0 oy
524 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (133 puan)
Merhaba arkadaşlar. 6 haftalık hamileyim. Doktorum beslenme konusunda uyarıda bulundu. Birde kıyafet ve ayakkabı konusunda. Topuklu ayakkabı giyme dar giyme dedi. Sıfır topuk dışında biraz topukta sorun olur mu ki? Tayt giysem sorun olur mu? İlk haftalarda ne giymeliyiz ki bebeğinizin sağlığı için. 
Gebelik haftası 6

9 Cevap

0 oy
(1,570 puan)
İlk haftalarda sorun olmuyor karnın daha çıkmadığı için bebeğin de küçük oluyor zaten ama 3 aydan sonra dikkat etmeye baslayabilirsin daha bol giyinirsin pantolonların muhtemelen olmaz zaten ayakkabıyı da yumuşak tabanlı giyersin şişme falan olmazsa ayaklarında da büyük numaraya gerek kalmıyor zaten
(133 puan)
Doktor özellikle uyarınca bende bilemedim. Düğmeli pantalonlar yada tam karnımı sıkan düğmeli pantalon giymiyorum. Yüksek bel lastikli veya kemer siz giymeye çalışıyorum.
-Reklam-
0 oy
(585 puan)
Ayakların şişecek canim.spor ayakkabı giy. Bel ağrısı yapmaz en azindan tayt lastiği karnını sıkmayacak şekildeyse giyebilirsin yani karın bel kısmını sıkmayacak kıyafetler giy.
(133 puan)
Yani bel kısmında düğme olursa sıkıştırmış olurum karnımı o yüzden tayt esnek olduğu için sorun olmaz diye düşündüm. Eşimde tayt sıkar sorun olur dedi aklımı karıştırdı da sor ak istedim. Teşekkürler.
(585 puan)
Ilk haftalarda sorun değil zaten ben de 10. Haftadan sonra lastikli rahat seyler giymeye başladım.
0 oy
(1,876 puan)
İlk hafta daha bişey belli olmuyor ki yine de sim sıkı giyme de ben 36 beden hamile kaldım 15 haftaya kadar rahat giydim sonra istesende olmuyor zzaten sıkıyor herşey 
(133 puan)
Evet öyle ama doktor hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri ısrarla dar giyme dediği için ilk haftalarda çok çomönrmli birşey mi acaba diye sor ak istedim. Tabi sıkı dar giymiyorum.
(1,876 puan)
Sonuçta gelişme asamasinda olduğu için uyarmasi güzel bişey şuan sen hissetmessin ama az ilerde zaten iç çamaşırları bile boğacak gibi hissettiriyo gebe kiloduna geçiş yapiyo insan :)
(133 puan)
:) inşallah görücem o günleri. Daha çok başındayım. Zaman geçmiyor sanki. Birde hep korku. Zor yani.
(1,876 puan)
Aynen ama her anında korku olcak inan şuan 29 um annelik işte tedirginlik hep olcak
0 oy
(1,772 puan)
Ben kalın topuk giyiyorum canm gayet de rahat ediyorum. 8 haftalık hamileyim tayt giyiyorum ama beli sıkmıyor. Karnımı  sıkmayan şeyleri tercih ediyorum
(133 puan)
Aa bende korkudan sıfır topuk giyiyorum. Kalın topuk bende giyeyim. Evet ben genel olarak da belde düğmeli şeyler giyeniyordum. Yüksek bel kemerli lastikli tayt sorun olmaz herhalde.
(1,772 puan)
Evde beli bol tayt disarda genelde elbise giyiyorum canm. Rahat oluyor
(133 puan)
Evet elbise en mantıklısı aslında. Teşekkürler.
0 oy
(545 puan)

Yıllarca stiletto ve sivri yüksek topuklu ayakkabı bot çizme giyinen biri olarak 5 aydır düz babet sandalet giyindim. Hatta ayaklarım hafif şişti diye yeni 2 ayakkabı aldım. Ayağıma bakınca heyttt beee sen bir gün böyle ayakkabı giyinecekmiydin diye kendimle dalga geçiyorum.

