0 oy
614 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (122 puan)
20+0 kaç aylık oluyoruz ☺️nekadar karisik su hesaplamalar 

14 Cevap

0 oy
(1,514 puan)
Ben 21+2yim 5 ayligim diyorum soranlara
(122 puan)
Hiç anliyamiyorum su hesaplamalari
-Reklam-
0 oy
(1,357 puan)
5 aylık sın cnm. 
(1,357 puan)
34 haftalık olucam o zamn 6 içinedemiyim
(1,357 puan)
24 demek istedim cnm kusura bakma
(162 puan)
34 haftalik 8 ayin bitmiştir 9 cu aya giriyon 6 ya değil
(162 puan)
Aynen 20 bittiğinde 5 ay biter 6 cı aya giriyon demektir
(567 puan)
Canm olurmu 8 in icindesin 9 girceksin 35 de
0 oy
4 ay 19 gunluksun. 21+3 de 5 aylik olacaksin tam
(122 puan)
Okadar azmi ben uzun zamandır 5 aylığım diyorum şimdi 5 bitip 6 ya girmiş olmayacakmiyim
30 gun 30 gun hesapliyorsun canim. Her 30 gunde 1 aylik oluyorsun. 25+5 6 aylik. 30 7 aylik. 34+2 8 aylık. 38+4 9 aylik.
(122 puan)
Çok sağol canım
0 oy
(124 puan)
Canım her 30 günü tamamladığında bir ay ilerlemis oluyorsun. 20×7= 140   4 ay 20 günlüksün. 150 olunca 5 aylık olursun. Bundan sonra bu şekilde hesaplayabilirsin 
(122 puan)
Teşekkür ederim canım
0 oy
4.5 ayliksin Allah bağışlasın
(122 puan)
Teşekkür ederim amin cümlemizin inşallah
0 oy
(95 puan)
7 ile çarp haftanın. 7×20=140 140:30=dört ay 20gün
0 oy
(997 puan)
Bendr cok karistiriyodum doktorum 1 ayda 4 hafta var 4er 4er say parmaklarinla dedi cok basit o zaman 4×5 20 5 ayliksin
Doktor son nokta yı koymuş :)))
(997 puan)
oyle oldu
4 hafta 1 ay etmez tatlım 28 gün eder 1 ay 30 gündür ona göre hesapla bundan sonra yanılmazsın
Burada tartışılan 4 haftanın 1 ay edip etmemesi değil doktorların söylediği şekil canım onlar gün bazlı değil hafta bazlı bakıyor ve bebeğin gelişiminde hafta bazı bakıyor her şeye hafta bazı bakıyor gün bazı değil
Burada tartışılan da değil doktorların aldığı baz da değil hanımefendinin sorusuna cevap vermeniz gerekir sizin cevabiniz doktor bazlı bayanın sorusunun cevabı değil. Bayan haftayı günü yazmış kaç aya denk geldiğini soruyor ayriyeten doktorla da 20 haftalık bebeğe 5 aylık demez 4 buçuk aylık der
İlaveten sizin hesabınıza göre 4 haftayı 1 ay sayarsaniz 10 buçuk ay hamilelik yaşamış oluyorsunuz 42 haftalık gebelik süresini hesap edersen ;)
Ayyy ayyy..... :D
Yaaa yaaaaa ;)))))
Laf anlatamıyorum . Bezdim. Bende bıraktım. Bunları doktorlar söylüyor . BEN DEĞİL  :)
(997 puan)
Doktorlar soyluyo demissin benim doktorumda boyle soyledigi icin bu sekilde yorum yaptim. Ayrica zaten asil gebelik suresi normal olani 40 haftaliktir. 38 ve 39 normal kabul edilir ve benim dedigim sekilde hesapladiginsa ise tam 40 hafta cikiyo olmasi gerektigi gibi. Bi yanilma filan yok yani doktorlarda hafta olarak hesapliyo. Tartismaya acik bi konu ama her iki turlu hesaplandiginda da cok bisey oynamiyo arada ayni seye cikiyo.
(997 puan)
Yani bide 4 hafta 1 ay etmez 28 gun eder 1 ay 30 gun demissin cidden guldum buna ya iste tam olarak anlatmak istedigim doktorlar veya ultrason da bu aradaki 2 ila 3 gune takilmiyo ;) sonuc olarak arada oynayan bu 2 gun cok ta fazla bisey degistirmiyo bende arkadasa kolaylik olsun diye yazdim o sekilde hesapla diye.
