0 oy
1,719 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (915 puan)
Gebelik süreci öyle önemli bir sürecki ama çoğumuz bunu bilmeyiz, hayatın akışında kaybolup gideriz. Osmanlı zamanında gebe olanı kimsenin göremeyeceği biryere gonderirlermis. Şimdi modernciler bunu evirir cevirir. Ama isin aslı baska. Huzurlu, sakin, dingin bir gebelik gecirsin, gordugunden,duydugundan etkilenmesin de yavrusu da kendisi de vatana,millete hayırlı mübarek olsun diye. 

Bu zamanda bunu pek yapamayız ama kendimize nacizhane vakit ayırmalıyiz. Çünkü en başta bebeginabebegin  edepli, salih/saliha olması buna bağlı. 9ay 99 esma kitabini kitabini okumanizi ve zikirleri yapıp huzurunuza kavusmanizi nacizhane tavsiye ediyorum. Kitabi alamayanlar sadece zikirleri çekerek de nasiplenebilir. 

17 Cevap

+13 oy
(133 puan)
Kaynanalardan uzak durun.bu tavsiyede benden huzur için
(279 puan)
Gerçekten çok doğru dedin canim  ben bu dönemde kaynanamdan  nefret etmisim  oyle boyle degil
(567 puan)
Arti artı arti keşke daha çok versem +++++++
(1,203 puan)
Sesli güldüm resmen ya valla allahım da seni güldürsün inşallah çok doğru konuşmuşsun :)))))
(133 puan)
Haksiz da degilmisim demek
(1,203 puan)
Çok haklısın insanı bazen çileden cikariyolar
-Reklam-
+1 oy
(1,481 puan)
Evet gerçekten çok haklisin elimden geleni yapıyorum insallah tüm kuzular hayirli evlat olur sağlıkla sihatle doğarlar. Bazı şeyleri yaptigimda cok huzurlu hissediyorum kendimi bebegiminde iyi olduğunu biliyorum rabbim yardımcımız olsun bol bol dua etmek lazım 
+1 oy
(137 puan)
Cok sagol allah rahi olsun ben hemen siparis edeyim yurtdisindayim.ins buradada vardir
+1 oy
(297 puan)
Merhaba ben29 haftalık oldm kitap yok ama nasıl yapabilirim pek anlamadım anlatabilir misiniz bana? 
(915 puan)
Her hafta icin zikirler var yazicam inşaallah musait oldukca.
(1,703 puan)
İnternetten bak cnm esmaul husna var orda
+1 oy
(1,643 puan)
Ben 32 haftalık gebeyim ve en son ya 6 ya 7 haftamda dışarı çıkmıştım sadece ve sadece doktora çıktım 6 aydır evdeyim ne kimse geliyor ne kimseye gidebiliyorum. Arkadaşlarım çağırıyor yeter özledik diye hep reddeditorum çünkü gebeliğimin başından beri bir çok sıkıntıyla mücadele ettim biri geçti bir başkası başladı ama bir sorunum varki o benim sosyal hayatımı tamamen bitirdi aşırı tükürük salgısı nedeniyle konuşamıyorum ailemle bile sadece bir şey yiyip içerken konuşabiliyorum doktorun yanına giderken de komposto alıyorun öyle konuşuyorum. Bende Osmanlı döneminde padişahlar hanımlarına tünel yaptırır hamile hanımlar orayı kullanırmış diye okumuştum şu halimde hep o gelir aklıma. Sıkıntılarım olduğu için tesbihatta yapıyorum karnım ağrıyor midem yanıyor yasa bulanıyor hemen ya şafi çekmeye başlıyorum ve daha bir sürü Esma. Birde hatim başladım Allah kabul etsin inşallah bitirmek nasip olur. Rabbim hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah banada herkesede.
+1 oy
(1,697 puan)
Evet işin aslı başka..Padişahlar her gece farklı bi cariyeyi koynuna alırken sarayda huzur kaçmasın diye hamile kadınları doğuma kadar başka yere sürüyorlarmış..Yahu taht uğruna  beşikteki bebeleri boğdurtan osmanlıyı mı anlatiyosun?  Şuan saat gece 01.09 ve ben işten yeni geldim aslanlar gibi ekmegimide kazanırım evladimida yetistirim yanlış yerde yanlış post açtın bacım..
+1 oy
(915 puan)

9ay 99 Esma Ayşegül Akakuş Akgün


1. hafta esması; Malikü'l-Mülk
2.hafta esması; er-Reşid, eş-Şehid
3. ,, ,, ; el-Hakk, el-Azim
4. ,, ,, ; el -Muhsi, el- Muhric
5. ,, ,, ; el -Muhyi, el- Habir
6. ,, ,, ; el- Bari, el-Veli, el-Vali
7. ,, ,, ; el- Mü'min, el- Mani
8. ,, ,, ; el- Mubdi, el- Musavvir
9. ,, ,, ; eş-Şafi, eş-Şekür
10. ,, ,, ; el-Baki, el- Müyessir.

