0 oy
743 göst.
Doğum kategorisinde (82 puan)
yeniden etikenlendirildi
24 eylül 2020 perşembe çatı muayenem yapıldı 1 cm açığım vardı ve bebeğim 37+0 dı. Ebem 1 haftadan sonra her gün bekleyin dedi. Bizi heyecan sardı tabi artık günleri hatta saatleri sayar oldum ne zaman sancılarım başlayacak diye. Cuma günü pilates topuyla hareketler yapmaya başladım. Zaten pilatese başlamayı düşünüyordum kolay açıklık elde etmek için ama planlarımda bu kadar erken olacağı yoktu tabi :) 27 eylül Pazar günü bebeğimle aynı bedende fotoğraflar çekilmeye gittik ve ordan geldiğimde nişana benzer ama kansız yoğun fazla bir akıntı vardı çamaşırımda. Hatta hemen burada sizlere sordum ve herkes bana nişan değil nişan kanlı olur yorumunda bulundu ama benim içimden bir ses hep artık vakti geldi Zeynep gelmek istiyor diyordu. Ben yine pilates topuyla zıpladım hareketler yaptım. Pazartesi doktora gittik ve açıklığım 4 cm olmuştu nişanın gelmiş gelmeye devam ediyor dedi nst de hafif sancılarım vardı ebem senin nasıl sancın var nasıl hissetmezsin dedi bugün yarın bekliyorum artık doğumu dedi. Salı günü oldu ben de yine bir hareketlilik yok ama piltes yapmaya devam ediyorum hurma yiyorum yürüyül yapıyorum sonra eşim akşamında hadi gidelim bakalım yine dedi. Gittik 5 cm açıklığım var ama ben yine hiç bir şey hissetmiyordum. Çarşamba oldu hiç bir şey yok Çarşamba akşamı 1 saat pilates topunda zaman geçirdim. Sonra 1 ekim yani Perşembe sabahı saat 7.30 gibi uyandım bir ıslaklık hissettim sonra doğruldum ve doğrulmamla birlikte suyum gelmeye başladı ve ardından kasığıma ağrı girdi 10 15 dk içinde ilk sancım geldi hemen hazzırlanıp hastneye gittik arabada 2-3 dk da bir sancım geldi. Hastaneye gittik stresten nst de sancılarım çıkmadı. Sonra yatışım yapıldı. Saat 8.30 du Suyuma bakıldı ve sancılarımı bekledik. Sancılarım düzene girmeye başladı ama bebeğimin kalp atışları düzenzizleşmiş olacak ki ( ben bunu sonradan öğrendim) sancılarım yetersiz diye suni sancı vermeye başladılar ama az az verdiler. Sonra kıvranmays başladım tabi saat 10 gibiydi açılmam 6 cm olmuştu epidural istermisinix dediler öncesinde eşime eğer sancıdan epidursl istersem kabul etme sakın beni ikna et epidural olmayaym demiştim doğal bir doğum istiyordum. Epidural istiyoeum dedim son anlarda ama eşim beni ikna etti sağolsun. Sonra saat 11i geçiyordu açılmam tam olmuştu. Beni doğumhaneye aldılar 11.40ta. sonra da 11.53 te yavrum doğmuştu. Bebeğim en son ultrasonda 3.050 grmdı doğduğu zaman 2870 gr ve 50 cm di. Toplamda 3 buçuk saat bir sancı çektim ama  dünyalara bedeldi onu kucağıma aldığım an. Korkmayın Rabbim yardım ediyor. Bebeğinize pozitif mesajlar gönderin salavat çekin sancı çekerken bol bol. Rabbim bu güzel duyguyu herkese yaşatsın. Allah herkerse böyle kolay kısa süren bir doğum nasip etsin. :) 
Gebelik haftası Doğdu

6 Cevap

+1 oy
(34 puan)
Maşallah sağ selamet doğum yapmışsınız....size geçmiş olsun...bebişiniz de hayırlı olsun....sağlıkla güzel günlerde büyüttün işallah
(82 puan)
Teşekkürler :)
-Reklam-
0 oy
(487 puan)
Gözün aydin canm hayirli olsun bebegin insallah bnde senin gibi kolay dogum yaparim herkes sen normal doguramzsin diyo ve cok üzülüyorum normal dogum yapmak istiyorum 
(82 puan)
Neye göre bunu diyorlar ki ? Çatı muayenesi olun zaten çatınız müsaittse yaparsınız Allahın izniyle. Değilse zaten Rabbim en güzelinş bilir. Normal ya da sezaryen önemli değil, önemli olan o duyguyu yaşayabilmek. Kimseyi duymayın bu konuda boşverin. Üzülüp bebğinizi de üzmeyin. Güzel bir doğumunuz olsun inşallah (◕ᴗ◕✿)
(487 puan)
insallah canm tek istegim bebegim saglikli olsun gerisi bos
(82 puan)
Aynen öyle :)
0 oy
(1,224 puan)
Allah bağışlasın yavrunuzu darısı bizlerin başına benimde ilk hamileligim normal doğumdan her nekadar korsamda bi sorun olmadığı sürece normal yapicam hayırlısı allahtan .
(82 puan)
Amin(•‿•) korkmayın inanın ona baktıkça yine olsa yine çekerim o sancıları diyorsunuz. Zaten rabbim o ağrıyı unutturmasa kimse 2. Çocuğu düşünemezdi sanırım (◕ᴗ◕✿)
(1,224 puan)
Içimii rahatlardın canım teşekkürler
(82 puan)
Ne demek. Rabbim daha çok ferahlatsın içinizi (◕ᴗ◕✿)
0 oy
(5,249 puan)
gozun aydin cnm swglikla büyüt  bebeğini  insallah.. dun bende dogumhanede yattim 2 cm acıktığım  var oradaki kadını  bağırırken  duydum zaten korkuyorum sancı  manci  kalmadi bende çıkış  yptim bugun yine gittim yine sanci yok :/  hayırlısı  bakalım. 37+5
(82 puan)
Stres yapmayın siz yaparsanız bebeğinizde yapabilir o yüzden sadece bebeğinize ve kendinize odaklanın. Her şey güzel olur inşallah sizin için :)
(5,249 puan)
amin cnm inşallah  hayırlısı  ile bir avazda kurtulalım  darısı başımıza
0 oy
(438 puan)
Rabbim güle güle büyüktmek nasip etsin inşallah
(82 puan)
Teşekkürler inşaallah

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 8,383 göst.
0 oy
9 cevap 787 göst.
0 oy
3 cevap 242 göst.
0 oy
8 cevap 420 göst.

652,129 soru

3,431,705 cevap

4,264,511 yorum

184,310 üye

...