Zannedersem ben anlatamıyorum ve size gülüyorum gerizekali degilsek hepimiz tüm hamileler sizin soylediginizi biliyoruz doktorların öyle hesapladigini haftaya baktığını güne takilmadigini biliyoruz doktor sat ne dediğinde 3  yada 5 aylık demiyoruz şu kadar haftaligiz diyoruz mesele bu değil mesele şu. Lütfen bayanın mesajını tekrar okuyun 20.0 haftaligim kaç aya denk geliyor diyo ne doktorun bakış açısına ne sizin bakış hesap açınıza göre sormuyor gün olarak hesaplandığında 20 hafta 140 gün eder 140 gün de 4.5 aya denk gelir. Bayanın öğrenmek istediği bu. Oda biliyor 20 haftalık olduğunu doktor sorduğunda yada ultrason da 20 hafta yazacağını ama ay olarak yazmıyor ultrason da bu sebepten kafası karıştığı için kaç aya denk geliyor diyor halk arasında ki hesaba göre bilmem anlatabildim mi .
İlaveten gebeliğin süresi 40 hafta değil 42 haftadır ilk 4 haftada vücut da gebelik oluşur biz bilemeyiz ilk öğrendiğimiz de gebeliğin ilk ayı bitmiş oluyor zaten kimi 35 haftada doğum yapar kimi 40 kimi 41+ vs vs çoğunluk olarak doğumun 42. Haftaya kalmaması gebelik süresinin 40 olduğunu göstermez . Resmen bilgisiz bi şekilde bilgi vermeye calisiyosunuz. Bi soruya sırf cevap vermek için cevap veriyorsunuz biliyorsanız cevap verin bmiyorsaniz susun yada gelin cevabı soranla birlikte öğrenin.
(997 puan)
Oncelikle bu tavir kime? Ukala konusmalar kime? Bilgisiz demek senin ne haddine? Ben burda kendi bilgimle degil doktorumun soyledigi bilgiyle konsutum daha kac defa soylemem gerekir anlaman icin?? Ayrica 42 haftaya kalmamasi 40 hafta oldugunu gostermezde ne demek yazdiklarin acikliyo seninde ne denli bilgiye sahip oldugunu. Soruya cevap vermek icin cevap veriyosun derken sen benim neyi ne sekilde ne yonde yaptigimi nerden biliyosun konusuyosun? Haddini asmadan herkesin fikrine saygi gostererek konus burda cok bilmis havasi yaratma. Tekrar tekrsr soyluyorum. Bu soyledigim sey benim bilgim degil ilk gebeligim bilgiye sahip degilim bende doktoruma sordum doktorumun bana verdigi bilgi bu anladinmi tatlim smdi sus ve kendi bilmisligini kendine sakla burda insanlarin yazidigi cevaba bu denli yorum yapamazsin bu hakki sana kimse vermiyo.
Burada sizin fikriniz sorulmuyor bayan doğru olan soruluyor bir soru var burda sizden fikir istenmemis bende tekrar tekrar tekrar söylüyorum sizin doktorunuz da benim doktorum da dünya da ki hiç bir doktor da 20 haftalık hamileliğe 5 aylık demez istediğiniz araştırmayı yapabilirsiniz siz doktorunuzu yanlis anladınız galiba doktorunuz size 4 hafta 1 ay mi eder dedi.  Mesajımı okuyanlwr da yorum yapabilir ne ukalalik ne bilmişlik yapıyorum siz fikrinizi yazıyorsunuz ben doğru olanı yazıyorum.
(997 puan)
Idrak problemin var belliki haklisin diyp susuyorum. Yazmaya degmicek belliki
Kimin idrak problemi olduğunu yazışmaları okuyan herkes görüyor tasalanmayın. Yazdıklarımın arkasindayim 20 haftalık gebelik 5 ay etmez 5 ay olması için 21+ 3 günlük olması gerekir nokta.
(997 puan)
Haklisin :D zaten benim gittigimin pr.doktorumun dedigi yanlis sizinki dogru
Şunu da belirteyim 500 adet cevap vermissiniz 4 adet artı oyunuz var. Ben 60 cevap vermişim.4 adet artı oyum var. Cevap vermek için cevap verdiğiniz belli her halinizden hadi hayırlı günler;)
(997 puan)
O zaman verdigim ve nelere cevap vermisim gir tek tek bak istersen. Boyle basitlesmeyin cidden komik oluyonuz ya
Neyse canım ya sen otur parmak hesabı yapmaya devam et ;)
Atalarımız demiş ki dünyada ki en kötü şey cahilliktir ondan da kötüsü cahil olduğunu bilmemektir.
(997 puan)