(453 puan)
Ya ben bunu hergun çeksem bilmiyordum şuan 8. Ayimdaym hergun hepsinden çeksem olur demi
(915 puan)
Olur niye olmasın, Allah'ı anmanin nesi kötü.
(453 puan)
Aynen Yok hani her aya yazılanlar çekilecekmis ya ben bı ay da hepsini çekeceğim o yüzden sordum teşekkürler Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasıp etsin inşallah:))
+1 oy
(453 puan)
Kur'an okuyorum hatim başladım bitirebilirsem insallh doğum anında birkaç tane Esma ül Hüsna çektim çok şükür faydasını gördüm bol bol dua ve zikir çok faydası var elhamdülillah:))
+1 oy
(126 puan)
oyle cok istiyorum ki... ilk gebeligimde her oglen namazindan sonra yasini serif esmaul husna ve bir cok sure ve dua okurdum ve inanilmaz huzurlu olurdum... ilk 3 ay haric oyle rahat bi hamilelik yasadim ki.... ama simdi evde 3 yasinda 1 kizim var ve surekli onunla ilgileniyorum, uyudugunda yemeklerimi yapiyorum... namaz disinda yapabildigim pek birsey yok ve bu gercekten beni cok huzursuz ediyor... dua  ve zikir gercekten huzurun tek caresi gibi
+1 oy
(93 puan)
ben hergun El Mubdi cekiyorum oda cok rahatlatiyor 
0 oy
(271 puan)
Evet cok dogru herkes bana bu cocuk cok terbiyeli olucak goruceksin diyo korona var diye bide riskli gebelik oldugu icin disariya çıkmıyorum 
(108 puan)
Sen anlı öpülesi bi annesin benim gözümde. Hamilelik yeterince zor bi dönem zaten bunu birde zor bir sektörde çalışarak yapıyorsun dayanamayıp görünce yazıyorum işte. Sen sakın içini daraltma. Allah yardımcın olsun. Senin yaptığın daha kutsal benim gözümde.
(567 puan)
Sana kiyamam canm ben.
(1,452 puan)
Gerçekten bu yazdiginiza sizde inandinizmi  çok saçma  :)
(271 puan)
Nasil bakarsan oyle gorursun canim seninki konuyu saptirmak gecim cok zor tabikide  calisilir edilir burda bahsedilen baska demek istwdigim hamileyiz usturuplu kimseninanlamayacagi sekilde giyinebiliriz cocuk terbiyesiz olmuyor disarda calisinca
(77 puan)
Yemin ederim çoğu zaman kızımın tekmelerinde olmamalarından mağdur kalıyorum diye vicdan azabı çekiyorum ama sonra düşünüyorum ve ben onun geleceği için çalışıyorum.allah kimseye muhtaç etmesin inşallah evlâdım da büyüdüğünde anlar kıymet bilir başka bisey istemem allah razı olsun bu arada güzel cevabın için :))
0 oy
(111 puan)
Çok şükür pek karışanım yok evden de pek çıkmam ama benim sorunum kendimle sizde bana bir fikir verin öyleyse.. 3 yıldır ne esimde ne bende sorun olmamasina ragmen hamile kalamıyordum çok şükür şimdi hamileyim 10 Haftalık sorunum korkuyorum dr um sağlıklı ilerlediğini de söyledi ama ben hamilelik belirtisi olarak birşey hissetmiyorum bu korkumu nasıl yenebilirim?
(255 puan)
Bol bol dua et hayırlısını dile canım yicek ekmeği olan açta kalsan tokta kalsan en kötü veya en iyi günlerini de yaşasan geliyo dünyaya en güzel günlerin tadını çıkar bişey hissetmemen normal daha küçük olduğu için doktorunda sağlıklı demiş daha ne olsun :) strese sokma kendini olumsuz düşünme ne kendini ne de bebeğini zora sokma
(671 puan)
Daha çok erken canım bende öyleyim gebeliğim 23 haftaligim hafif etmelerini hissediyorum da insan yavaş yavaş benimseyen tekneleri hissedince bide ben hiperaktif biriyim boş duramıyorum bide elini karnına koy bol bol salavat getir aklına geldikçe bende bide bulantısı aserme olmadı hiç ve halada yok yer gök dua ile var canım yasin yada aksamlari yusuf süresi oku yasin ne niyetle olursan olur bütün dualar öyledir tabi yusuf suresini de bebehin güzelliği için ben yasin okuyorum aksamlari
(1,643 puan)
Bu korkunuzu şöyle yenebilirsiniz 2 düşüğüm bir ölü doğumum ve birde 11 yaşında kızım var   kızımdan sonra çok uğraştık şimdiye nasipmiş dahada doğmadıda ama ben kendimi herşeye hazırladım. Ya Rabbi senden ne gelirse başım üstüne diyorum. Ama okadar ağır bir gebelik geçirdim ki inanın size yaşadığım sıkıntıların hangi birini anlatayım şuanda 32 haftalığım halen bazıları devam ediyor. Ama çok şiddetli olduğu dönemde inanın bebeğin düşmesini bile bekledim Allah biliyor düşsede dedim rahatlasam çok bunalmıştım halbuki okadar çok istemiştim bu bebeği  eşim senin hamileliğin zor geçiyor demişti ve istememişti ona rağmen ben çok isteyerek hamile kalmıştın. . Burda bir kadın intihar etmeyi bile düşündüğünü yazmıştı inanın onuda yadırgamadım. Yani siz oturun kalkın sürekli şükredin bu kadar rahat geçirdiğiniz için. Geriye dönüp baktığımda inanamıyorum nasıl geçti diye gerçekten hiç geçmeyecek sandım. Çok istedim bende hiç bir belirti olmasın ama buda benim imtihanım mış rabbime hamdolsun bu kadar olduk 2 aydan az kaldı inşallah oda geçer. İnanın günleri değil saatleri sayıyordum o dereceydi.
(37 puan)
Rabbim yardımcınız olsun bene çok kötüyüm
0 oy
(547 puan)
her gün 99 tane esmaül hüsna zikir çeksek her biri kaçar adet olması gerekır? bilginiz varmı acaba
(915 puan)
Hergun 99 degil her haftaya özel var yazicam inşaallah. Ama siz cekemk isterseniz asla zararı olmaz.
(547 puan)
sevinirim teşekkür ederim
(915 puan)
Aşağıda yazdim bakabilirsiniz.
(547 puan)
Allah razı olsun
(915 puan)
nisa2702 Ecmain olsun kardeşim. Tabi herkes kendi anlamak istediği gibi çevirmiş lafı ama olsun, zira insanın huzurunu kendinden baska kimse kaçırmaz.
0 oy
(137 puan)
Malesed türkkitapevinde yokmus baktim internetten ama yinede sagol türkiyeden gelen olursa siparis edecem anca
(915 puan)
Ben bu baslik altinda zikirleri paylastim. Nasiplenebilirsiniz inşaallah
(137 puan)
Cok tsk ederim hepsini not aldim allah razi olsun
0 oy
(915 puan)

