0 oy
557 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (34 puan)
Merhaba ben 16 haftalık hamileyken idrarda protein kaçağı tespit edildi. Şuanda 19 haftaligim baska bir nefrologa gittim. Böbreklerim normal değerlerinde , tansiyon , ödem, vb. Bir belirtim yok Perşembe günü 24 saat idrar ve kan verecegim. başına gelen var mı ?
Gebelik haftası 19

2 Cevap

0 oy
(1,404 puan)
düzenledi
Benim bir bobregim olmadigi icin calisan tek bobregim eser miktarda protein kaciriyor. Duzenli olarak tansiyon takibi yapiyorum. Tuzlu yemiyorum en onemlisi bol su iciyorum. Gebelik boyunca ayda bir nefroloji kontrolum var. Gebelikten sonra da belli araliklarda kontroller olacak. Dikkat ettiginiz surece umarim problem olmaz. Her gun tansiyon takibi onemli. Gecmis olsun.
(34 puan)
Canım çok geçmiş olsun sanada . Benim +2protein çıktı. O gün kahvaltıda inanılmaz tuzlu ve yağlı yedim . Öncesinde de su icmeyide ihmal ediyordum hep. Bunlardan kaynaklı yüksek çıkmış olabilir mi o gün
(1,404 puan)
Valla birbirini nasil tetikliyor hic bilmiyorum. Ama guzel bir diyet yap. Bazen gebelige bagli ya da idrar yolu enfeksiyonuna bagli olarakta protein cikiyor. Nefrolog kontrollerini ol. 24 saatlik idrar sonucuna gore dikkat et. :)
(34 puan)
İdrar yolu enfeksiyonu tespit edilmişti en başta , fakat doktorum ilaç falan vermedi. Kadın doğum uzmanimda kızdı vermesi gerekirdi başka nefrologa gitmemi istedi. Teşekkür ederim yorumunuz için .
-Reklam-
0 oy
(73 puan)
Canim baska bi postta okumustum.onemli birseymis.ölu doguma bile sebep olabiliyrms.tuzu tamamen kesmen gerekiyrmus.bildigimi soyluyrm cnm ihmal etme diye.cok gecmis olsun
(34 puan)
Çok teşekkür ediyorum canım benim tuzu azaltmaya özen gosteriyorum. Bende çok kötü şeyler okudum malesef

644,175 soru

3,402,303 cevap

4,229,778 yorum

182,174 üye

...