0 oy
440 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
Gebelikte 1. Ayda sigara içmek bebegi etkilermi
Gebelik haftası 4

9 Cevap

0 oy
(562 puan)
Hic icmedimde kullanmamada cnm allah korusun dusugede neden olur
-Reklam-
0 oy
(1,192 puan)
Her anında etkiler ilk başladığı günden itibaren hemde
0 oy
(126 puan)
Tabiki etkiler cnm sonuçta nikotin normalde bile sana zararı varken heleki bebeğe nasıl olmasın bence bırakmalısın gebeyken
0 oy
(108 puan)
Valla ben gebeliğim boyunca sigara kullandım hemde günde 1 paket içiyordum ama aç karnına cok nadir içtim 40+3de 3550 kilo ile doğum yaptım tüm kontroller yapıldı şükür Bi sıkıntı çıkmadı ama kişiden kişiye değişir her içtim zaman vicdanım rahatsız oluyordu ama bırakamadım ne yazık ki 
(389 puan)
Çok şükür tanı rabbim.inşaallah. hastl da vermez. . Evlerden Irak ama. Yapılan arastrmalrda çocuk kanser vakaların yüze 90ının üzerimde ya annede ya babada yada herikiside sigara icnlerms .. rabbim sağlıkla büyüsün kuzunz. . Bişey olmadı demeyin bence ..
0 oy
(3 puan)

Merhaba yazılan yorumları hayretle okuyorum. 

Yukarıdaki cümleye göre bu anne bebeği etkiler mi diye bir korku yaşamış ve bırakmaya da karar vermiş. 
Sigara elbette zararlı ancak bebeği %100 kötü, ağır etkiler diye bir bilgi yok. Hiç sigara içmeyen sağlıklı annelerin de bebeklerinde sorun, düşük vs görülebileceğini biliyoruz. 
O nedenle önümüze bakmalıyız. Bebek henüz çok çok küçük parazit gibi sizden ihtiyacı olanı almış diye düşünebiliriz, bu saatten sonra bırakmanız ve sağlıklı beslemeniz inşallah yeterli olucaktir.
0 oy
(1,581 puan)

Merhaba  Cuma günü kürtaj oldum  

ne yazık ki sebebi sigara olmuş Hamile kaldığımı farketmediğim ilk 3 hafta aktif içiciydim. Günde Çok rahat 9-10 sigara içiyordum o ara bebekte kromozomal anomiye sebep olmuş ne yazık ki. Doktorun ilk sorduğu sigara oldu ve o da vardı. Bebeğinize yazık binde bir şanslı doğan olsa da ya astım oluyor ya da sonrasında başka hastalıklar :( kalp sesini bir kere duydum o kadar yavaşti ki vicdanen çok çok rahatsızım :( lütfen hiç içmeyin ben şuan Rahim toplanmasını bekliyorum tekrar gebelik için. Tabi ki veren Allah alan da Allah ama insan yine de keşke demeden geçemiyor. 

0 oy
(776 puan)
Hayır yani ayda bir dediğine göre tiryaki değilsin ne gerek var ayda bir keyif için bebeği zehirlemeye gerçekten bazen çok saçma sorular okuyorum burda ya 
0 oy
(276 puan)
Ya şu içince bişey olmuyor ben içtim falan diyenleri okudukça sinir oluyorum bebeğe yazık ya küçücük ve anneden besleniyor ... siz sakın içmeyin iç diyenleri dinlemeyin ne büyük dertler var ne sağlık sıkıntılst var keşke sadece sigara içmeyerek önlecek kadar az problemim olsaydı diyorum ben hiç kullanmadım sigara ama o kadar riskli ki hamileliğim bu basit şeyleri bebeğe reva görenlere sinir oluyorum . 
0 oy
(3,568 puan)
10 haftaya kadar içtim allaha hep dua ettim nefret ve soğukluk versin diye bıraktım şükür bebeğin hakkına giremem dedim 

9 ay içen var evet bebek malesef kanında nikotinle doguyor 

Allah soğukluk versin size de inşallah 
(389 puan)
Vücut hatta o nikotin ı aylarca uğraşarak atyo .
.hamilelik düşünen bence sigaraya bıraksın en à 6 ay da temiz kalsın
(3,568 puan)
Sigara bağımlılık yapıyor öyle bırakmak kolay olmuyor çok şükür bebegim için bıraktım

İlgili bir soru bulunamadı

650,007 soru

3,423,394 cevap

4,255,289 yorum

183,710 üye

...