0 oy
292 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (431 puan)
Hanımlar dün misafirim vardı çok ayakta kaldım evi topladım sildim süpürdüm yemek hazırladım. Yatıya kaldılar. Haliyle hiç oturmadım. Gece lavaboya kalktığımda serçe parmağım uzunluğunda kahverengi leke gördüm. Çok korktum sonra doktoruma yazdım. Ondan cevap bekleyene kadar zorla olsa uyudum. Sabah uyandığımda peçete de hafif kırmızı kahve karışımı damla şeklinde kan gördüm. Doktorum hastaneye gel mesajı atınca da gittim. 

Önce alttan muayene yaptı. Bir metal aletle rahim agzını izledi. Sonra ultrasona baktı. Çocukta bir şey yoktu. Ama plesentanın ufak bir yerinde küçük bir kararı görüyorum dedi. Fakat önemsiz oldugunu söyledi. Aletin ucunda kan olsaydı yatış verecegini, görmediği için yatış vermeyecegini söyledi.

Sebebini sorunca da demek ki misafir almaman gerekiyor dedi. 

Benim dikkatimi çeken şey ise, gece bu haftalarda kahverengi kanamam olursa acile gitmeme gerek yokmuş. Çünkü 28. Haftaya kadar bebek için yapabilecek bir şey yokmuş. 28 - 32. Hafta sonlarında damla damla kanın gelmesi bir anlam ifade ederken bu haftalarda bebek için erken doğum mümkün olmadığı için, ex olacaksa olur yapacak bir şeyimiz yok dedi. bana saçma sapan gelen cümleler kurdu. Böyle bir şey olabilir mi. Progestan verdi ve bir doz da iğne vuruldum her ihtimale karşı. Rahim kanalında, bebekte bir sıkıntı görmedi ama hocaya da pek itibarım kalmadı.

Başınıza böyle bir şey geldi mi. Geldiyse doktorlarınız ne dedi. Bir de plesenta kararması ne demek alakası var mı anlayamadım. 
Gebelik haftası 21+2

3 Cevap

+1 oy
(886 puan)
Canım doktorun doğru diyor bebek ne kadar büyük olursa o kdar kurtması zor kürtaj yapamadıkları için suni sancı verip doğum yaptırıyorlar ölü doğum oluyor malesefki rabbim hiçbirimizin başına vermesin sende dikkay et misafir kabul etme, ki zaten kabul etmemen lazım hem hamilesin hem ortalığın hali belli ona göre önlem al. 
(431 puan)
Rabbim esirgesin çok zor suni sancı almak hele de ex doğum yapmak. Rabbim kimseye vermesin. Ne bileyim sonuçta iğne vurmak ilaç vermek gibi çareleri varmış oraya gidince öğrendim. Maalesef gelen kayınvalidemlerdi. O eski toprak oldugundan nolmuş hamile olunca, evine de mi gelmeyelim kafasında. Üstelik 1 ay önce korona atlattı. Hala gezeyim oğluma geinime gideyim düşüncesinde. Eşim de kırmak istemiyor ama yapacak bir şey bırakmıyor bize. Bundan sonra alamayacagımızı söyledik. Biraz bozuldu ama yapacak bir şey yok çok korktuk sabah sabah.
(886 puan)
Yani sana bebeğine zarar gelmesindense boşver o bozulsun cnım dikkat et kendine, benim teyzem 7.ayında yaptı ölü doğum 6 sene önce çok kötü birşey :(
-Reklam-
+1 oy
(63 puan)
Benim de kahve rengi akintim vardı 3 aylıkdi bebeğim ama ben doktora mesaj attigimda normal demişti o yüzden hastaneye gitmemiştim aradan 3 4 gün geçti kanamam olmaya başladı ve bebeğimi kaybettim iyiki erken gitmişsin hastaneye benim çocuğum için yapabilecek bisey yoktu kalp atışı durmuştu ama sen hastaneye giderek gerçekten çok iyi bisey yapmışsın progestan kullan hiç bir şey olmaz Allahın izniyle ben tekrar hamilee kaldım bu sefer 6 aylıkken tekrar kanamam oldu yanlış iğne vuruldum hemen doktora gittim progestan kullandım kanamam geçti bidaha olmadi şimdi oğlumu aldım kucağıma 74 günlük oldu Allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah
(431 puan)
Öncelikle çok geçmiş olsun ve çok şükür rabbim yeni bir evlat nasip etmiş senin adına çok mutlu oldum. Progestan alır almaz ve iğneyi vurur vurmaz geçti leke. Çok şaşırdım ama böyle bir devanın, çarenin varlığına şükrettim. Rabbim evladınızın güzel günlerini göstersin.
(63 puan)
Inşallah çok sağolun teskkur ederim Rabbim herkesin evladının güzel günlerini göstersin inşallah Allahım evlat sahibi olamayanların kucaklarını boş bırakmasın inşallah
0 oy
(456 puan)
Allah yardımcınız olsun insallah ve size birsey sormak istiyorum gittiğiniz hastane İstanbul damı bu doktorun sözleri biraz tanıdık geldi banada o yüzden sordum 
(431 puan)
Yok kayseri'deyim ben. Demek ki duyduğumuz bu sözler aslında normalmiş.
(456 puan)
İmkanınız varsa başka doktora gidin cok geçmiş olsun

İlgili bir soru bulunamadı

649,882 soru

3,422,918 cevap

4,254,778 yorum

183,679 üye

...