11. hafta: es-Semî’, el-Adl
Bebeğinizin işitebilen sağlıklı kulaklara sahip olması için dua edebilirsiniz.
12. hafta: el-Hâlık, el-Hallâk, el-Fâlik
Bebeğinizi eksiksiz, kusursuz olarak kucağınıza almak için.
13. hafta: en-Nâsır, el-Müsteân
Bizi bekleyen birçok güzelliğin yanında, gelecek olan sıkıntılar için yine Yüce Rabbimize dua edelim: “Ya Müsteân, ya Nâsır!”
14. hafta: el-Bedî’, el-Muhsin
Bu hafta bebeğinizin eşi, benzeri olmayan parmak izleri yaratılacak.

15. hafta: el-Mütekebbir, el-Kuddûs
Dünyanın en mükemmel şehrinde bile görevler ve hizmetler aksadığı halde, vücut şehrinde en ufak bir aksama olmuyor! Eksiklik görülmeyen bütün bu faaliyetler için, “Ya Kuddûs” diyelim!
16. hafta: el-Celîl, Zü’l-Celâli ve’l-İkrâm, el-Muktedir, el-Melîk
Yüce Yaratıcı’ya, henüz ruhu bedenine kavuşmuş olan bebeğiniz için, dua etmeyi unutmayın. Bolca okuyacağınız bu zikirle Yüce Yaratıcı’nın, sizin ve bebeğinizin üzerindeki ikramının genişlemesi umulur.
17. hafta: el-Hafîz, el-Vâris
Gelecekte “Ne olacak, nasıl olacak?” korkusunu bir kenara bırakıp, tam bir teslimiyet içinde bu haftaya ait esmâ zikrimizi gerçekleştirelim: Ya Hafîz, ya Vâris!”
18. hafta: el-Hakîm, el-Hakem

