0 oy
1,561 göst.
21 Eylül 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,495 puan) sordu
21 Eylül 2020 düzenledi

Kızlar hastane çantası için hastanede kullandıklarım ve kullanmadıklarımı yazmak istedim, belki okuyan birine faydam olur. 

Olaganüstü bir şey olmadığı sürece zaten 24 saat kalıyorsunuz hastanede. Benim doğumum sezaryan oldu, ona göre yazıyorum.

Bebek için 3 takım götürmüştüm. 2 de battaniye. Tek takım yetermiş. 2 tane götürseniz yeter. Battaniye de 1 tane yeter. Bez tam olarak 20 tane götürdüm, sadece 5 tane kullandık. Yeni doğan bebekler ilk gün fazla çiş ve kaka yapmıyorlar. Doktor söyledi bunu. Gerçekten bebeğim aman aman çiş kaka yapmadı. 10 tane yeter yani bez. Altını silmek için sadece silme pamuğu götürdüm. Yok pişik kremi, yok ıslak mendil bunlara hiç gerek yokmuş. 1 günlük hiçbir bebeğin pişik olacağını sanmıyorum. Ben mama, biberon falan götürmedim. Bebeğimin ciğerlerine su dolmuştu, 2 saat oksijen aldı, o sırada ben de yarım litrelik su şişesine sıcak su koyup gögüslerimin üstüne koydum. Sütüm hemen indi. Siz sıcak su torbası da koyabilirsiniz valize ama su şişesi de iş gördü yani.

Kendim için hangi akla hizmetse 3 pijama takımı, 1 tane de sabahlıklı gecelik koymuştum. Sezaryan olduğum için geceliği kullanabildim sadece. Keşke 1 tane daha gecelik götürseymişim. Zaten üstüne sabahlığı giyip o şekilde çıktım hastaneden. Çıkış için kıyafet koymuştum onu da hiç kullanmadım. Bir de numaramdan büyük bir banyo terliği koydum. Sezaryan sonrası şiştim çünkü, yürümede falan baya faydası oldu o terliğin. 

Bir de maske ve dezenfaktan. Bu kadar. Ha bir de puset için örtü almayı unutmayın. 


Depend yazmayı unutmuşum. Olmazsa olmazlardan.

11 Cevap

0 oy
21 Eylül 2020 (1,797 puan) cevapladı
Sağlıkla büyüt İnşallah...gecelik olmazsa olmaz zaten.pijama çok gereksiz.bende gexelik takımı ce pijama takımı koycam oda fotoğraf çekimi için onun dışındangerek yok.olursa alır gelirler hemen.bebek içinde 1 gece için 3 tane yeter de artar evet.pişik kremi falan koyanları hiç anlamıyorum aylarca kullanmadım ben burakın hastanede kullanmayı.
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Sağol canım, sen de sağlıcakla büyüt bebişini :)
-Reklam-
0 oy
21 Eylül 2020 (3,321 puan) cevapladı
valla tek takim goturulmemeli bence cunku benimki erkek bebek mesela altini degistirirken çok işedi hep ustune geldi 3 4 defa degisti ustu
21 Eylül 2020 (889 puan) yorumladı
Erkek bebekler bazen üstünü açınca istiyor demi bnm erkek kardesimde öyleydi istemezdi tutardı bezi açınca fiskiriuodu heryere XD
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Canım benim oğlum şu an 15 günlük. günde sayısız defa işiyor ama ilk gün 3, 4 kıyafet değiştirecek kadar işemedi. 1 kere işedi hastanede. Ben de korktum hatta doktora sordum, işemedi bir sorun mu var diye, yok ilk gün çok işemezler dedi. İlk gün hastanede hadi bir kıyafetine işesin, 3, 4 kıyafete işemesi çok zor.
21 Eylül 2020 (889 puan) yorumladı
Allah an ali babalı büyütsün huzurlu sağlıklı bi bebek olsun bizlerde sag saglim kucaklayalim iki kıyafet yada 4 farketmez tabi bos yere taşımak var anlıyorum kendinize yakinlatiniza eziyet etmeyin diye söylüyorsunuz sağolun allahrazı olsun
21 Eylül 2020 (3,321 puan) yorumladı
Valla canim yasadigimi soyluyorum benimkide 2t gunluk bugun. Defalarca çisli bez ve 4 defa buyuk tuvaletli bez aldik altindan
0 oy
21 Eylül 2020 (145 puan) cevapladı
Gozun aydi Allah anali.babali buyutmeyi nasip etsin canim  bende cuma sezeryan olcam bende hastanede fazla kalma taraftari degilim hem  evdeki cocugum icin hemde hastane ve virus acisindan sana sormak istedigim nerede dogum yaptin  ve refakatci aldilar mi
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Canım ben ankara medikal park ta doğum yaptım. Eşim ve annesi kaldı yanımda. Ziyaretçi bile kabul ediyordu hastane. Aslında etmiyor ama bir kontrol yoktu.
21 Eylül 2020 (145 puan) yorumladı
Bende ankara şehir hastanesinde yapcam dogum refakatci aliyoruz dedi bakalim hayirlisi olsun
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Ben de orda yapacaktım ama son anda vazgeçtik. Sezaryana refakatçi alınıyor orda, normal doğuma alınmıyor. Hatta eşin zorlarsa bir 10 dakika görebilir seni.
0 oy
21 Eylül 2020 (510 puan) cevapladı

