0 oy
426 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (64 puan)

You tubeda "Bodrum Kadın Doğum" kanalındaki videoya denk geldim.. Birçok faydalı videolar hazırlanmış..

Gebelikte beslenme, doğumda doğru nefes alma ve doğru pozisyonda olma hakkında bilgiler verilmiş.. Alttaki yorumlarda keşke herkes bu bilgileri öğrense yorumları yapılmış burda paylaşmak istedim.

 
benim izlediğim bu video da gögüsten değil karından nefes alıp vermek gerektiği söylenmiş.. Ve en doğru doğum pozisyonundan bahsedilmiş.. Doğumda bizi çatala çıkaracaklar doktorların en iyi müdahale edeceği pozisyon.. Anne ve bebek  için en iyi pozisyon mu acaba.. Videodaki doktorun söylediği yer çekiminden yararlanarak çömelme pozisyonunda bebeğe pozisyon aldırmak.. Diğeri çatala yatmadan oturur pozisyonda durmak belinden desteklenmesi gerekiyor. 
Bunlar güzelde doktorlar bu doğum pozisyonunu onaylıyor mu nasıl kontrole gittiğimde ilk soracağım şey bu olacak..
Umarım videolar yardımcı olur ben doğumdan önceki nefes egzersizlerine çalışıyorum bu haftalarda bakalım hayırlısı olsun.. 
Gebelik haftası 34

2 Cevap

+1 oy
(915 puan)
Çömelme pozisyonu doğru olan ama ne yazık ki günümüzde uygulanmıyor. 
(64 puan)
Özellikle soracağım doktora en iyi yöntem buysa başka bir sıkıntı yoksa neden son ana kadar uygulanmasın ki bebek kanala kadar gelsin en azından
(561 puan)
Gerçekten de bende geçen gün bi yerde okudum aslında çömelmek en doğru pozisyonmuş bebek daha iyi geliyormuş madem öyle niye öatala çıkıp can çekişiyoruz benim 3.gebeliğim çatala çıkmadan doğum yaptırsınlar :((bi deneyelim :))
-Reklam-
+1 oy
(139 puan)
Çok iyi bir paylaşım olmuş.. ikinci doğumum olcak hala acemi gibiyim.. napicam ne edicem diye düşünmekten uyuyamaz oldum.. 39 oldum ben inşallah kolay bı doğum beni bekliyordur .. 
(64 puan)
Teşekkürler.. İnşallah biz elimizden geleni yapıp sakinliğimizi korumamız gerekiyor. Sancılar gelince doğru nefeslerle karşılamak hareket halinde olmak çok önemliymiş, ılık bir duş almak vs Benim ilk gebeliğim araştırınca ne yapmam gerektiğini  öğrenince daha iyi hissediyorum kendimi. Umarım hepimizin doğumu kolay geçer ne yapmamız gerektiğini bilelim yeterki..

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 746 göst.
0 oy
9 cevap 1,930 göst.
13 Eylül 2018 Doğum kategorisinde Minikanne (1,440 puan) sordu

648,838 soru

3,419,063 cevap

4,250,091 yorum

183,402 üye

...