İnsanda ve onu oluşturan her şeyde, ona hizmet eden her şeyde; kısaca yaratılmış olan “her bir şey”de mükemmellik, kusursuzluk ve hikmet sözkonusu. Öyleyse bu kusursuzluğa karşı “Ya Hakîmya Hakemdiyelim!
19. hafta: es-Sâni’, el-Vâsi’

Akıl organı, akılları durduran nitelikte yaratılmış, sonsuz hikmetlerle donatılmış, çok özel bir organdır. Dilimiz anlatmakta nakıs kalsa da, zikrimiz şükrümüze vesile olsun: “Ya Sâni, ya Vâsi!”
20. hafta: el-Cemîl, el-Cebbâr

Toplumumuzda sıkça kullanılan bir tabir vardır: “Bir işin yarısı olduysa, o iş tamamlanmış sayılır. Çünkü zor kısmı başlangıcıdır. Gerisi çabuk gelir” denilir. Siz de hakikaten çok zor bir sürecin tam ortasındasınız.

0 oy
(915 puan)

21. hafta: el-Kaviyy, el-Vehhâb
Erişkin bir insanda yumruk büyüklüğünde olan kalp, 21 haftalık bebeğinizde henüz minicik halde. Bebeğimizin kalbini güçlenmesi için bu haftaki zikrimiz: “Ya Kaviyy, ya Vehhâb!”
22. hafta: el-Müneccî, el-Mucîb
Sizi ruhî ya da bedenî açıdan zorlayan haftalarda Allahu Teala’ya Müneccî ismiyle dua edebilir, Mucîb ismiyle de isteklerinizi sıralayabilirsiniz“Ya Müneccî, ya Mucîb!”
23. hafta: el-Câmi’, el-Kâim
Bu sabah yeni bir haftaya, karnınızdaki yumrukları hissederek başlamış olabilirsiniz. Bu ilk kıpırtıları hissetmenin heyecanıyla nasıl şükredeceğinizi bilemediğiniz, karmaşık heyecanlar içinde buldunuz kendinizi. O zaman zikrimiz: “Ya Müneccî, ya Mucîb!”
24. hafta: el-Mukaddim, el-Muahhir, el-Kâfî
Bebeğin gelişimi, kendi sıkıntılarınız derken, artık erken doğum olma olasılığıyla da karşı karşıyasınız.Dilinizden düşürmeyeceğiniz zikriniz“Ya Vâkî’, ya Kâfî!” olsun.
25. hafta: el-Halîm, el-Alîm, Allâmü’l-Guyûb
Bu haftadan başlayarak, belki de bebeğinizin doğumundan sonra da, çok uzun bir süre devam etmek üzere, iyi ahlakla ahlaklanması için Halîm esmasını okumaya devam etmelisiniz.
26. hafta: el-Basîr, ez-Zâhir, el-Bâtın
Bizim gözümüzle göremediklerimizi Allah (c.c) görür ve bilemediğimiz her şeyin iç yüzünü, bilir. O’nun varlığı sanatlarıyla ve yarattıklarıyla apaçık görünür. O, Allah ki, Zâhir’dir, Bâtın’dır.
27. hafta: er-Rakîb, es-Selâm
Gözlerimizle takip edebilseydik eğer, her saniyesi bir mucize, her şekli ve hali ayrı ayrı hayrete şayan olan bu yaratılış harikasını izlerken akıllarımız zorlanırdı. Dilimiz nakıs kalsa da, biz “Ya Rakîb, ya Selâm” diyelim!
28. hafta: Rabbü'l-âlemîn, el-Müheymin
Hamileliğinizin muştulu zorluğunu ancak Allah’a dayanarak ve güvenerek tamamlayabilir, endişelerden O’nun varlığı ile emin olabilirsiniz. O’na sığınarak dualarımıza dua, zikrimize zikir ekleyelim: “Ya Alîm, ya Müheymin!”
29. hafta: es-Samed, el-Mükevvin
Bu hafta doğum sonrası bebeğinizi doyurabilmeniz için, göğüslerinizde süt üretimiyle ilgili bir hazırlık var. Yüce Allah, her şeyin Kendisine muhtaç olduğu, tüm ihtiyaç ve isteklerin O’na yöneldiği yegâne Zat’tır. Hakiki samediyyet O’na aittir.
30. hafta: el-Kâdir, el-Afüvv, el-Gafûr
Bu hafta Kâdir esması ile kendimize ve doğacak çocuğumuza güç, kuvvet, sağlık, hayırlı şeyler yapabilme yeteneği isteyebiliriz. Zira Kâdir ismindeki kudret; ilim ve iradenin ışığında ve bunlara uygun olarak bir şeyi icat etme kabiliyetidir.

