0 oy
1,368 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (431 puan)
Kızlar bebek doğunca hastanede bebeğinizi yıkadılar mı yoksa yıkamadan mı verdiler

20 Cevap

+1 oy
(197 puan)
Sildiler evevgelir gelmez her gün yıkadım
-Reklam-
+1 oy
(1,695 puan)
Benım gıttıgım hastane de yıkamadılar hatta doğru düzgün silmemişlerdi bebeğimin yüzünde bile lekeler vardı hatta resimde görenler alnında iz mi var diye sormuşlardı. o sıvı bebeğin cildine iyi geliyormuş dediler hastaneden çıkana kadar öyle kaldı eve gidince hemen yıkadım. Bir de bazısı da göbeği düşene kadar yıkama diyor ama nasıl yıkanmasın yani. 
+1 oy
(148 puan)
Tabikide yıkanırrr olur mu öyle sey eskiden böyle sorun yoktu smdi ise doktrlar göbeği düşene kadr yıkmayın diyorlar bence yıkanmalı içim hiç rahat etmez. 
0 oy
(474 puan)
Bazı hastaneler yıkıyor bazıları ise siliyormuş. Ama sonuçta temizleyip veriyorlar sana
0 oy
(1,203 puan)
Çoğu temizce siliyor canım genelde özeller yıkıyor diye biliyorum 
(431 puan)
Peki evde ne zaman yıkadınız
(1,203 puan)
Eve geldiğimde baya geçti ertesi sabah yıkadım canım
0 oy
(546 puan)
Silip  verdiler bize göbeği düşene kadar yıkamayın dediler ama biz 5 gün sonra yıkadik çünkü çocuk kokmaya basladi
(431 puan)
Göbeği düşmeden yıkamayın diyorlar ama ben de yıkayacağım yazık çocuğa
(546 puan)
Evet kan kokuyor inan kara sinekler çocuğun başına dolustu hep en son çocuğa acıdım da yıkadım sıcak bir yandan bir yandan hala pisliği var di kulaklarında vs 5 gün anca durdum
(97 puan)
Nasıl durmussunuz ya o kadar bebek doğduğuna pişman olmuştur şimdi bizde her gün yıkanır bebek
(546 puan)
Doktorum sıkı  tembih etti anne karnındaki sıvı  yi teni emiyor muş bağışıklık kazanıyormuş öyle dedi bende  çok 1 hafta dedim oda 9 ay o sıvının içinde 1 hafta daha durur sıkıntı yapma dedi :)
(97 puan)
Benim iki çocuk ta da dikkat ederek yıkayın demişti bişey olmaz annem zaten asla durmazdi her gün yikiyodu
0 oy
(153 puan)
Yıkamıyorlar  çünkü yasak benim bildiğim daha önce çok dusuruyolarmis  yikarken  bebekleri güzelce siliyolar  ama gene kan kalıntıları  oluyo  bana verdikten sonra biz bida silmiştik  hastanede yıkar gibi her yerini  iki gün sonra çıkmıştım  eve gelir gelmez yıkadım  göbeği  düşünce yıka demişlerdi  ben yıkadım dikkat ettim ama göbeğine  değmeden benim halam ebe şuan gerçi emekli ama ondan ne ogrendiysem  yaptım hiç de pişman olmadım şimdi bi tane daha geliyo 2 buçuk yıl sonra gene yaparım 38+2
(1,668 puan)
Çocuk kokmaz canım mis kokar. Yıkanmama sebebi sadece göbeğinin kuru tutulması değil doğduğunda vücudunda bulunan bir yapı var ve bağışıklığı için çok önemli. O vücutta ne kadar kalırsa o kadar faydalı o yüzden hemen yikamamak gerek temizce silinir yeter zaten el kadar minnoş bebe ne kokacak
(153 puan)
Islak mendili yıkadım sadece sulu oldu onunla silmiştik
(1,668 puan)
Bebek pamuguyla da silebilirsiniz :)
(153 puan)
Benim yanımda yoktu en yumuşak da o vardı onunla ondan sildim yoksa pamuk da olur tabiki benim bebeğim çok temiz değildi kafası baya kanliydi  üstünü degistiricektim  ama çok batmıştı  ondan sildim
(1,668 puan)
Ah minnoş :)
0 oy
(155 puan)
Bebeği hemen yıkamak doğru değil. Plesanta kalıntısına pis gözü ile bakmayın lütfen. O bebeğe bağışıklık kazandırıyor. Bebeği yıkamadan veriyorlar. 
0 oy
(562 puan)
Bilmemki bnmkini tertemiz verdiler cnm devlette yapmistim
0 oy
(1,045 puan)
Bazıları yıkar bazıları sadece temizler verir. Bebek hemen yıkanmamalıdir doğduğunda vücudunda bulunan o krem gibi şey bebek için çok faydalı mümkünse birkaç gün o doğal kremle bebeği iyice korumaya alın ondan sonra evde kendiniz daha temiz daha güvenli yıkarsıniz bu korona sürecinde. Bebeğin göbeğine dikkat edin su kacmadigi sürece ıslak ve nemli kalmadığı sürece isterseniz hergün yıkayın sorun olmaz yeter ki nemli bırakıp iltahap kaptırmayın yeter :)  
0 oy
(1,668 puan)
Hayır genelde yikamazlar bizim hastanede yikanmadi yıkayacak olsalar da ben izin vermezdim. Göbeği düşene kadar yukamadik 
0 oy
(1,030 puan)
Hastaneden gelir gelmez yikayabikirsin ama kaynamış ılıtılmış su ile göbeği düşene kadar 
0 oy
(292 puan)
Ben devlette yattım çocuğum özel de yattı 1hafta sadece silmislerdi yikamadilar
0 oy
(375 puan)
Canım devlette doğum yaptım yıkamadılar. Bunu özelde yapacağım yıkıyorlar bile izin vermem ben. Çünkü bebeğin göbeği düşene kadar yada en az 3 4gün yıkamamak daha sağlıklı ve bebeğin vücudu dünyaya uyum sağlarken o üzerindeki verniksi yapı çok etkiliymiş. Ben oğlumu göbeği düşene kadar yıkamadım. Bunu da yıkama da yıkayarak olurlarsa izin vermem. Tertemiz zaten ne pisliği olacak kuzularımın. 
0 oy
(763 puan)

