0 oy
395 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (68 puan)
Doktor raporunda Plasenta anteriorda yazıyor yani plasenta aşağıda mı önde mi demek oluyor. Doktorum hiç bir şey demedi eve gelince gördüm önemli bir şeyse neden bisey demedide sadece rapora yazmış anlamadım. 25. Haftadayım ilerleyen zamanda düzelir mi yoksa artık haftam geç mi. Normal doğuma engelmiş galiba yaşayana varsa yanıtlarsa sevinirim. 
Gebelik haftası 25

5 Cevap

+1 oy
(1,495 puan)
Benimki hep anteriordu canım. Yani ön tarafta demek. Zaten plesanta ya önde olur ya da arkada. Normal doğuma da engel falan değil. Previa yazarsa engel, o da aşağıda demek. 
(68 puan)
Aşağida demek yazanlar olmuş ama siz doktordan mı bilgi aldınız önde ise sadece hareketleri az hissetmeye sebepmiş başka bir sorun olmuyormuş degilmi yani iş yapmaya yürüyüşe engel değildir heralde
(84 puan)
arkadaş doğru söylüyor. Benim de öyle. Önde demek yani karnının ön kısmında. Doktorum öyle söyledi. Normal doğuma engel falan değil. Sadece bebeğin hareketini geç hissedersin demişti.
(1,495 puan)
Evet canım doktordan aldım bilgiyi. Benim hep anteriordu çünkü. Normal bir şey. Normal doğuma engel değil. Evet, ön tarafta olduğu için plesanta ben mesela bebeğimin hareketlerini  hiç göbeğimde hissetmedim. Hep sağ tarafımda ayaklarını hissettim. Bebeğim doğdu şimdi, bir sıkıntımız yok. Ben bebeğimin kafası kanala girmediği için mecbur sezaryan oldum. Yoksa normal doğum yapacaktım.
-Reklam-
0 oy
(285 puan)
Benimkide öyle aşağıda demek normal ama  ilerleyen zamanda yukarda olması gerek 
(68 puan)
Peki bu durumda yürüyüş iş falan yapmamak gerekir mi
0 oy
(2,091 puan)
Plesenta aşağı demek  canım dinlenmem lazım ağır iş yapmaman gerek kendini yorma inşallah yukarı çıkar 
(68 puan)
Önde demek diyenler var ama siz yasadınız mi bu durumu doktordan mı bilgi aldınız
(285 puan)
Normalde bu durumda dinlemeniz gerekir ağır iş yapmayın normal ev işlerinizi dinle dinlene yapın
0 oy
(27 puan)
Plasenta previa aşagıda demek canım. 2.gebeligimde yaşadım. Eger aşagıda olsaydı zaten kanamaların olurdu ve doktor progestan fitil verir ve istirahat verirdi. Benim 6.ayımda düzeldi çok şükür ama hep acillerde geçirdim. Çok riskli bir durumdu. Ancak plasentanın önde olmasının riskli bir durum olmadıgını biliyorum lakin araştırmadım. YouTube da bilgili doktorlar var. 
0 oy
(219 puan)
Benim raporunda plesanta aşağıda yazıyordu   doktor normal olmaz dedi sezeryan olur dedi bunun için yukarı çıkmazsa şuan 31 haftalgm

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 195 göst.
27 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Annelil (1,045 puan) sordu
0 oy
2 cevap 310 göst.
0 oy
1 cevap 227 göst.
0 oy
0 cevap 34 göst.

652,936 soru

3,434,947 cevap

4,268,224 yorum

184,526 üye

...