0 oy
990 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (960 puan)
Çok zararlı olur mu çok istiyor canım 

13 haftaligiz 

14 Cevap

+1 oy
(314 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Millet içki içiyo sigara içiyo ne olcak nescafeden yaa bende hep içiyorum 
(421 puan)
Ben ikisini birlikte okula götürücem. Birini 1e diğerini anaokuluna :) Ama kızım kucağımda bebek görünce çıldırıyor ayaklarından tutup.asagiya çekiyor. Pusette görünce bebek üstüne oturuyor. Battaniyesini çekip alıyor. Emzigini alıyor ağzından şapkasını alıyor. Bebek görünce bebeğe hiç rahat vermiyor. Kardeşine de yapar diye korkuyorum.
(2,011 puan)
Daha ufak ama simdiden alistirmaya baslasan iyi olur sabah aksam anlat ona ben ogluma soyledim burda bebek var dogunca senin kardesin olucak abi olucaksin ona mama yediriceksin sarki soyleyip onu uyutucaksin dedim alistirdim simdi hastaneye gidiyoruz annemin karnindaki bebegi gorucem diyor
(421 puan)
Anlatiyorum5ama.daha bir buçuk yaşında. Çok anlamıyor sanırım. Kardeşin nerde dediğimde karnımı açıyor seviyor ama bilmiyorum sonrası korkutuyor.
(2,011 puan)
Simdiden boyle alistir daha ufak hic birsey olmaz korkma
(421 puan)
İnşallah.
-Reklam-
+2 oy
(310 puan)
Abartmadan ic cnm kagan kocatepe diye bi doktor var youtubeden onu izliyorum ben surekli cok iyi tavsiye ederim kolayi bile caniniz isterse icin ama abartmayin diyor tabi gunluk de olmaz hftada felan 
+1 oy
(157 puan)
Ben hergun ikitane içiyorum zarari yok suan bana 
+1 oy
(510 puan)
Ah canım ben de Türk kahvesi istiyorum bir ara içtim her gün doktor kafein zararlı diyor haklı olarak kimisi günde bir fincan içiyor ve doktoru izin veriyor kan değerlerin iyyse aşırıya kaçmadan içebilirsin
(510 puan)
Landdes aaa benim de var şekerim diyetisyen de içseniz iyi olur dedi ama jinekologum önermiyorum dedi
(1,816 puan)
Şimdiye kadar hiçbirşeye dikkat etmedim. Çünkü doktorlar asla yemeyin içmeyin gibi bir cümle kullanmıyor azar azar abartmadan istediğiniz her besini alabilirsiniz yiyebilirsiniz içebilirsiniz diyorlar. Ben şimdiye kadar etrafımda sigara içip bebeğini kaybedini görmedim. Türk kahvesi yada nescafe içip bebeğinde sorun olanıda görmedim ama inanın bunların hepsine dikkat eden aman aman diyenlerin çocuklarında ya sorun oldu yada bebeklerini kaybetti. Sakınan göze çöp batar pipirikli anne ileride çocuğu için üzgünüm sorunlu ebeveyn demek. Ne sigarayı bıraktım ne kahveyi. Şuan sadece şeker yüzünden diyet yapmak zorundayım o kadar. Aile genetiğimde şeker var bendede çıktı. Yoksa aman hamileyim dünya benim etrafımda dönüyor moduna hiç girmedim. Bebeğim sağlıklı gayet hareketli. Yeterli.
(510 puan)
Bizim ailede de var lanet şeker :((sağlıkla gelsin bakalım inşallah bebişlerimiz
(510 puan)
Bizim ailede de var lanet şeker :((sağlıkla gelsin bakalım inşallah bebişlerimiz
(1,816 puan)
Amin insallah
+1 oy
(233 puan)
Canım günde 1 fincan ivmense sıkıntı yok bana ebe söylemişti benimde canım çekmişti:) günde 1 fincan nescafe ya da türk kahvesi hakkımız varmış ama ebe bana türk kahvesi tercih etsen daha iyi tansiyonu dengeler demişti çok canin çekiyorsa içebilirsin:)
+1 oy
(1,816 puan)
Kafesinsiz kahve alabilirsin istediğin kadar içebilirsiniz. Zaten günlük 200 mgl serbest yani günde bir fincan kahve hiçbirşey yapmaz. Ben içiyorum. Ama kola ve asitli başka hiçbir şey içmiyorum. Kahvesiz asla yapmamam çareyi kafesinsiz kahvede buldum onda 1 fincanda 5mg kafesin var 
+1 oy
(811 puan)
Gunluk alinabilecek kafein miktari gebelikte 200 mg (3 fincan turk kahvesi) olarak geciyor. Ben kahveye cok duskun olmama ragmen haftada maksimum 3 fincan iciyorum icim rahat etmiyor oteki turlu. Ama abartmadiginiz surece arada bir fincan neskafeden birsey olmaz bence :) 
0 oy
(785 puan)
Günde bir fincan içmekte sakınca yok 
0 oy
(461 puan)
iç canım bişey olmaz abartmadığın sürece
0 oy
(2 puan)
1 kere icebilirsin birsey olmaz kafein oldugu icin bebek açısından zararli bebegin karninda zayiflıyor 
0 oy
(1,404 puan)

Ben ayrintilida ultrasondayken bebek arkasini dondu dr beynine bakamadi. Bana dediki bi cikolata bi nescafe al ic yarim saat sonra gel dedi beynine bakayim. Nescafeyi de zararli olarak biliyordum dr diyince bi huzurla ictim hala tadi damagimda :) dmek ki cok abrtmadikca bir sakincasi yok dr ic dedi. Bebek oynamaya basladi :)

0 oy
(138 puan)

Canım nescafe kafein içeriyor pek tavsiye etmem ama benimde geçen canım çok istedi bir kereliğe mahsus içtim bir kereden birşey olmaz içebilirsin :) ama unutma bir kereliğe mahsus :)))) 

0 oy
(125 puan)
İcebilirsin 1 fincanı aşmamak şartıyla ben içiyorum
0 oy
(105 puan)
Ben kahve bagimlisiydim her gün 6 , 7 fincan içerdim hamile kaldım kalalı içmiyorum. Doktora sordum 20 haftadan sonra bebeğin plesantasina tat olarak gidiyormuş o yüzden kahve içmeyeceksin dedi zararlıymış. Dogumu yapayım ilk işim kahve içmek inşaAllah. 

İlgili sorular

648,094 soru

3,416,221 cevap

4,246,694 yorum

183,180 üye

...