0 oy
332 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (12 puan)
Merhaba arkadaşlar. 

Planlı hamilelik düşündüğüm için doktora gittim Geçen hafta Folik asit verdi bazı testler istedi yarın tekrar gidicem doktoruma ama bugün sonuçlarımı aldım troid değerlerim sınırın üstünde.

Serbest T4  1.74  

TSH   6.61  çıkmış. 

Hamile kalmayı etkiler mi yada hamilelikte herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ? BebekteBi sıkıntı olur mu ? Çok üzgünüm yardımcı olurmusunuz? 

8 Cevap

0 oy
(377 puan)
Troid zaten baslı basına yetiyor ben 6 ay bu nedenle hamile kalamadım troidi en güzel sabah sabah ac karna dere otu yemek düşürüyor ben öyle düsürdüm ilac kullandım düşmedi ve düştügü ay hamile kaldım cnm
(12 puan)
Yarın doktoruma gidicem inşallah doğru yönlendirmesiyle düşer  Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(477 puan)
Arkadaşımda da tiroid yüksekliği vardı o hamlie kaldı ve hamile olduğunu öğrendikten sonra ilaç kullanmaya başladı. Troid hamilelikte önemli doktorun zaten sana ilaç başlayacaktır. Stres yapmanı gerektirecek bir durum değil üzülme. Sadece düzenli ilacı kullanıp her ay kontrol ettireceksin
(477 puan)
Bende hamile olduğumu öğrendikten sonra başladım ilaca şuan düzenli kullanıyorum sıkıntı olmuyor :)
(12 puan)
Öncesinde böyle yükseklik korkuttu beni açıkçası internettede öyle şeyler yazıyor ki zeka geriliği gibi korkuyorum açıkçası. İnşallah Bi sıkıntı yaşamam bende çok teşekkür ederim :)
0 oy
(167 puan)
Cok asiri yuksek degil canim bende gebelikten once gitmistim 4 cikmisti gebelige engel olabilir dedi ilac baslayalim dedi saglik ocagi 3 gun sonra gebe oldugumu ogrendim.ilaca baslamamistim bile.yinede ilacina basla cok onemli bir ilac.benim arkadasiminn cok yuksekmisti ilacla dusuncr hamile kalmisti engel olmaz  bu deger ilacini kullan dusur degerini
(12 puan)
Sınırın üstünde olunca çok üzüldüm açıkçası inşallah bende sizin gibi sıkıntı yaşamam. Yarın doktorum verirse mutlaka başlicam ilaca teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)
0 oy
(84 puan)

bende gebelikte yüksek çıktı canım. Doktorum ilaca gerek görmedi.10 günde bir tahlil vereceğim ve bu 10 gün içinde günde 2 3 defa tansiyon ve nabız ölçümü yapacağım. Duruma göre ilaca karar verecek. İlk 3 ay bebek tiroit ihtiyacını anneden karşılıyomuş. 3 aydan sonra kendisi üretmeye başlarmış. Hep zekayı etkiler derler ama ben bi kaç doktora sordum öyle bi şey yokmuş rahatım o yüzden :)

(12 puan)
Ben çok yan etkilerini bilmiyordum araştırınca herşeyden önce zeka geriliği gibi şeyler görünce çok üzüldüm ağladım açıkçası ama inşallah dediğiniz gibidir rahatlattınız beni :) Sağolun sizede çok geçmiş Olsun bebeğinizle sağlıklı günleriniz olsun :)
(84 puan)
çok teşekkür ederim :) siz de kontrolleri ihmal etmeyin doktorlar her şeyin en iyisini bilirler zaten. ne sizi be bebeğinizi riske atmazlar korkmayın :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :)
(12 puan)
Amin inşallah :)
0 oy
(1,495 puan)
Canım ben de gebelik düşünmüyordum ama belki bir sorun vardır önlemimizi alalım diye hormon testleri yaptırdım. Tsh 9 küsür çıktı. Hemen dahiliyeye gittim, ilaç başladı. Vücut ilaca alıştıktan belli süre sonra tsh düşüyor canım kafana takma. Sakın tsh düşmeden hamile kalma. Çünkü ben 1 buçukken hamile kaldım. Yumurtlama günümden 2 hafta sonra hamileliğimi öğrendim. Hemen tsh ölçtürdüm. 4 e çıkmıştı. En kadar düiük ile hamile kalırsan o kadar iyi. Bebek yeni oluşurken tiroidlerimizi kullanıyor çünkü. Sakın dere otu ye düşer diyenleri de dinleme. İlaçlarını düzenli sabah aç karnına iç.
(12 puan)
Anladım. Yarın doktorum banada ilaç verecektir büyük ihtimalle inşallah bende sizin gibi düştüğünü görürüm.  Hiç bilgim yok bu konuda ve böyle Bi sıkıntıyla karşılaşacağımı bilmiyordum da isteyen herkes sağlıklı Hayırlı evlat sahibi olsun inşallah Sizede çok geçmiş olsun :)
0 oy
(197 puan)
Benim ablamda da aynı şey oldu doktor hamile kalmasına izin vermedi 5 ay ilaç kullandı sonrasında iki ay içinde hamile kaldı iki oğlu var şimdi korkma hiç problem olmuyo
(12 puan)
İnşallah bende sıkıntı yaşamam içimi rahatlattınız sağolun :) geçmiş olsun sizede.
0 oy
(31 puan)
Benim 11.77 çıktı TSH sonucum hamile kalmadan önce şuan  7+2 haftalık hamileyim şuan ilaç desteğiyle bugün 6.7 TSH  ye düştü dktr kontrolünde oldukça sıkıntı yaşanmıyor Allah gönlünüze göre verir insallah
(12 puan)
Kan tahlilimi sağlık ocağında yaptırmıştım doktorum bekletildiğinde pıhtılaşıp bu sonuç çıkmış olabilir burda ultrason ve kan testi yapalım Yoksa ilaç tedavisidedi 2 saat sonra sonuçlarım çıktı ve çok şükür gayet normal çıktı :) beklemedeyiz şimdilik inşallah hayırlısıyla Çok bekletmeden gelir :)  Teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Rabbim :)
0 oy
(179 puan)
Canım hiç sıkıntı yapma. Bende hamile kalmaya karar verdiğimde baktırmıştım ki ilaç kullanmama rağmen yüksek çıkmıştı ilacın dozunu arttırdı. Ama bana korun mutlaka yoksa tutsa bile düşük yaparsın dedi. Ertesi ay düştü normal değerine. Dereotu ye takviye olarak ve stresten uzak dur çok etkiliyo maalesef
(12 puan)
Kan tahlilimi sağlık ocağında yaptırmıştım doktorum bekletildiğinde pıhtılaşıp bu sonuç çıkmış olabilir burda ultrason ve kan testi yapalım Yoksa ilaç tedavisidedi 2 saat sonra sonuçlarım çıktı ve çok şükür gayet normal çıktı canım :) çok teşekkür ederim yorumun için sana da çok geçmiş olsun Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah :)
(179 puan)
Amin inşallah canım tiroidi düzelttik ama bebiş yok hala. Rabbim hayırlısını versin hepimiz için inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 185 göst.
0 oy
9 cevap 339 göst.
0 oy
1 cevap 136 göst.
27 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Esrey (192 puan) sordu

646,905 soru

3,412,034 cevap

4,241,557 yorum

182,859 üye

...