevap

4,262,563 yorum

184,185 üye

...