Elin kolun dert görmesin. Güle güle büyüt canım gözün aydın.  Tessekkür ederizz<3

21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Rica ederim canım.
0 oy
21 Eylül 2020 (381 puan) cevapladı
Kaçıncı haftada sezeryan oldun canm ? Zormuydu
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Canım doktor bana normal doğum için bebeğin kafası çok yukarda, hemen 39 a girince alalım dedi sezaryanla, hatta 38 de alacaktı ona kalsa, ben normali beklemek istiyorum dedim, tam 40. Haftaya girdiğim güne sezaryan günü almıştım. Ama işte kader, doğumum 39 da başladı, normal olmaz dedi beni sezaryana aldı. Sezaryanın sadece ayağa kalkma kısmı zor, ayağa kalktıktan sonra zor kusmı atlatmış oluyorsun, sonra bir kaç gün ağrıların oluyor sonra geçiyor. Tabii en iyi kısmı %99 oranında bebeğin başına bir şey gelmeden çıkıyor karnından :)
21 Eylül 2020 (381 puan) yorumladı
Evet dediğin gibi sadece ayağa kalkmak mesele yanında birisi olursa iyi olur bence :) evet tek güzel yanı o bebeğin acısız sızısız çıkıyor :))
0 oy
21 Eylül 2020 (292 puan) cevapladı
Bebeğinizi analı babalı büyütün kardeşim:) benim doğum belli degil 32 haftadayim. 3 takim pijama aldjm alt üst. Ama gecelik almadim boydan. Normal dogum da yada sezeryanda şart mı gecelik.  İlk gebelik bu arada acemiyim:)
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Normal doğumda belki pijama olur ama sezaryan için gecelik çok kullanışlı canım. Bence bir tane almalısın. Lc waiki de satılıyor sabahlıklı. Çantanda mutlaka olmalı.
21 Eylül 2020 (292 puan) yorumladı
Pekala her ihtimale karşı alayım:) teşekkür ederim
0 oy
21 Eylül 2020 (482 puan) cevapladı
canim merhaba bende sezeryan olucam nasipse birsey sormak istedim demissiniz ya pijama gereksiz gecelik dahakullanisli diye be 2 gece yaticam pijama neden tavsuye etmezsiniz haningiymekmi zor tuvalete gitmekmi onu aciklarmisin simdiden tesekkur ederim :) bilgi edinmeye calisiyorum 7 haftam felan kaldi insallah 
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Canım sezaryanda dikişlerin olacak, pijamayı sana hemşirelerin giydirmesi bile zor. Tuvalete gittiğinde bile hem pijamayı indireceksin hem hasta kilodunu. Ha unuttum bir de sonda takıyorlar. O biraz takılı kalıyor ameliyattan sonra. Pijamayla nerenden geçecek o sonda. Gecelik şart.
21 Eylül 2020 (482 puan) yorumladı
banada şey demislerdi canim hani sonda yuruyene kadar takili kaliyor ya yatakta sadece pijama üşt kismini giyersin ayaklanimca altini giyersin demislerdi ondan takildi kafama kusura bakma tesekkur ederim canim tavsiyen icin saglikli buyut insallah minigi :))
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Canım benim sonda yürürken de vardı. Doktor çıkartmama izin vermedi. Sağol, sen de sağlıkla al bebişini kucağına.
21 Eylül 2020 (482 puan) yorumladı
anladim canim dogrudur bakalim yasayip gorucez sagol :))
0 oy
21 Eylül 2020 (438 puan) cevapladı
Ya çok teşekkür ederim, benim de az kaldı inşallah ne koyacağımı bilmiyodum fikir oldu
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Rica ederim, depend yazmayı unutmuşum. Hayat kutarıcıydı  o da.
21 Eylül 2020 (438 puan) yorumladı
Hasta bezi dimi
21 Eylül 2020 (1,495 puan) yorumladı
Depend diye geçiyor canım. Orkidin büyük külot hali. Yanlardan yırtıp çıkarıyorsun sonra.
21 Eylül 2020 (438 puan) yorumladı
Ya çok iyiymiş 25. Haftadayım 30-32 gibi hazırlayacağım inşallah çantayı
0 oy
23 Ocak 2021 (60 puan) cevapladı
Çok teşekkürler bende yavaş yavaş hazırlamayı düşünüyodum bunları dikkate alicam :)
0 oy
23 Ocak 2021 (65 puan) cevapladı
Depend kullandığınız için iç çamaşırı a gerek duydunuz mu acaba? 
0 oy
23 Ocak 2021 (743 puan) cevapladı

Ellerine sağlık ne güzel yazmışsın nasıl ışık tuttun benim gibi acemiler Allah razı olsun. Bebeğine sağlıklı uzun ömürler dilerim :angel:


1,493,792 soru

24,406,032 cevap

350,501 kullanıcı

...