Hic kimse bilmedigi bi konu hakkinda yorum yapmaz yapamaz. Ilk gebeligim ve bende burda bi cok bilgi ogrendim. Cevapladigim seyler da çoğunlukla ishale ne iyi gelir bebek hareketi kacinci haftada baslar cinsiyetle alakali seyler ve cogunda bende burda bekliyim diye yorum yaptim cunki her bi soru icin ayri post acmadim. Soranlar olmustu zaten bende oraya yorum yaptim. Cevapladigin ve aldigin oylar seni hakli yapmaz icerigine girip baktiginda anlicaksin. Bi insan bu kadar basitlesmemeli.
Evet baktım cevaplarınıza alakaya maydonoz cevaplar.  Basitlik nedir kimler için kullanılır açıklama yapar mısınız
(997 puan)
Cahil bi insan dogru kisilerden cok sey ogrenebilir bu durum degisebilir fakat senin bu ukala cok bilmis konusmalarin degismez bu senin karakterindir. Ve mide bulandirici.
(997 puan)
Hakaten kendime de anlam veremiyorum hadsiz ukala insanlar muhattabim nasil olur? Cok bipmislik taslamaktan sa cahil olmayi tercih ederim hadi canm
Mesajım da yazdım iyi okusaydiniz cahil insanlara laf etmediğimi anlardiniz herkes biraz cahil hepimizin bilmediği şeyler kimse burda alim değil bilim insanı değil benim sözüm sizin gibi cahil olduğunun farkında olmayanlar için bana soylediginiz tüm sözleri siz kendiniz yapiyosunuz farkında değilsiniz bildiği bir bilgiyi paylaşmak bilmislikse evet ben bilmisim peki bilmediği bir şey için biliyormuş gibi yapanlara ne denir söyler misiniz
(997 puan)
düzenledi
1 ben yorum yaptiktan sonra sen bana cevap yazmissin sana baska bi arkadas cevap yazmis her ikisindede verdigin cevap karakterini ortaya koymus zaten baskasi ne dusunur bilemem ama ben okudugumda direk ukalaca dedim. Konusma tarzin mi boyle bilemiyorum artik. Ve her defasinda doktorumun bana verdigi bilgiyi paylastim dememe ragmen israrla anlamamazlik yaptin fikrini sormuyolar bilgi istiyolar dedin yanlis bilgilendiriyosun dedin. Anlaman icin yine soyluyorum buraya bos yorum yapmadim bende karistiriyodum fakat doktorun boyle soyledi dedim ben ona kesinlikle 5 ayliksin bu dogru demedim. Idrak problemin hakaten var. Ve her cevabinda cok bilmislik taslamissin sende bu bilgileri bi doktordan ogrendin muhtemelen nasil savunuyosan bildigin seyi bende oyle savunuyorum kendince dogru olabilir fakat baskalarina saygi gostermek zorundasin burda benim yanlisim varsa duzeltmesi sana kalmafi yorum yapmak zorunda da degilsin. Ben burda bildigimi flaan savunmadim doktorum boyle soyledi dedim. Bilmedigim halde biliyomus gibi yapmak ta karakterimde yok. Ben surkeli surekli benim bilgim degil doktorum soyledi dememe ragmen ne bu tavirlar anlam veremedim. Bide burda aciklamq yapmak zorunda kaliyorum kendini bilmezlere. Smdi gercekten sus ve saygi gostermryi dene ve tekrar yaptigim yoruma don bak. Benim bilgim veya kesin 5 ayliksin falan demedim bunda anlasilmicak bisey yok. Bide diger cevaplara bak istersen yererlidir umarim senin icin.
(997 puan)
Benim kendim sahsima ait bi bilgi degil bilincli degilim sadece doktorumun bana soyledigi seyi burda soruyu soran arkadasla paylastim bunu soylememe ragmen hala bi kendini gosterme iste sen biomiyosun ben biliyorum cabasindasin. Okuyanlarda zaten anlicaktir. Ben burda yanlis biseyi savunmadim ben biliyorum demedim sadece doktorum boyle soyledi dedim kendi kendine bi havalar bi tavirlar bi ukalaca yazmalar filan. 1 ay olmus uye olali burda kendine beni kiyasliyosun basitlik degilde ne? Cevap vermicem diyorum ama kendini boyle bisey sananlara tahamul edemiyorum bilgin kendine kalsin. Cevabida diger yorum yapanlar vermis zaten. Hey Allahim nasil jnsanlarla ugrasiyoruz. Hakikaten gina geliyo
