0 oy
245 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (5 puan)
19.haftadayiz perinatoloji bölümünde ayrıntılı ultrasonda bağırsak parlamasi görüldü yaşım 36 olduğundan down sendromu riski olabilir dedi doktor canim cok sıkıldı. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
Gebelik haftası 19

4 Cevap

0 oy
(833 puan)

Yani aslında o testlerin doğruluğu yüzde yüz değil raporda da yazıyor zaten hakkınızda hayırlısı olsun inşallah iyi sonuçlar için dua edin bekleyin allah büyüktür <3:)

(5 puan)
Amin sag olun
-Reklam-
0 oy
(80 puan)
Bu konuda herkesin hikayesi farklı, inşallah sağlıkla kavuşursunuz. Bence başka bir yere daha görün görüş al derim.
(5 puan)
Amin.iki hafta sonraya gün verdi tekrar bakacak  bi hafta sonrada ayrıntılı ultrason çektirecegiz hayirlisi
0 oy
(152 puan)
Sadece o mu görüldü başka bir şey daha görülmedi mi? Benim de görülmüştü. Doktor bundan başka belirti olmadığı için bu ihtimal çok düşük dedi. BasKa etkenler de olması lazım. Bizim arkadaşta 4 belirti vardı down sendromlu oldu.
(5 puan)
Yaş faktörü bide kalp odacigi tam gorunmuyormus o da haftasiyla ilgili dedi
(152 puan)
Rabbim hayırlısını nasip eylesin İnsAllah ben sonradan gitmedim daha ben de 19 haftalık iken gitmiştim en son. Taşıyamayacağımız yükü vermesin Rabbim. Bol bol dua etmemiz lazım. Rabbim evlatlarımızı hakkımızda hayırlı eylesin
0 oy
(188 puan)
35 yaşından sonraki gebeliklerde (özellikle iki ebeveyn de 35 yaş üstüyse) down sendromu ihtimali normale göre oldukça fazla artar. Sadece bu sebeple bile bu yaş grubundaki ailelere genetik tarama testi tavsiye ediliyor. Benim kuzenim de hiç bir bulgu olmamasına rağmen sadece yaş grubu sebebiyle bu testi yaptırmıştı. Bebeği gayet sağlıklı doğdu şükür. Diğer taraftan benim detaylı ultrasonumda kalpte parlaklık görülmüştü. Ama doktor tek bir bulgunun çok anlamlı olmadığını söyledi ve daha ileri bir test yaptırmaya gerek görmedi. Yani doktorlar bütün faktörleri göz önüne alarak önerilerde bulunuyorlar. Karar verecek olan yine sensin ama sebeplerini iyi bilmek araştırmak lazım. 
(5 puan)
Allahtan hayırlısi dua etmekten başka yapacak birşey yok

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 184 göst.
0 oy
1 cevap 111 göst.
16 Ağustos 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Buketbuket (158 puan) sordu

651,071 soru

3,427,465 cevap

4,259,994 yorum

184,019 üye

...