0 oy
709 göst.
Doğum kategorisinde (125 puan)
Selam kizlar sezeryandan sonra hastanede neler yenebiliyor? Afedersiniz gaz cikarana kadar neler serbest?
Gebelik haftası 36

3 Cevap

0 oy
(177 puan)
Sadece meyve suyu canım birde çorba. Çorbayi hastane veriyor. Gaz çıkarmadan katı bir şey skain yeme. Çünkü gaz çıkınca bağırsaklar yerine oturuyor. Yoksa Allah korusun bağırsaklarda sıkıntı.olabiliyor.
(1,242 puan)
Amin cnm inşallah
(156 puan)
Canım zaten gaz çıkmadan bisey yenilip içilmiyor demi ilk doğumum sezeryandi ole hatirliyom yanilmiyorsam
(125 puan)
Bende unutmusum tamamen corba yiyorduk ama gaz cikardiktan sonra mi oncemi hatirlamiyorum ama birsey yemeden neyin gazi cikacakki :) icerigi olmayan su gibi bi corba veriyorlardi oyle hatirliyorum
(156 puan)
Canım çıkarmadan yedirmediler die hatirliyorum
(1,242 puan)
Katı şeyler yenmiyor ama sıvı şeyler tüketiliyor.
-Reklam-
0 oy
(74 puan)
Evde komposta yap götür canım hastaneye süt olmasını istiyorsan zaten ilk 3 gün süt gelmiyor sarı sıvı geliyor Kolostrum bebek için en faydalı sıvı 3 günden sonra süt geliyor eve gelince de bol komposta yapsın yanında kalacak kişi mercimek çorbası fasulye nohut gaz yapıcı şeyler yeme kesinlikle birde benim Doğumum ocakta ben meyve olarak erik şeftali alıp yıkayıp doğrayıp atacağım buzluğa annem kalıcak yanımda inşallah komposta yapıcak kışın meyve bulmak zor oluyor :)
(74 puan)
Nescafe şekersiz olanlar satılıyor özellikle ondan iç daha sert oluyor çikolata bitter olanı öneriyor ebeler ben kızımda öyle yapmştım
(74 puan)
Ben kızımı ilk  çocuk doktoruna kontrole götürdüğümde kilosunu az almştı doktor bestlak damla yanına bu çayı da iç demişti bir süre kullandım içinde rezene var ve rezene süt yapar doktordan iyi bilinemez değilmi
(125 puan)
Bende bunu savunuyordum hep bigun arkads dedi revani vardi bak.bu tatlidan ye ustune su ic.goguslerin hemen dolacak gercekten dedigini yaptim tas gibi oldu goguslerim ama bence kalitesiz sut oluyor boyle sizin dediginiZ gidalar kaliteli.sut yapiyor katiliyorum yani size ama seker iyi bisey olmasa da sut yapiyor:))
(74 puan)
Özellikle doktor şerbet iç dedi sonuçta şerbettede şeker oluyor Dereotu da ye canım oda çok süt yapar tahin helvası mesela :)
(1,242 puan)
Tatlı konusunda aşırıya kaçmamalısınız. Sütünüzdeki fazla şeker, bebeğin kan şekerinde dengesizlik yaratabilir. Yüksek şeker seviyeleri, bebeğiniz ilerideki sağlık hayatı için de olumlu sonuçlar doğurmayacaktır.
Anne Sütü Artıran Besinler
Su
Ev yapımı içecekler
Sütlaç gibi az şekerli ve şerbetsiz tatlılar
Yulaf
Havuç
Balık
Hurma, incir
Yeşil yapraklı sebzeler
Barbunya gibi baklagiller
Çemen otu
Nohut
Tahin
Kuru meyveler
Rezene

Doktorlar bunu tavsiye ederken sizinkinin özellikle şerbet iç demeside manidar olmuş. Doktorların hepsi sağlıktan yanadır genelde sağlığı bozacak şeyleri pek önermezler
0 oy
(1,697 puan)
Doğumdan 4-5 saat sonra su ,çorba,meyve suyu, kahve içebilirsin demişlerdi ben sabah doğum yapmıştım gecesi çok acıkınca  poğaça falan yemistim doktorum yiyebilirsin demişti..

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 487 göst.
0 oy
5 cevap 522 göst.
0 oy
4 cevap 373 göst.
0 oy
16 cevap 836 göst.

644,165 soru

3,402,267 cevap

4,229,742 yorum

182,169 üye

...