0 oy
(915 puan)

31. hafta: el-Mukît, el-Muhît, el-Mümid
Bedenimizin her türlü ihtiyacını bize veren yüce Allah’a bir kez daha şükürler olsun. “Bildiğiniz her şeyi size veren Allah’tan sakının. O size hayvanlar, oğullar, bağ, bahçeler ve pınarlar verdi.” (Şu’arâ sûresi, 132) Öyleyse bu hafta “Ya Mukît, ya Muhît!” diyelim!
32. hafta: er-Rabb, en-Nâfi’, ed-Dârr
Bebeğiniz bu haftanın sonunda âdeta sekizinci ayını bitirdiğini hissedercesine, dış dünyadan gelen tüm sinyalleri duymaktadır. Özellikle annesinin sevdiği ya da sevmediği seslere karşı da duyarlıdır. Bu haftaki zikrimiz de “Ya Rabb, ya Nâfi’, ya Dârr!” olsun.
33. hafta: el-Latîf, el-Berr, el-Mâcid, el-Metîn
Bu hafta Metîn ve Latîf ismini dilinizden düşürmeyin. Hayat boyu her türlü isteklerimizin yerine gelmesi için mutlaka Allah’ın lütfuna ihtiyacımız vardır. Allah’ın lütfunun üzerimizde, kemal derecesinde tecelli etmesini elbette isteriz.
34. hafta: el-Kebîr, el-Müteâl, el-Aliyy
Bu hafta Allah’ın isimlerinin yanısıra dilinizden İnşirah Suresi’ni düşürmeyin. Gerek sizin gönlünüzü ve göğsünüzü, gerekse bebeğinizin solunumunu genişletmesi açısından bu sûreyi sıkça okumanızı tavsiye ederiz.
35. hafta: er-Rahîm, er-Raûf, el-Vedûd
Doğuma üç ila beş hafta arasında bir zaman kaldı. Artık annenizin kıymetini daha iyi bildiğinizi fark edeceksiniz. Anne ve babanıza daha özenle davrandığınızı göreceksiniz. Böylesi bir şefkat içinde de dilinizden dualar düşmeyecek.
36. hafta: el-Hayy, el-Kayyûm
Bu hafta çocuğumuzun asıl sahibine emanet olduğunu unutmayarak, “Ya Hayy, ya Kayyûm!” zikirlerinin yanısıra tam bir teslimiyetle Ayete’l-Kürsi’yi sık sık okuyalım.
37. hafta: el-Azîz, el-Kerîm
Başı aşağıya dönen bebeğinizin kafatası da son şeklini aldı; ama beyin gelişimi halen devam ediyor. Bununla birlikte sinir sistemi de güçleniyor. Yani son derece kontrollü bir şekilde üstün, şerefli bir insan yaratılmaya devam ediyor.
38. hafta: el-Vekîl, Zü’l-Eman
Bebeğiniz neredeyse dünya ile tanışmaya hazır, ancak dünyada yaşayabilmesi için gerekli olan ince ayarları yapılandırılmaya devam ediyor. Bu hafta zikirlerimizin yanında Tam bir teslimiyetle “Allah bana yeter, O ne güzel vekildir!” (Âl-i İmrân, 173) duasını dilimizden düşürmeyelim!

39. hafta: er-Rezzâk, er-Rahmân, el-Bâsıt
Bebeğiniz her an gelebilir! Her ne kadar doktorunuz bebeğinize kavuşacağınız olası günleri söylemiş olsa da, sürprizlere hazırlıklı olun! O sebeple bütün hazırlıklarınızı tamamlayın. “Ya Rezzâk, ya Rahmân, ya Bâsıt!” zikirlerini ise dilinizden düşürmeyin.
40. hafta: el-Vâcid, el-Fettâh
Bu hafta, pek çok anne adayı için ”büyük buluşma” gerçekleşiyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 869 göst.
18 Aralık 2019 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Oğluşunun meleği❣️ (256 puan) sordu
0 oy
1 cevap 594 göst.
21 Aralık 2018 Doğum kategorisinde Nicimiki (1,354 puan) sordu
0 oy
2 cevap 760 göst.
0 oy
1 cevap 54 göst.

644,206 soru

3,402,436 cevap

4,229,985 yorum

182,184 üye

...