Hala diyosun ki sende bir doktordan ogrenmissin savunuyosun diyosun hanimefendi. Mesajların başından beri şahsınıza ait bir hakaret içerikli mesaj yazmadım baştan beri de okudum birde siz okuyun her mesajınızda bana hakaret var. Yine yeni yeniden söylüyorum bu ne benim doktorum ne de başka bir doktorun söylediği bişey 2 kere 2 nasıl 4 ediyorsa 4 hafta 1 ay etmez buda onun gibi fikire tartışmaya açık bir konu değil bayan sormuş 20+0 haftaligim kaç ay eder diye sizde yazmışsınız parmak hesabı yapıyorum 4 kere 5 20 5 ayliksin yazmışsın direkt. Bende başından beri sunu6 anlamanizi istiyorum ısrarla benim savundugum şey ne benim doğrum ne başkasının ne de doktorların 20 hafta 5ay etmez 4  buçuk ay eder . Bu mesajlarimin hiç birisinde bilmişlik ukalalik kendini bilmezlik hadsizljk basitlik göremiyorum senden başka gören varsa yazsın lutfen. Ben sadece bilgi yazdım öyle canım cicim kuzum balım diyerek yapmacık yorum yapmadığım için ciddi bir yazış tarzı olduğu için ukalalik olarak algılamış olabilirsiniz. Buda sizin kendi karakterinizi gösterir.yine söyledim tekrar söylüyorum cahilsiniz. Cahilliginize veriyorum.
(997 puan)
Kardesim parmak hesabi yapiyosun diyosun. Ornek verdim doktor boyle soyledi diye yanlis mi bilgilendirmis oldum hadi ben ynlis bilgilendirdim seninki dogruysa diger arkadas neden benim soyledigimin aynisini soyluyo ben cahilim de burdaki diger herkeste mi cahil. Ayrica 39+0 -40+6 tam olmasi gereken gebelik suresidir. 41+6dan sonrasi gec olarak degerlendirilir ve doktorlarda buna gore hesaplar ultrasonda da gun baz alinmaz. Bunu soyleyen ve bu sekilde degerlendiren kisi doktorlardir. Asagida da soylemis bi kac kisi zaten. Bu benim fikrim olsa bilincsizim yanlis biliyorum derim ama doktorlar ve ultrasona gore bu boyledir kimse sorarsan sor ve sezeryan olucak kisi de bu sekilde gun verilir zaten. Biz burda bi kac kisi diyoruz ki doktorlar boyle hesaplar sen onu inkar ediyosun resmen. Evet hesapladigin zaman 4 ay 19 gunluk oluyo fakat doktora gittiginde ultrasonda cikan 5 ayliktir anladinmi? 32+5 olmusum bunun aksini soylemedi doktor bu zamana kadar. Hala neyim tartismasi bu anlamiyorum
(997 puan)
Hastanede bulunan gebe okuluna gidiyorum daha gecen hafta gebe okulunda hemsirem ve ordaki profosor ozel doktorlarda dahil orda bize sorular soruyolar gebelik haftasi suresi ne kadardir diye. Ben 39 demistim oyle biliyodum yanlis biliyomusum duzelttiler. 38 ve 39 normal kabul edilir erken degildir. Fakat olmasi gereken gebelik haftasi 40 haftaliktir. 40 haftadan sonraki haftalar gec olarak kabul edilir. Bu dunya saglik orgutu tarafindan her yerde bu sekilde belirlenmistir dedi. Bi git arastir bu konuyu sonr agel benim yanlisimi duzelt kusura bakma da tekrar soyluyorum fikrine saygim var fakat ben burda senin dedigine mi inanayim? Yoksa gittigim gebe okulunda pr.doktorlarin dedigine mi pes yani. Daha ne diyeyim gebelik haftasi 42 dir diyosun yorum yapamicam artik sana hakaten git arastr vrya sor doktoruna gebelik haftasi kactir hamgi haftadan sonra gec kabul eidlir filan diye