Bebek temizleme losyonlari  var çantana  onları alıp koyablrsn bazı hastaneler istiyor hatta onu ben aldm ne olur nolmaz diye.

Iki doğumumu da özelde yaptgm  halde yıkamadılar.

Üçüncüye bakalım ya üniversite hastanesinde olucak yada yine özel hastane ama yine ikiside yıkamaz.

Ama gelir gelmez ben yıkadım çünkü bebek daha rahat oluyor uyuyor yikanmamasi  çok  saçma göbek kordonu düşene kadar o şekil kalınmaz.
0 oy
(124 puan)
Yıkanmamasi iyidir gerçekten kafim bilgidende zkyade bilimsel olarak da isptalanmis bebis dünyaya yeni geldiği için hava ile temasa ilk defa başlıyor. Daha geniş açıklaması var bir iki gün ve hatta göbek düşene kafar yikamamak gerek. Pis gözüyle bakmayın Allah onu bizim fercimizden çıkarıyor resmen uzerinde az bir sıvı kalıp yavrumuza bağışıklık verecek sanki ne hemen köpüklü suyla yıkayınca ne oluyor sırf öpüp koklayalim diye.
0 oy
(156 puan)
Merhaba, 

Bebeklerin bağışıklık sistemi gelişmemiş oluyor. Anne karnında biz koruyoruz. Doğduğunda ilk 24 saat bebeğin üzerindeki beyaz doku koruyor. Bu yüzden bebeği dokuyu çok yok etmeden az silip giydiriyorlar. Ben göbeği düşüp 2 gün geçene kadar yıkamadım. Her gün sildim mis gibiydi. Çocuğumu iltihap riskine atmadım. Zaten kirli doğmuyorlar. Kan bile yoktu üzerinde ve mis gibi kokuyordu doğduğu anda :)
0 oy
(219 puan)
Yikamadilar. Ben de eve gelince sildim güzelce. Göbeği düşünce yıkadım.
0 oy
(121 puan)
Dogdu sildiler eve gidince yikayin dediler gelir gelmez yikadim kafasinda lekeler vardi saclarinda yikanir tabi 
0 oy
(323 puan)
Dogumdan sonra bebek hastanede yıkamaz silinir göbeği düşünce yıkayın şeklinde tabucu edilir

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
0 oy
9 cevap 531 göst.
19 Haziran 2022 Doğum kategorisinde PerCel (35 puan) sordu
0 oy
18 cevap 729 göst.
0 oy
9 cevap 512 göst.

649,376 soru

3,421,041 cevap

4,252,710 yorum

183,531 üye

...