0 oy
256 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (62 puan)
Kizlar 17 haftalik gebeyim ayaklarim cok yaniyor benim gibi olan varml nedeni ne ol abilir hava dan mi acaba 

6 Cevap

0 oy
(487 puan)
vala benimde o haftalarda yanardi 32 haftalik olduk hala yaniyo vucut isisindan kaynaklanan bisey galiba bide havalarda sicak tetikliyo 
-Reklam-
0 oy
(154 puan)
Bol su, ağır yememeye çalışın
0 oy
(9 puan)

Hamilelikte ayak yanmasının nedenleri  hormonlardaki artış, vitamin eksikliği, magnezyum eksikliği, yüksek kan basıncı gibi nedenlerden görülmektedir


Dogal çözümü de 


1- Elma Sirkesi: Tabanların yanmasına en doğal çözümlerden biri olan elma sirkesi, düzenli olarak uygulandığında ayaklardaki yanmayı büyük oranda azaltmaktadır. Akşamları yatmadan 1-2 saat önce dinlenirken 1 bardak elma sirkesi 3 litre su ile karıştırarak 20 dakika kadar ayaklar suyun içinde dinlendirilir. 

2- Epsom Tuzu: Doğal ağrı kesici olarak kullanılan epsom tuzu, ayak tabanı yanmalarına da oldukça etkilidir. 2-3 litre suyun içine 1 bardak kadar epsom tuzu eklenir ve 15 dakika kadar ayaklar içerisinde bekletilir. Bu işlem haftada 3-4 kez düzenli olarak yapılırsa kısa sürede ayakların yanması geçecektir. 

3- Buzlu Su: Gün içinde yaşanan yoğun tempo, ayakların daha çok ağrı yanmasına neden olabilir. Bunun için en doğal çözümlerden biri buzlu soğuk suyun içerisinde ayakların 15-20 dakika kadar bekletilmesidir. Ayaklardaki yanma hissi buzlu suyla birlikte kısa sürede geçerek kişinin rahatlamasını sağlayacaktır. 

4- Zeytinyağı: yanan ayak tabanlarına zeytinyağı ile masaj yapmak ayaklardaki yanma hissini hafifletmektedir. Gün sonunda yaklaşık 10 dakika kadar ayaklara masaj yapılması tavsiye edilmektedir. 

5- Taze Nane: Soğuk suyun içerisine atılan nane yaprakları ayaklara ferahlık vererek rahatlatmaktadır. Mümkünse ayaklar suyun içindeyken birkaç dakika masaj yapmak tabanların daha da rahatlamasını sağlayacaktır. 

0 oy
(34 puan)
yeniden gösterildi
Bende 18 haftalik hamileyim. Her gün değil ama arada bi öyle yaniyo ki ayaklarımı buzlu suya sokasim geliyor. Ama yapmıyorum. Sakin yapmayin sizde bebek gazli olurmuş ayaklardan soğuk alinca. Normal mi bu durum bilmiyorum ama cok feci bisey. Tavsiyem çorap islat giy biraz kesiyo. 
0 oy
(51 puan)
Benimde çok yanıyordu. Sürekli yıkadım, kurudu kendi kendine. Açık havadaydım.. Kurudukça tekrar yıkadım. Gece sabaha kadar karın ağrısı oldu sonra. Ertesi gün soluğu doktorda aldım. İlaç, fitil... derken iyileştim. İdrar yolları enfeksiyonu olmuşum. O yüzden dikkat etmek gerekli
0 oy
(269 puan)
Seker olabilir

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 388 göst.
0 oy
3 cevap 378 göst.
0 oy
7 cevap 323 göst.
29 Haziran 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Canoooo (114 puan) sordu

650,024 soru

3,423,452 cevap

4,255,359 yorum

183,713 üye

...