Bayan ultrason da ne çıkacağını sormuyo işte bende bunu anlatamıyorum sizin söylediğiniz sonuna kadar haklı doğru doktorlar öyle hesapliyor tıbben öyle sizin dediğiniz gibi. Anlatamadigim şu ki bayan bunu öğrenmek istemiyor halk tabirinde kaç aylık olduğunu merak ediyor siz doktor hesabına göre söylemişsiniz yine 20 hafta 5 ay demişsiniz bende size yanildiginizi belirtmeye çalışıyorum doktora göre değil biz insanlara göre cevap vermemiz gerekiyorsa biri sorduğunda 20 haftaligim dediğin de bunu herkes anlamaz sen ben biliyoruz diye herkes bilecek diye bişey yok o yüzden halk arasında 3. Aydayim 4 ay oldum 5 buçuk aylık oldum deriz dimi. Bayanın öğrenmek istediği bu anlayın artık lütfen
(997 puan)
Oyleyse ilk yorum yaptiginda halk arasinda 4ay19 gunluktur fakat ultrasonda ve doktorlarin degerlendirmesinde 5 ayliktir diye anlatsaydiniz aciklayici sekilde burda kimse kimseyi yanlis anlamaz tartismaya girmezdi. Herkes benim anladigim sekilde anlamis olucakki farkindaysaniz 5 aylik demisler.
Çoğunluk 4 ay 19 gün 4 ay 20 gün yazmış farkindaysaniz ben uzatmamak için 4 buçuk ay yazdım. Burda bilgili olduğunuzu ispatlamaya calisiyosunuz yok gebe okulu yok dünya sağlık örgütü bilmem ne biri bize kaç haftaliksin dünya sağlık örgütünün belirttiği kaçıncı haftadasin diye sormaz. Kaç ayliksin derler bizde 3 ay 5 ay deriz. Son cümlem bu başından beri anlatmaya çalıştığım bu siz ne kadar anlamamaya çalışsanız da mesajlarınız hakaretten ibaret olsa da ben gayet açık ve nettim. Tekrardan hayırlı günler.
(997 puan)
Hala bi israrla ideak edememe... sen diyosun ya 42 haftalik gebelik diye oyle olmadigini anlatmaya claisiyorum ama ogrenmeye acik degilsin belliki. Ve bana diyosun ki yanlis bilgilendiriyosun. Zaten doktora gittiginde 5 aylik dicek neyi hanlis bilgilendiryorum ben? Yanlis bilgi veriyomusumda falan filan. Ustelik defalarca dedim ki ilk gebeligim bilincsizim doktorlarin soyledigine gore yorum yaptim dememe ragmen bilgili oldugunuzu ispatlamaya calisiyonuz diyosun. Nedir bu anlamamazlik hakaten pes vallahi ya
Şuan boş yapiyosunjz uzatiyosunuz anlamayacaginizi bildiğim halde ısrarla anlatmaya çalışarak hata eden benim kusura bakmayın ama daha fazla vakit olduremicem size hayırlı günler
(997 puan)
Hey Allahim... bilmemek degil ogrenmemek ayip. gidin araştırın interntten doktorunza danisin falan napiyosaiz artik. Kime ne anlatmaya calisiyorum ki basindan beri
(122 puan)
Yaa arkadaşlar konu nerelere gelmiş lütfen uzatmayalim teşekkür ederim ikinizinde yorumlarına ama birbirinizi kırmaya değmez lütfen
(122 puan)
Yaa arkadaşlar konu nerelere gelmiş lütfen uzatmayalim teşekkür ederim ikinizinde yorumlarına ama birbirinizi kırmaya değmez lütfen arkadaslar
(997 puan)
Tuğba10' kuzum okuyanlarda fark edicekki zaten ikimizinde soyledigi sey dogru. Hatta sende görmüşsündur ki cevap yazanlardanda 5 aylik diyende 4ay19 gun diyende yani sende doktora sordugunda veya ultrasonda sana 4 ay 19 demicek 5 aylik dicek burda arkadaslarda anlatmis bunu zaten. Ben onun yorumuna yanlis demedim. Doktorlar ve ultrasonda hafta baz alindigi icin bu sekilde hesapla kolay oluyo doktorum oyle soyledi dedim kalkmis bana diyo ki yanlis bilgilendiryosun. Ben burda her mesajimda bu benim bilgim degil doktorum soyledi dememe ragmen grlmis bana bilgini ispat etmeye calisiyosun diyo ne alaka kardesim. En basinda o zaman acik sekilde yorum yapicakti bana. Dicekti ki evet doktorlar ve ultrsaon 5 ay diyo halk aeasindada 4+19 deniliyo dicekti. Gerkesiz munakasa ama insan tahamul edemiyo yazdikca benim sinirler oynuyo. Yoksa zaten onun dedigi de benim dedigimde dogru. Bi yanlislik yok ve yorum yapanlarda yarisi 5aylik demisse yarisida 4+19 demis arkadasin ilk verdigi tepki buralara getirdi.
0 oy

