0 oy
988 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
yeniden gösterildi

Merhaba kizlar Pesser halka taktirdinizmi hic ve işe yaradimi agriniz oldumu ? :):'(

Gebelik haftası 21

2 Cevap

0 oy
(81 puan)
Ben taktırdım 19. Haftamda acil olarak gonderildigim dogum hastanesinde . Çok riskli bi şekilde yapıldı takildiginda cok başarılı olduğu soylendi ama 1 hafta sonra gittiğim de tekrar acilmam olmuştu. Bu kezde gittiğim doktor riskin yine cok fazla olduğunu ama dikişi deneyeceğini umutlanmamami söyledi. Dikiş atıldı. 10 gün hastanede yattım. Şimdi 24. Haftamdayım korkularla bekliyorum Rabbim ne gostercek

Bu arada pesser takılırken herhangi bir anestezi yapılmadı biraz zor oldu ama cok degil. Sonra hiç hissetmedim. Agrım sancim kanamam olmadi. 

Sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz ben kimseyi bulamamıştım kimse bilmiyidu çünkü 
(1 puan)
Rahim yetmezliginiz kac mm ? Bide doktorum 20 haftadan sonra pesser takmayi tercih eti.
(1 puan)
Ben acir diye cok korkuyorum
(81 puan)
Ilk takılırken 1.5 2 cm yakın açıklıkla takıldı. Siz takdirdiniz mi
-Reklam-
0 oy
(230 puan)
Bana da dr önermişti ama ben taktirmadim. Çok çeşitleri varmış büyüklük olarak uygun olanı bulmak biraz zor galiba. Birde yanlış hatırlamıyorsam haftalik çıkartılıp dezenfekte edilip tekrar takılması gerekiyormuş ama bundan emin değilim. Ayağa hiç kalkmadım wc  haricinde 36 haftalık doğum yaptım 
(230 puan)
Hiç önemli değil kafaniza takılanları sorabilirsiniz. Hastanede hiç yatmadım 24. Haftada hemen vuruldum zaten dr çok riskli her an doğabilir demişti ama şükürler olsun ki rahim konileşmemisti hala yuvarlandı bu da bir avantajmış dr söylemişti. 3 gün arayla proluton oluyordum ve sabah akşam progestan. 3 sene geçti aradan kaç hafta vurulduğumu hatırlamıyorum ciğer geliştirici de yanlış hatırlamıyorsam haftada birdi ama ilk zaman ne sıkımdaydı hatırlamıyorum çünkü çok endiseliydim sadece dr ne derse onu yapıyordum hiç kalkmadım wc hariç. Progestanı 32 33 e kadar kullandım ama iğneleri birkaç hafta sonra bıraktım çünkü bana alerji yaptı iğne. Zaten ilk hedef 28. haftayı görmekti sonraki de 32 ydi. Bu haftaları geçtikten sonra daha rahatladım.
(81 puan)
Allah razi olsun böyle yazılanları okurken gözlerim doluyo. Rabbim banada göstersin o günleri.banada hep umutsuz konusuyolar 1 aydır neler yaşıyorum Rabbim bilir. Ona tevekkülüm olmasa ne yapardim hic bilmiyorum. Rabbim kimseye yasatmasin. Dualarinizda benide eksik etmeyin ne olur.
(230 puan)
Farklı dr lere de bir gidin isterseniz. Strese girmemeye çalışın çünkü gerçekten çok etkiliyor. 32. haftama geldiğimde 3 cm ye yakın açıklık vardı. Belki daha da beklerdi bebeğim karnimda ama kontrole gitmiştim 36. haftamda iyi demişti ama dr izne çıkacağını 15 gün olmayacağını söyledi ben de dr ye o kadar bağlanmıştım ki o olmasa doğum yapamam zannediyordum çünkü bütün süreci takip etmişti stresten akşama doğurdum:) Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin. Siz de inşallah bebeğinizi vaktinde kucağınıza alırsınız.  Şimdi yine hamileyim ben ama önceki tecrübeden dolayı proluton ve progestana hemen başladı dr dikişe ihtiyaç kalmaz inşallah dedi. Allah emeklerimizin karşılığını verir inşallah. Çok amin.
(81 puan)
Yaa cok sevindim Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Bizimde süreci boyle geçirmeniz gerekiyormus demekki. Sizde sağlıklı bi şekilde alırsınız insaAllah kucağınıza.Allah razı olsun.
(230 puan)
Amin cümlemizden inşallah.

649,103 soru

3,419,952 cevap

4,251,218 yorum

183,464 üye

...