0 oy
392 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (34 puan)
Merhaba bende protein kaçağı mevcut. Bu yüzden Zeynep Kamil hastanesi nden preaklamsiye randevu aldım. Aklıma takılan ise , preaklamsi hem gebe izlem 2 de, hemde gebe 2 de mevcut. Ben gebe 2 ye randevu bulduğum için ona almak zorunda kaldım . Doğru almış miyim ?
Gebelik haftası 20

3 Cevap

0 oy
(6,097 puan)
Canım eğer protein kaçağı için ayrı bir bölüm yoksa bence aldığın randevu doğru 
(34 puan)
Hayır canım ayrı bir bölüm olarak gözükmüyor, bu yüzden bende preaklamsi olana almak istedim. Nefrologa vb. Gittim. Sonuclarimi pazartesi oradan alıp , salı günü Zeynep Kamile gitmeyi planlıyorum.
-Reklam-
0 oy
(1,404 puan)
Boyle bir bolum oldugunu ilk defa duydum :) benimde protein kacagim var ama ayda bir nefrolog takip ediyor tek bobrekli oldugum icin. Tansiyonum normal oldugu icin sadece ayda bir gel dedi evde tansiyon takibi yapiyorum.
(34 puan)
Canım ben yeni geldim hastaneden. Doktorum tansiyonum şuanda normal olduğu icin perinatolojiye yönlendirdi. Riskli gebelik konumunda tedavi goreceğim. Ek olarak kardiyoloji ve nefroloji ile görüşmemi istedi. Belki sorun buralardan kaynaklıdır diye. Vitamin hapları verdi. Tuz olarak kaya tuzunu önerdi. Suyu bol icmemi istedi.
(1,404 puan)
Cok gecmis olsun. Umarim bir an once saglicakla dogurabiliriz bebisleri :) nefroloji icin once dahiliyeye gitmek gerekiyor bu arada direkt nefrolojiye randevu yok dahiliye acaccak sistemi ordan nefrolojiye alabiliyorsun. Buyuk ihtimal seni de ayda bir cagirir nefrolog ben ayda bir gidiyorum protein kacagi oranina bakiyor. Tansiyonunun normal seviyede olmasina sevindim umarim hic yukselmez :)
(34 puan)
Canım ben direk nefroloji ye gidiyorum , hatta 24 saat idrar bile verdim. Fakat doktorum virüs olmuş gosteremedim sonuclarimi :)) bu arada benim geçen ay idrarda protein 170 di . Bugün ise 134 olmuş .. tuzu bıraktım abur cubur fast food bıraktım .. inşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza :)
(1,404 puan)
Sonucun iyi bence cok endiselenmene gerek yok. Benim 300kusurdu ama nefrolog tek bobrekli oldugum icin protein kacaginin negatif olmasi bende cok zor ihtimalmis dikkat edicem. Senin hatta negatif gibi bisey :)
(34 puan)
Canım rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Benim ilk hamileligim inan bilmedigim çok şey varmış. Araştırarak buluyor insan böyle . Olsun sende çok çok düşürmeye dikkat et madem yok olmuyor , tuzsuz ve bol su :))
0 oy
(140 puan)
Evet doğru randevu almışsın. Protein kaçağı varsa tansiyon takibi başlatacaklar. Preeklamsi şüphesi kesinleşirse zaten normal kadın doğum doktorlarına muayene olma senin için riskli olur. Artık takibini bu bölümden yapacaklar.
(140 puan)
Ben bugün muayene oldum perinotolojide detaylı ultrasona girdim. Direnç ve çentik görünüyor muhtemelen bu gebelikte de preeklampsi yaşayacaksın tansiyonunu takip et dedi doktor.
(34 puan)
Canım bende yeni geldim hastaneden. Doktorum tansiyonum şuanda normal olduğu icin perinatolojiye yönlendirdi. Riskli gebelik konumunda tedavi goreceğim. Ek olarak kardiyoloji ve nefroloji ile görüşmemi istedi. Belki sorun buralardan kaynaklıdır diye. Vitamin hapları verdi. Tuz olarak kaya tuzunu önerdi. Suyu bol icmemi istedi.
(34 puan)
Ayrıca gebe 2 anne hastalıkları alanında tedavi gerçekleşecekmis. Gebe izleme gitmeyecegim
(140 puan)
Benim perinotoloji yeşil alanımı hamile kalınca açmışlardı ama perinotoloji randevusu bulmak o kadar zor ki detaylı ultrasonu da yaptirabildiniz mi? Bana 2 hafta sonra yeniden detaylı tavsiye etti randevu bulamıyorum. Son çare anadolu yakasından randevu arayacağım
(34 puan)
Malesef canım bulamadım randevu bende. Detaylı konusunda da bir bilgim yok gidemedigim için.

İlgili bir soru bulunamadı

655,205 soru

3,443,518 cevap

4,277,683 yorum

185,128 üye

...