0 oy
387 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (406 puan)
Arkadaşlar Regenesis diye bir vitamin hapı kullanıyorum. Ve bu ilacım bitmek üzere. Ben doktora gidene kadar da İlacım bitmiş olacak. Folibol ilacını içsem o arada bir problem olur mu ? Sizler hangi vitamin ilacını kullanıp memnun kaldınız . Önerilerinizi bekliyorum .11 haftalık gebeyim. 
Gebelik haftası 11+2

10 Cevap

+1 oy
(83 puan)
Vifolic kullanıyorum 18 haftadayim canım
-Reklam-
0 oy
(223 puan)
Her önüne geldiğin kişiden her önüne geldiğin ilacı içme ona yararlıdır sana zararlı hiç belli olmaz yani o yüzden doktoruna danış biten ilacın aynısından eczaneden alabilirsin yani niye farklı bir ilaç arayışındasin.
(406 puan)
Aslında bana verilen vitamin ilacının muadilini aldım eczane kandırdı bir nevi daha uygun fiyatlı içeriği aynı vs.diye.  Oyuzden sizlerin kullandığı vitamin takviyelerini danışayım dedim
0 oy
(303 puan)
Ben 12 deyim. 1 gün elevit 1 gun balik yagi içiyorum cnm
0 oy
(3,319 puan)
Regenesise neden devam etmiyorsun
(406 puan)
Faydasını ya da zararını çok hissedemediğim için sanırım. B-12 vitaminim ve demir bağlama kapasitem düşmüştü bu vitamini kullanırken o biraz beni soğuttu.
(3,319 puan)
Ona bagli olduguna eminmisin canım. Bende kullandim doguma kadar bi sıkıntı olmadi
(406 puan)
Regenesis mi kullandınız .yo emin değilim tabiki düşük çıkınca bu vitamin bı ise yaramıyor diye düşündüm . Belki de vitamine bağlı değildir. Sadece Regenesis mi kullanıyorsunuz yanında extra kan ilacı vs.kullaniormusun?
0 oy
(303 puan)
Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimden beri doktorumun yazdığı decavit ilacını kullanıyorum 26.haftamdayım çok memnunum doktorunun yamadığı ilacı kullanma bence
0 oy
(155 puan)
Bu hafta da direk folikasit kullanman gerekiyor diye biliyorum 3 ay sonra vitamin. Yani en azından bende öyleydi
(406 puan)
Folibol kullanıyordum .doktor onu bırak sana ben yazicam dedi .omepa vm yazdı ben eczanede muadili regenesis aldım. Çok pişman oldum eczaneciye niye guvendiysem . Ne olursa olsun doktorun yazdığını alsaydım diye içim huzursuz oldu.
(155 puan)
Korkma sana zarar verecek bıseyi eczacı zaten vermez sana. Muadil dediysem bişey olmaz.bunun için kendini de bebeği de strese sokma canım
0 oy
(120 puan)
Ben bunu kullaniyorum ama doktor önerisi ile doktor sürekli kullanacagın bi ilac vermedimi ?
(120 puan)
Vitafemin adı
(406 puan)
1 ay sonra kontrole gel dedi sadece .o süreçte de Regenesis kullandim .aslında omepa vm diye bir ilaç yazmıştı. Eczanede daha uygun fiyatlı var aynı icerikler dedi eczacı bende baktım içeriklerine vitaminlerin oranı hemen hemen aynıydı. Regenesisi aldım.
(120 puan)
Anladm canm smdi devam et dicem ama sana sürekli kullan dememis bilemedm bende ben demir hapi ile vitamini doguma kadr kullancan dedi sen gidince iyice sor bence doktor onermedende baska ilac kullanma
0 oy
(171 puan)
Vifolic kullanıyordum 12. Haftada previt positive geçtim vitamin +balık yağı
0 oy
(80 puan)
Vinalac kullanıyorum canım hem folik asit var içinde hem bir sürü vitamin
0 oy
(285 puan)
Buradan sizin şahsınızda herkese sesleniyorum hamileliğiniz süresince kesinlikle hurma yiyin . Düşüğe ya da erken doğuma yol açmaz abartmadığınız sürece. Ben 5. haftamdan beri yiyorum şu an 36. haftamdayım çok şükür kazasız belasız.. Hadisi şerifte hurma insanoğlunun halasıdır diye geçiyor. Allahu Teala Hz. Ademi topraktan yarattıktan sonra artakalan toprakla da hurmayı yaratmış. Yani vücudumuz için gerekli bütün vitamin ve mineraller hurmada mevcut. Doktorun verdiği ilaçlara devam edebilirsiniz ama hurma yemeyi ihmal etmeyin derim. Günde 3 tane hurma hamile bir kadın için yeterliymiş. Hurma ayrıca hamilelik bulantılarına birebir olmakla birlikte ağrı kesici özelliğe de sahiptir. Böylelikle rahat bir hamilelik geçirirsiniz Allahın izniyle..
(212 puan)