20 ÷4 = 5 aylık canım. 

Benim de 25 yani 25÷4 = 6.25 

6ay+ 1 haftalık ❤ :D
0 oy
(200 puan)
5 aylık de çık kenara bir hafta sonra 5 aylık olucan zaten canım bende 22×4 oldum beş buçuk aylık diyorum soranlara:))
0 oy
(5,249 puan)
4 ay 19 günlük. 
0 oy
Gebelikler gün bazında değil hafta bazında ele alınıyor hastanelerde de böyle hafta bazında alınıyor Sen kaç günlüksün diye sorulmuyor Mesela sen kaç haftalık sın diye soruluyor bebek hafta bazında alınıyordu gün bazında değil ona göre hesaplama yapın 20 haftalık 20/4= 5

 5 aylık oluyor
(122 puan)
Teşekkür ederim canım
0 oy
(797 puan)

image

kizlar suna da bi bakarmisiniz ben hep buna gore soyluyorum kafam allak bullak oldu 24+4 um
0 oy
(478 puan)
4 ay 20 günlük
0 oy
(1,246 puan)

5 ayi dolduruyoruz bende ayniyim 4 bitti 5 i dolduruyoruz

image

İlgili bir soru bulunamadı

654,773 soru

3,441,851 cevap

4,275,856 yorum

184,988 üye

...