Deripabuc.com adresinden aldım yeni. Hem rahat hem kullanışlı. Tayt  Elbise ve babet le geçiniyoruz bizde :)   

(133 puan)
:) çok güldüm ya sen çok yaşa. Benimde tüm ayakkabılarım botlarım hep 10 cm ve üstü topuktu. Yine giyer dururuz onları sonra.. :)
Ama işte çok arada kaldım. Spor bir tarz bulmam lazım kendime. Çok zorlanıyorum. 1 haftadır İnternet sitelerinde pabuç arıyorum kendime.
Şimdi kış geliyor babette üsüyorum.
Aynen tayt en kurtarıcı. Sorun olmaz beli lastikli olduğu için herhalde
(545 puan)
Ben başta elbise tayt tişört giyindim yazın. Şimdi karnım çıktığı için hamile taytlarından aldım. Üstüne salaş birkaç gömlek. Rahat şık kurtarıcı oluyor. Altında babet bot spor her ayakkabı oluyor. Kışın tayt salaş kazak altına cat bot düşünmüyorum artık :) çalışan kadınlar için zor ama eğlenceli oluyor bu kıyafet olayı. Her giyindiğimde kendime gülüyorum. 36 beden den 40 oldum :)
(133 puan)
Aynen bende çalışıyorum o yüzden düşünüyorum bende. Birde giyindiğiö kıyafetlerle enerji bulan bir insanım. Söylediğin kombinler alternatif oldu bana ama. Çok teşekkürler. Ben kışlık gömleklerde bakayım.
(545 puan)
Oduncu gömlek aldım ben tabi L ve XL beden aldığım için önümüzdeki ay başlarım giyinmeye :) birde hamile kot pantolon aldım Lcw dan tavsiye ederim çok rahat . Biz enerjik ve rahat olucaz ki kuzularımızda rahat olsun. Sen mümkün oldukça rahatına şeyler dar olmayan şeyler bak. Rica ederim canım. Sağlıkla huzurla kucağına almak nasip olur inşallah.
(133 puan)
Aynen bakayım bende. İnşallah seninde  Allah kucağına almayı nasip etsin.
0 oy
(5,553 puan)
Valla ben o haftalarda aynen devam ettiğim ne giyiyorsam aynıydı, karnım büyüyünce zaten olmadı mecbur büyük şeylere geçtim. Doktorum hiç bu konuda bişey söylemedi
(133 puan)
Çok da pinpiriklenmemek lazım aslında. Rahat edebileceğim kıyafetler yeterli olur herhalde.
(5,553 puan)
Aynen zaten sıkıyorsa kendin rahat edemiyorsun otomatik bol esnek şeyler giyiyorsun yani vücut onu söylüyor sana
0 oy
Bacı gebeliğin basından beridir normalde de pantolon giyemem pek. Tayt üstüne uzun t-shirt altına bi spor ayakkabı tamamdır
(133 puan)
Valla en rahatı.
Zaten öyle giyinip süslenmeyi hiç sevmem salaş spor rahat olucak benim giydiğim kıyafet :D
0 oy
(612 puan)
Ben 6 haftalıkken çok yakınlarımızın düğünleri vardı açıkçası yüksek topuklu giydim hicbi rahatsızlık yaşamadım ne sırt ağrısı ne bel ağrısı. Rahatsızlık hissetmedigin sürece her şeyi giyebilirsin bence şu an 19 haftalık oldum pantalonlarim yavaştan sıkmaya başladı artık rahatsız oluyorum
0 oy
(801 puan)
Kalp atışını duydun mu bakalım :) 
(801 puan)
Yani evet az az batma var dinlenmeye çalışıyorum korkuyorum çünkü.. Biri dedi ki grupta kan ve tansiyon olmadıkça korkma dedi bende ona kulak vermeye çalışıyorum.. Sana vitamin falan verdi mi
(133 puan)
Tabi tabi kanama olmadığı sürece bu batma sancı adet olacakmış hissi hep olan şeylermiş. Bende hepsi var birde bel ağrısı. Adet mi oldum diye  habire wc ye kosuyorum. Yok sadece folik asit kullanıyorum. Hiç başka birşey vermedi. Sürekli dinleniyorum ama çalışıyorum ben birde 1 gün iş 1 gün ev deyim. Evde olduğum gün hep yatıyorum
(801 puan)
Bende folik asit ve coraspirin kullanıyorum tiroid ilaçların var onun haricinde.. Ben de öğretmenim ama daha bizim grup için okul açılmadı 23 kasıma kadar evden devam.. İNŞAALLAH hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle evlatlarımızı kucağımıza alırız.
(133 puan)
İyi o zaman evde en azından ilk haftaları dinlenerek geçirirsin. Amin inşallah. Bende en az 2 ay böyle 1 gün aralıklarla gideceğim. Turizmciyim ben. Acenta da çalışıyorum. Nerede yaşıyorsun
(801 puan)
Ankara da

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 85 göst.
0 oy
3 cevap 180 göst.
0 oy
2 cevap 146 göst.
12 Nisan 2023 Hamilelikte Testler kategorisinde BuseSakir (320 puan) sordu

651,759 soru

3,430,227 cevap

4,262,873 yorum

184,214 üye

...