Surekli her postun altina konu ne olursa olsun hurma yiyin yaziyorsunuz :)) teşekkürler
(285 puan)
Evet çünkü çok çok çok faydalı hamilelikteki ve loğusa dönemindeki her şikayet için. Hamileliğinizde hurma yemeye başlarsanız bana hak verirsiniz. Çevremdekiler faydasını gördü ilk hamileliğim olmasına rağmen faydasını görüyorum ve istiyorum ki herkes faydalansın. Başka arayıslara girmesin insanlar Allahın yarattığı hurma varken kul yapımı şeylere yönelmesinler.
Peygamber Efendimiz buyurmuş ki : Loğusa kadın için hurmadan daha iyisi olsaydı Allah ona onu ikram ederdi. Niye en iyisi dururken insanlar farklı alternatiflere yönelsinler ki ..? İnsanlara faydam dokunsun istiyorum ve bu uygulamayı kullandığım müddetçe de hurma tavsiye etmeyi düşünüyorum.
Örneğin siz doğum yapınca doğum yaptım diye post açacaksınız ben loğusalık boyunca hurma yemenizi tavsiye eden bir mesaj yazacağım. Bildiğinizi biliyorum ama o zamana kadar isminizi unutmuş olacağım için yapacağım bunu :)
(212 puan)
Her sey herkeste ayni etkiyi gostermez ama ustelik ilk hamileliginiz ve daha siz bile bilmiyoruz kendi vücudunuzda. Ornegin avokado herkese aşırı faydali bebege de deniliyor degil mi? Ama ben de ters etki yaptı pankreas hazmedemedi sorun çıktı asla yiyemiyorum.. Ben tavsiyelerden korkarim. Su an yiyorum gunde bir tane ama dogal mi bilemiyoruzki bir de boyle bir sey var iyisi hangisidir seker koyuyorlar mi koymuyor mi gibi gibi..
(285 puan)
Canım şimdiki hurmalar ne kadar doğal orasını Allah bilir ama herkeste aynı etkiyi göstermese peygamber efendimiz loğusa olan kadınlarınıza hurma yedirin demezdi. Nasıl hamilelere yumurta yeyin süt için deniyorsa bu da onun gibi bir şey. Bir tanesi protein kaynağı bir tanesi kalsiyum kaynağı. Hurmada hepsi var protein kalsiyum vitamin.. Zaten bu yüzden uzmanlar diyor ki insan başka hiçbir şey yemeden sadece hurma ve suyla yaşayabilir çünkü ihtiyaç duyulan her şeyin mevcut olduğu bir besin maddesi. Bu özelliği bile hurmanın hamile ve loğusalara tavsiye edilmesi için yeter : insan vücudunun ihtiyaç duyduğu her şey hurmada mevcut.
Çevremdekilerin tecrübelerinden faydalandım ben de. Onların hurma yedikleri ve yemedikleri hamileliklerine doğumlarına loğusalıklarına şahit oldum. Girip araştırdım hurmanın hamilelikte ve sonraki süreçte faydaları nelerdir diye..
Hurmanın mide bulantılarını geçirici özelliği var örneğin. Hamilelikte bulantılar için başka yöntemler de deneyebilirsin hurma da yiyebilirsin. Hamilelikte vücudun kalsiyum magnezyum ihtiyacı artar eksikliği kramplara huzursuz bacak sendromuna yol açar başka yöntemler de deneyebilirsin kalsiyum magnezyum potasyum deposu hurma da yiyebilirsin. Ağrı kesici özelliği vardır hurmanın başka şeylerde deneyebilirsin hatta ilaç kullanımına kadar ama diğer taraftan hurma da yiyebilirsin bu senin tercihin. Ben bunlara dayanarak rahat bir hamilelik geçirdiğimi söylüyorum. Bilinen faydaları varken her insanın vücudu ayrı herkeste ayni etkiyi göstermez vs denemez ki. Et süt yumurta nasıl bütün hamilelere tavsiye ediliyorsa bu da onun gibi bir şey. Ve bu tavsiyeyi ben bizzat Ahmet Marankiden Ibrahim Saraçoglundan daha başka başka uzmanlardan dinledim ki peygamber efendimizin tavsiyesi bütün tavsiyelerin üzerinde ! O söylediyse doğrudur..
Kendi evladınızın iyiliği için siz de hurma yiyin bakın tavsiyemde ısrarcıyım hâlâ durduramıyorum kendimi :) ama öncesinde girin google vs araştırın ki kalbiniz mutmain olsun. Hele hele loğusalıkta kesin yiyin ki peygamber efendimizin müjdesine nail olun : evladınız AKILLI ve AĞIRBAŞLI olsun. Bunu bütün ümmeti Muhammedin evlatları için istiyorum ve elimden geldiğince de bu tavsiyeyi herkese yapacağım.
Selametle..

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 283 göst.
0 oy
13 cevap 1,849 göst.

651,247 soru

3,428,271 cevap

4,260,778 yorum

184,074 üye

...