0 oy
404 göst.
Doğum kategorisinde (6 puan)
Kızlar yaklaşık 1 haftadır karnımda çok fazla kasılma oluyor. Bebek bildiğiniz karnımın her iki yanını taş gibi yapıyor. Şu an mesela hem belimde ağrı var hem de kasılmalarım oluyor. Bir de üstüne mide bulantım başladı. Sizde de böyle oluyor mu? Şu an 33.haftaya girdim ama ultrasonda 34.hafta görünüyor. Bir de doktorum suyun çok fazla demişti.
Gebelik haftası 33

3 Cevap

0 oy
(89 puan)
Kasılmalar olunca karın sertleşiyor. Bende 34. Haftadayım erken doğum riskim var. 1gece hastanede yattım şükür durdu. Sürekli yatıyorum zaten ayağa kalkınca da kendimi taşıyamıyorum :)) doktor evde odadan odaya yürü 37 ye kadar sabret diyor inşaallah zamanında gelsinler.
(6 puan)
İnşallah ya kaç gündür stres yaptım inşallah zamanında gelirler
(89 puan)
Ağrılar kesik kesik oluyorsa arada vuruyorsa normal sancı. Benim 32.haftada 3 saat durmayan ağrım oldu hastaneye yatırdılar. Şuan normale döndüm arada vuruyor gidiyor. Endişelenmeyin sertleşmeler de ağrılardan kasılmalardan oluyor.
(6 puan)
Ben şu an yatağa uzandım geçsin diye dinleniyorum ama bel ağrım geçmiyor kasılmalarda geçmiyor. Sıcaklardan mı bilmiyorum sancı vurdukça acayip terliyorum bi anda su gibi oluyorum.
-Reklam-
0 oy
(140 puan)
Eğer çok ağrınız varsa doktora gidin engellenir belki erken doğum riski varsa hem bebeğe ciğer geliştirici iğne yapılır. Bu arada varsa magnezyum için günde iki defaya kadar suda eritilen tabletler alınabiliyor bol su içip istirahat edin o zaman biraz rahatlayabilir
(6 puan)
Şu an dinleniyorum geçmezse gidicem acile. Bebeğin hareketleri de çok fazla of ya inşallah geçer
0 oy
(1,643 puan)
Maalesef su fazlalığı erken doğum için ciddi bir risk benimde suyum çıktı ilaç kullandım bir kutu normale döndü çok şükür ama karnım dediğiniz gibi taş gibi. Fakat kasılmalar yani sancı yok. Kasılmalar başladıysa zaten doğum başlamıştır. Çünkü kasılma diye tabir edilen doğum sancısıdır rahimin kasılıp gevşemesi bu düzenli olduğunda doğum başlar eğer öyleyse doğumunuz başlamış  inşallah değildir en azından en azından bi 34 35 i görseydiniz 8 ay bitseydi. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 
(76 puan)
Her kasılma doğum başlangıcı değildir yanlış anlamayın ama hassas bir konu ve bu kadar emin bir şekilde bilgi vermek paniğe yol açabilir. Braxton Hicks adlı hazırlayıcı kasılmalar olabilir bu kasılmalara bazen ağrı eşlik edebilir. Bel ağrısı ve bulantı da hamilelikte çok yaygın görülüyor. Önemli olan sancıların düzenli olup olmaması yine de önlem amaçlı doktora görünmekte fayda var çünkü düzenli kasılmalar rahimde yumuşama ve açılmaya sebep olabilir. Doktorumdan aldığım bilgi bu şekilde umarım doğum başlangıcı değildir çok geçmiş olsun.
(1,643 puan)
Estağfurullah yanlış anlamadım. Fakat ben yukarıda önce kasılmanın ne olduğunu anlattım sonrada  kasılmalar düzenli ise doğum başlamıştır diye belirttim aslında bunu özellikle yazdım çünkü kasılmanın ne olduğunu bilmeyen bir çok gebe kasılmalarım başladı diye post açıyor.

646,876 soru

3,411,911 cevap

4,241,473 yorum

182,851 üye

...